Apa nak buat dengan gaji RM3,000 skg?

More
12 years 5 months ago #13093 by tukang_cat
Tak tau la, cuba kau rujuk kt Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, tak salah mencuba, Cuma kalau rasa was-was baik elakkan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #13095 by ZaaG
mmg ada business yg menipu mmg tak dinafikan.Tp nak buat cam mana,ini cabaran untuk mereka yg buat business yang sah.Kalau sesiapa yg msh tak pcaya,masuk main website,company utama...pernah menang 2 anugerah peringkat antarabangsa.

www.asiam.com.my

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #13646 by fatlee
ZaaG wrote:

Ketika saya surf dalam internet tadi saya jumpa satu blog. Tak tahulah blog siapa. Tapi tulisannya buat saya berfikir. Kalau saya maintain dengan apa yg saya ada sekarang, the next five years, saya sendiri tak leh nak imagine camaner saya nak survive. Sila baca aku quote semula apa yang saya jumpa kat http://skandal.blogspot.com/

Let\'s to do some calculations here. In Malaysia the average family income is RM3000 (Father works, mother doesnt). I understand there are a lot of families whose income don\'t reach RM3000, but, to make things simple, lets take RM3000 as the figure. ok la right?

Okay, let\'s start rolling with a family which has Papa, Mama, 1 daughter and 1 son. ngam ngam.. Calculation starts...

Electricity and water bil RM100 (no aircond, no home theatre, no water heater k?)Telekom and Handphone bil RM100 (cannot make a lot of calls one you know? NO Streamyx also)

Meal for the whole happy family RM775 (3 meals on RM25/day, RM25 for 4 persons????)Papa makan/teh tarik during working hours RM155 (RM5/day, RM5 can eat what?)

Car repayment RM400 (a proton saga aeroback, 7 years repayment)Petrol RM300 (Living in City, Jam) Go to work, bring son to school, only can afford one car running.

Insurance RM650, (kids, wife and myself). House repayment RM750 (Low cost housing repayment for 30 years, retired still have to work to pay house!)Tuition RM80 (got that cheap meh?? No, I don\'t think so)

Older children pocket money @ school RM20 (RM1/day, eat bread??)School fees RM30 (enough ah??)School books and etc etc. RM100 (always got extra to pay in school) Younger children milk powder RM50 (cannot have the DHA, BHA, PHA one, expensive Miscellaneous RM100 (shampoo, rice, sauce, toilet paper)

oh wait!!! I have to stop here, so... No Astro, no movie @ cinema, no DVD, no CD, no online, cannot KFC, cannot Mc Donald, cannot go Park walk during weekend(petrol expensive), no chit chat on phone with grandparents, and etc...

Let\'s use a calculator to total up... WALAO EI.. Shit! RM3610 already.. EPF belum potong, income tax lagi,........ oledi --- RM610... How to survive laa tuan-tuan dan puan-puan sekalian???

Our Deputy Prime Minister ask us to change lifestyle? How to change? Don\'t eat? Don\'t work? Don\'t send children to school and study? Besides that, I believe in Malaysia population, there are millions of Rakyat Malaysia which still don\'t earn RM3000/month!!! What is this? Ini lah Malaysia Boleh.. Sorry.. it should be Malaysians Boleh, because we\'re still alive and kicking!!

Our politicians must be mad!!!!!!


blum campur bil internet RM66 stiap bulan...mane nak kopak duit lepas nih!!!<br><br>Post edited by: fatlee, at: 2006/11/18 16:40

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #13846 by ZaaG
mungkin ada org tak percaya dgn business ini,tp kalau nak tau,kitaorg ada business partner dgn maybank.Tak percaya?kalau korang gi atm maybank,korang akn nampak section untuk business Mymode,Ini screen shoot dia kalau tak percaya



gambar ini tidak diedit atau apa-apa,kalau masih tak percaya lagi,sambil2 gi kuar duit kat maybank,try tgk dlm atm maybank...tentu ada<br><br>Post edited by: ZaaG, at: 2006/11/22 03:25

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #14155 by ZaaG
Mudah sangat! Semua orang boleh buat

Amat mudah untuk dijalankan. Anda hanya perlu tahu guna SMS untuk jalankan perniagaan ini. Tiada barang yang perlu dibungkus dan diposkan untuk dijual kerana produk ialah nombor pin dan serial sahaja yang boleh dihantar dengan SMS.

Boleh dijalankan dimana sahaja asal ada talian. Tidak perlu pejabat, kiosk untuk jual prepaid dan sebarang premis.

Kemudahan order reload hanya dengan SMS. Jika prepaid anda habis ditengah malam dan kedai sudah tutup, dimana anda harus dapatkan reload anda? SMS sahaja dan anda akan segera dapat nombor reload anda! Kenapa harus buat yang susah sedangkan ada yang mudah? Segalanya auto dimana segala urusan yang anda lakukan dari SMS akan terus dapat dilihat diinternet iaitu di online akaun anda. Anda juga boleh melihat network anda, bonus anda dll.

FREE REGISTER.Jangan bimbang,semua data-data yg diregister akan di LINDUNGI

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #16347 by mr_biotic
ZaaG wrote:

takde lah.aku sentiasa relex.tp klu takde byk kaki pn leh jgk buat business nie.jng risau.aku bt business nie pn takde kaki...buat business ini secara independent.

anyway thanks for supporting....


All the best!!

Sebenarnya, dalam apa saja yang kita lakukan, faktor kejayaan yang utama adalah diri sendiri. Faktor luaran seperti rakan-rakan, persekitaran, lokasi adalah cuma membantu.

Yang paling penting, bagaimana anda mulakan dari dalam diri anda sendiri. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #19677 by ZaaG
mr_biotic wrote:

ZaaG wrote:

takde lah.aku sentiasa relex.tp klu takde byk kaki pn leh jgk buat business nie.jng risau.aku bt business nie pn takde kaki...buat business ini secara independent.

anyway thanks for supporting....


All the best!!

Sebenarnya, dalam apa saja yang kita lakukan, faktor kejayaan yang utama adalah diri sendiri. Faktor luaran seperti rakan-rakan, persekitaran, lokasi adalah cuma membantu.

Yang paling penting, bagaimana anda mulakan dari dalam diri anda sendiri. :)


sape yg tak pakai hp a.k.a handset,tak perlu join lah atau try mymode nie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 12.414 seconds