ketika mencintai seseorang...

More
10 years 5 months ago #26897 by atinko
miss fasha tulis:

atinko tulis:

cinta ??
jgn mencari.. biarlah ia dtg dgn sndri (t\'utama tuk gurl)...
dan jgn terlalu kusyuk.... biarlah masa menentukan segalanya....

p/s:NO WORDS CAN DESCRIBE HOW MUCH I LURV U!!!!


hurm?? hanya gurls ker??
sepatutnye boys pon same..vice - versa la.
adooiiii..
:)


klu laki tak mencari gak.. alamat.. makin bertambah laa \"ANDARLUSIA\" kat dunia ni.... :P :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26903 by lina_adnan8
cait atinko.. andarlusia lak!
isi ish ish .. xpatut!
apa lg, kepada yg berkenaan.. sila lah kurangkan percentage andarlusia tuh..
:dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26904 by missfasha
hurmm makaceh lina, tul tu atinko..ko jwb skrg..
same2 la cr , xkan gurl je...
adoiii..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26905 by Sky_Hanz
miss fasha tulis:

hurmm makaceh lina, tul tu atinko..ko jwb skrg..
same2 la cr , xkan gurl je...
adoiii..


xsemua gurl yg mencari fasha, kebiasaan nyer mmg lelaki yg mencari..
my reason, adakah biase nye gurl akan memulakn satu perhubungan tue dgn laki.. kalau kwn tu, it can accepted lagi la.. tapi saya mmg xnafi kan kalau ade gurl yg memulakn nye dulu, dgn zaman skang ni xde yg mustahil kan... so mcm fasha katakan diatas apa salah nye sama2 la laki n gurl cari.. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26906 by pijon
Replied by pijon on topic ketika mencintai seseorang...
skrang dunia dh lain...skang ni spa cepat dia yg dapat....1 lg jgn malu mencuba...klu malu smpai kesudah le x dpat ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26912 by chod
Replied by chod on topic ketika mencintai seseorang...
cuba gak..tp bile kite dh suke dia lak tak..dan gitu la sebalik nye..mana silap tu :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26916 by missfasha
Sky_Hanz tulis:

miss fasha tulis:

hurmm makaceh lina, tul tu atinko..ko jwb skrg..
same2 la cr , xkan gurl je...
adoiii..


xsemua gurl yg mencari fasha, kebiasaan nyer mmg lelaki yg mencari..
my reason, adakah biase nye gurl akan memulakn satu perhubungan tue dgn laki.. kalau kwn tu, it can accepted lagi la.. tapi saya mmg xnafi kan kalau ade gurl yg memulakn nye dulu, dgn zaman skang ni xde yg mustahil kan... so mcm fasha katakan diatas apa salah nye sama2 la laki n gurl cari.. :lol:


mmg ler..husshh kdg2 bukan nk ckp ape la..kkdg kan gurl da bg signal cume lelaki jek yg wat dunno..
hmm bukan nk kire zaman en sky, masing2 perlu bijak main peranan..ahakS
:D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26917 by Sky_Hanz
chod tulis:

cuba gak..tp bile kite dh suke dia lak tak..dan gitu la sebalik nye..mana silap tu :)


Apa yg penting chod, kita kna la mencuba dahulu kan.. sekiranye dah mencuba n si dia xleh menerima kita maka tau lah yg kita ni ade kekurangan pada diri kita ni.. sekiranyer si dia xterima, kita xleh la nk memaksa kan.. so dats y lahir nye ayat \"si dia bukan jodoh utk kita\" ... - Pada pendapat saya.. :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26918 by Sky_Hanz
mmg ler..husshh kdg2 bukan nk ckp ape la..kkdg kan gurl da bg signal cume lelaki jek yg wat dunno..
hmm bukan nk kire zaman en sky, masing2 perlu bijak main peranan..ahakS
:D[/quote]


Mmg mcm tue fasha,just wan remind u.. ade certain laki ni xdpt nk phm signal gurl yg suke isi tersirat,tersurat n tersarat.. coz kalau kna laki yg lurus bndul laks mcm mana..?? kan pyh nk menhuraikan yg tersarat tue.. so bkn nak pangkah la, tgok jugak situasi laki n gurl tue mcm mana.. ni kan melibat kan isi hati, kdg2 bole terluka.. So berhati-hati la ketika berjalan di jalan raya... :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26919 by atinko
lina_adnan8 tulis:

cait atinko.. andarlusia lak!
isi ish ish .. xpatut!
apa lg, kepada yg berkenaan.. sila lah kurangkan percentage andarlusia tuh..
:dry:


bkn aku nak fitnah lina.. tapi kenyataan.. sek men aku dlu, ramai gila cikgu andarlusia... kat kolej pun, ramai gila cikgu andarlusia... aku bkn tak suka andarlusia.. diorg yg paksa aku tak suka diorg.. bila jadi andarlusia ni, emosi diorg asyik terganggu... moody sana... moody sini.... aku tau laaa diorg takder tempat nak luahkan kasih syg, \"ehem²\", sunyi... aku tau tu wlupun aku tak faham... :P sbb tu laa skrang ni, kaum adam patut kawen lebih satu , dan kaum hawa patut tukar prespektif diorg... :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

bagi aku la... langsung tak slah gurl nak mencari.. tapi biar kena gaya dan cara... jgn sampai terhegeh²..... ada cara... bkn takder.. bnyk cara yg elok supaya kaum adam tak ada negatif thinking pasal awek tu sdangkan awek tu baik jerk... :kiss: :kiss:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26922 by missfasha
Tak tahu la kenapa aku suker sgt dgn thread ni,,kali pertama membuka mata terus ke thread nih.. hihihiih :woohoo:

Sesuai dgn topik nye iaitu : KETIKA MENCINTAI SESEORANG....

