BISKUT ALMOND LONDON

More
10 years 11 months ago #25197 by khumaira





BISKUT ALMOND LONDON

BAHAN:

250 gm mentega
1 cawan gula kastor
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanila
3 cawan tepung gandum ..........]
1/2 cawan tepung jagung ........]--AYAK SEMUA
1/2 cawan tepung naik sendiri...]
1 sudu teh emplex(bahan merangupkn biskut)

Badam yang sudah dibakar
Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
papercup

CARA:

1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.

4. Ambil adunan sebesar ibu jari dan leperkan.
5. Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .

7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.masukn dlm papercup
8. Sejukkan dahulu baru disimpan.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: khumaira
Time to create page: 0.215 seconds