BISKUT SUJI

More
10 years 11 months ago #24497 by khumaira
BISKUT SUJI was created by khumaira





BISKUT SUJI

BAHAN:

750 gram tepung gandum
500 gram gula icing
500 gram minyak sapi
1 1/2 sudu makan garam

CARA:

1. Pukul minyak sapi, gula icing dan garam sehingga sebati.
2. Masukkan tepung dan gaul. Tambah tepung sedikit demi sedikit sehingga
ia menjadi doh. Tepung kena masuk sikit sikit bergantung kepada kelembapan
tepung.
3. Kemudian boleh dibulat-bulatkan dan hias atasnya dengan jelly tip/ ceri.
Kalau nak lagi cun letak kat dalam papercups. Kemudian boleh bakar sehingga
ia masak

P/S: INI ADALAH BISKUT SUJI KOSONG.(PLAIN)
JIKA MAHU LEH JUGA DIMASUKN BAHAN LAIN SPT BIJI GAJUS KISAR,KACANG TANAH
KISAR DAN SBGNYA.....BISKUT NI TERLALU LEMBUT DAN GEBU.MCM KUIH MAKMUR GAK.
KLU NK TARUH SUSU TPG SKIT DLM ADUNAN PUN OK GAK.CUBALAH YE.
GERENTI SEDAPPPPPPPPPPP.......:laugh:
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: khumaira
Time to create page: 0.259 seconds