1/Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus pada diri sendiri.
Belajarlah untuk melakukan berbagai macam kebaikan.
Lalu ciptakanlah hubungan yang ceria,penuh cinta,dan abadi dengan selalu berfikir \"Apa yang dapat aku beri?\"dan bukan Apa yang akan aku dapat?\". :blush:

2/Untuk mencintai seseorang seutuhnya,harus mencintai keperibadiannya,
bukan fizikalnya. ;)

3/\"Jika mencintai seseorang, bebaskanlah dia.
Jika dia kembali kepadamu,maka dia adalah milikmu.
Jika tidak, maka dia tidak akan pernah jadi milikmu\".
Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri.
Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita.
Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego.
\"Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi hidupku\". :)

4/Dan yg terakhir,;)
Kepercayaan.Tanpa rasa percaya, seseorang bisa menjadi curiga, cemas, dan takut dan orang lain akan merasa terperangkap dan secara emosional menjadi tertekan.
oleh itu, tanya lah pada diri sendiri \"Apakah aku benar - benar mempercayainya sepenuh hati ?\" jika jawapannya adalah \"tidak\", maka haruslah berfikir dengan mendalam sebelum membuat komitmen yang lebih jauh dengannya.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26933 by Pu3aDiWaRNa
miss fasha tulis:

Tak tahu la kenapa aku suker sgt dgn thread ni,,kali pertama membuka mata terus ke thread nih.. hihihiih :woohoo:

Sesuai dgn topik nye iaitu : KETIKA MENCINTAI SESEORANG....

1/Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus pada diri sendiri.
Belajarlah untuk melakukan berbagai macam kebaikan.
Lalu ciptakanlah hubungan yang ceria,penuh cinta,dan abadi dengan selalu berfikir \"Apa yang dapat aku beri?\"dan bukan Apa yang akan aku dapat?\". :blush:

2/Untuk mencintai seseorang seutuhnya,harus mencintai keperibadiannya,
bukan fizikalnya. ;)

3/\"Jika mencintai seseorang, bebaskanlah dia.
Jika dia kembali kepadamu,maka dia adalah milikmu.
Jika tidak, maka dia tidak akan pernah jadi milikmu\".
Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri.
Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita.
Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego.
\"Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi hidupku\". :)

4/Dan yg terakhir,;)
Kepercayaan.Tanpa rasa percaya, seseorang bisa menjadi curiga, cemas, dan takut dan orang lain akan merasa terperangkap dan secara emosional menjadi tertekan.
oleh itu, tanya lah pada diri sendiri \"Apakah aku benar - benar mempercayainya sepenuh hati ?\" jika jawapannya adalah \"tidak\", maka haruslah berfikir dengan mendalam sebelum membuat komitmen yang lebih jauh dengannya.



huhuhu....dah lama nak bls thread nie tp tak tercapai akal ku lak
hehehe....vavavavava...
quote dr sini jelah...hehehe
Utk no.1 <-- huhu tulus & ikhlas mencintai seseorg perlu ada gak...sebab tanpa ketulusan & keikhlasan sesuatu perhubungan itu takkan berjaya mencapai kebahagiaan yg d\'impikan...jd mencintai=memberi cta tulus pd diri sendiri

utk no.2 <-- setuju hrs mencintai keperibadianya...hat nie sker sgt nak komen...hehehe sebab ader insan yg mencari peribadi DAN FIZIKAL secantik impian tanpa memikirkan...bkn mudah nak dpt apa yg d\'impikan...kekdg fizikal tak sama dgn keperibadian...dlm kata lain...kalo dah cintakan dia dan peribadinya tak pyh la nak tgk fizikal nyer...trima la seadanya...

utk no.3 <-- huhu hat nie pu3 slalu wat...sebab dr sini pu3 percayakan pd suratan ketentuan DIA....sebab seandainya dia adlh jodoh & milik kita...dia akan kembali pd kita gak walau sejauh mana terpisah...huhu

utk no.4 <-- waaaaaaaaaa tanpa KEPERCAYAAN mana la satu perhubungan tue akan kekal...hukhukhuk...sebab kepercayaan nie penting tauuuuuuu...

okies pu3 nak share satu kata2 nie yg pu3 pegang sampai skrg....
bila pu3 renung kembali kan kata2 nie kan...
pu3 akui kebesaran kekuasaan yg Maha Esa...

\" Setiap insan sudah d ciptakan pasangannya(jodohnya) memasing, kita sebagai manusia hamba ALLAH haruslah mencari pasangan kita bukannya mengharap bulan jth keriba shja...tetapi dlm pencarian...kita akan dtemukan dgn pasangan yg salah dahulu sebelum kita menemui the true love...pasangan yg betul....\"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.760 seconds