PERNAH TAK KORANG ?

More
12 years 10 months ago #3911 by fangkorian
Replied by fangkorian on topic PERNAH TAK KORANG ?
delang wrote:

penah tak korang donlod satu file tu, dah ler bukan main lame sbb beso,alih2 bile bukak korup

hangin satu badan,bukan sekali kene tp berkali2, mau tumbuk je monitor ni eh mane buleh lepas ni nak donlod plak...


aha..ada..ada..lagi satu kalau tak cukup dia punya file ... tapi bagi pendapat saya la. Jika ingin downloads suatu bahan cuba tengok apa kata user-user yg lain-lain. Jika pendapat user-user katak ianya bagus dan tidak ada effect apa-apa teruskan downloads.

Bagi saya juga. Paling utama file itu perlu bersih dari kawalan virus ,Trojan ,Malware dan yang lain-lain seangkatan dengan nya.

Bagitu juga effect pada pc/laptop..ianya sukar dan effect arahan nya yg terlalu besar .Tinggalkan ataupun unistall ini kerana bukan salah pada software tsbt ,tetapi pada kita yg kurang dari segi pengatahuan penggunaanya.

Suatu perkara lagi dari update nya. Tidak semua sofware boleh diupdate secara automatik terus menerus online internet. Ada juga sofware yg yg update terus dari websitenya dan serienya yg silih berganti. Berdasarkan pada keygen yg diberi..

itu sahaja... yag lain-lain banyak perkara lagi yg sukar untuk ketengahkan . Mungkin juga pada kekurangan yg ada pada saya dan setaip saat past ada peningkatan teknologi. Pesan saya,,tidak semestinya yg ada degree IT boleh katakan yang ia sudah 100% mahir dalam bidang IT . Pernah saya jumpa yang orang kampung ,kehidupan yang daif dan ketinggalan dalam bidang pengajian mampu mahir dalam bidang IT. Kerana minat dan daya usaha mereka. Hanya mungkin kerana faktor kewangan yg menafikan mereka untuk pergo jauh dalam dunia IT. wallahua`lam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4637 by fatlee
Replied by fatlee on topic PERNAH TAK KORANG ?
pernah tak korang bercakap bohong
pernah tak korang memukul org tanpa sebab
pernah tak korang menghina/mengumpat/mengejek org lain
pernah tak korang morogol org
pernah tak korang buat maksiat
pernah tak korang derhaka/cakap kasar/tinggikan suara ngan mak&ayah korang
pernah tak korang membuka aurat
pernah tak korang membazir
pernah tak korang membuang masa
pernah tak korang baca yasin/al-quran dalam 1 tahun
pernah tak korang x selawat kay nabi s.a.w dalam 1 tahun

nauzubillah...

mana2 yg pernah buat tuh henti2 kan lah & bertobat.
sekian dari saya utk renungan bersama

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4645 by zoronoa
Replied by zoronoa on topic PERNAH TAK KORANG ?
...hahaha...solan n answer korang sume mmg mantap...

PENAH TAK KORANG rase topik nih hampeh...:evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4646 by nizam
Replied by nizam on topic PERNAH TAK KORANG ?
zoronoa wrote:

...hahaha...solan n answer korang sume mmg mantap...

PENAH TAK KORANG rase topik nih hampeh...:evil:


hahhahaha... aku rase sure lepas nih kepala ....zoro dan sape-sape yg jwb silap ....kena hempah :laugh: ati-ati:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4654 by fatlee
Replied by fatlee on topic PERNAH TAK KORANG ?
tumpang lalu...assalamualaikum...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4769 by nizam
Replied by nizam on topic PERNAH TAK KORANG ?
Kalau keta ker ... van ker ..boleh ler tumpang ..lalu pun kena tumpang :laugh:

p/s Kalau rumah tumpang nak lalu pun segan.:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #6416 by iEn
Replied by iEn on topic PERNAH TAK KORANG ?
uik maak lawo nye keta tuu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #6440 by noblecam
Replied by noblecam on topic PERNAH TAK KORANG ?
penah tak korang........pk kalo korang terbuat sume mende x senonoh yang dipostkan dlm topic nih akaka... phm x aku pon x brape phm ape aku tulis nih LOL

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #6445 by noblecam
Replied by noblecam on topic PERNAH TAK KORANG ?
penah x korung selamatkan semut kat tandas mase korunk berak kakkakakkaka

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #6529 by iEn
Replied by iEn on topic PERNAH TAK KORANG ?
wat tak senonoh camne tu ?? contohnye ?? gege!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #6729 by delang
Replied by delang on topic PERNAH TAK KORANG ?
penah tak korang sudah jatuh ditimpa tangga?

hahahahhaa....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #7507 by iEn
Replied by iEn on topic PERNAH TAK KORANG ?
pergh.. asyik pernah kah ajek ?? mana jawapannya?? wakakak!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.384 seconds