BISKUT MASAM MANIS
11 years 10 months ago #32998
by khumaira
BAHAN-BAHAN:
250 gm mentega
150 gm gula perang
50 gm gajus (mesin)
50 gm asam gambir (hancurkan)
1 biji kuning telur
2 sudu makan madu
200 gm tepung gandum
BAHAN HIASAN:
Kuning telur
asam gambir
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul mentega, gula, telur dan madu hingga sebati.
2. Masukkan gajus, asam gambir dan tepung gandum, kacau menjadi doh.
3. Terap mengikut cita rasa dan hiaskan.
4. Bakar pada suhu 180 0C selama lebih kurang 15 hingga 20 minit.
BISKUT MASAM MANIS was created by khumaira
BAHAN-BAHAN:
250 gm mentega
150 gm gula perang
50 gm gajus (mesin)
50 gm asam gambir (hancurkan)
1 biji kuning telur
2 sudu makan madu
200 gm tepung gandum
BAHAN HIASAN:
Kuning telur
asam gambir
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul mentega, gula, telur dan madu hingga sebati.
2. Masukkan gajus, asam gambir dan tepung gandum, kacau menjadi doh.
3. Terap mengikut cita rasa dan hiaskan.
4. Bakar pada suhu 180 0C selama lebih kurang 15 hingga 20 minit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.
Moderators: khumaira
Time to create page: 0.149 seconds
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Hasil Kerja Tangan
-
Resipi
-
Biskut Perayaan
- BISKUT MASAM MANIS