Remember Me     Forgot Login?   Sign up  

BISKUT DAHLIA

More
15 years 11 months ago #24235 by khumaira
BISKUT DAHLIA was created by khumaira




BISKUT DAHLIA

BAHAN:
225 gm butter
110 gm gula ising
1 biji kuning telur
1/2 sudu kecil esen vanilla
70 gm tepung jagung
120 gm tepung kastad
170 gm tepung rose/tepung gandum
ceri merah sebagai hiasan

CARA:
1. Gaulkan butter dan gula ising sebati.
2. Masukkan telur dan esen vanilla. kacau rata.
3. Ayakkan semua tepung dan masukkan dalam bancuhan butter sedikit demi sedikit.
4. Gunakan acuan dahlia dan pamkan dalam loyang.
5. Letakkan ceri merah ditengah adunan yg dipamkan.
6. Bakar dalam oven suhu 170\'c selama 15 - 18 minit.
7. Sejukkan betul dan simpan dalam balang kedap udara.

SELAMAT MENCUBA....:kiss:
Attachments:
Moderators: khumaira
Time to create page: 0.462 seconds