Topik Perkenalkan Diri

More
11 years 6 months ago - 11 years 6 months ago #22506 by shafique
Kepada incik Fungkur (yang pakai avatar baru tue) saya ingin mencadangkan kita wat 1 jer topik khas untuk user perkenalkan diri. pastu url topik tue kita letak dalam emel yang akan dihantar kepada user selepas dia daftar. tak pon kita auto msg dia dalam site dengan pm dia url topik tue? amacam? tak r serabut kat ruangan Mari Berkenalan tue kan? nampak tersusun sket. Paling tidak pon leh merge ngan sembang kosong. Then topik tue kita bagi sticky. Kalo 1000 org, nanti ada 1000 topic kat situ tapi content sama jer. Memudahkan kita moderate dan user pon senang sket. So aku rsa ok kot cadangan nie. Tapi nie cadangan aku jer. korang yang laen mcm mana? Terasa aku mencadangkan idea nie pas baca pos cybercop_malaya. Hehehe..

cybercop_malaya wrote: sume user baru kene create topic utk perkenalkan diri ke...?

xde topik khas ek...


Contoh mcm topik kat sini
Last edit: 11 years 6 months ago by shafique. Reason: ubah sket daaa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Atiqi
  • Atiqi's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
11 years 6 months ago #22515 by Atiqi
Replied by Atiqi on topic Topik Perkenalkan Diri
ahah la..betul gak kata shafique tue..kalau la ada 10 user baru setiap hari..pastue nnt ada 10 topik mari berkenalan B) klau ada 20 mcm mana:unsure: kalau ada 100 mcm mana:P bagus gak idea shafique tue...aku sokong ko shafique

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago - 11 years 6 months ago #22519 by fungkur
Replied by fungkur on topic Topik Perkenalkan Diri
shafique wrote:

url topik tue kita letak dalam emel yang akan dihantar kepada user selepas dia daftar. tak pon kita auto msg dia dalam site dengan pm dia url topik tue?


idea yg sangat2 bernas!! idea yg macam ni lah yg aku harapkan dari ahli site. x terfikir plak aku sebelum ni... akan di bikin serta merta! thanks sbb kasi idea! :laugh:

aku ingat aku nak tutup bahagian forum mari berkenalan tu. topik ice breaking tu plak aku pindah kan ke Ask Women Ask Men dan sticky kan die. suma ahli akan guna topik ice braking tu.. ke nak bukak topik baru?

<p>spit it out !</p>
Last edit: 11 years 6 months ago by fungkur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #22531 by shafique
Replied by shafique on topic Topik Perkenalkan Diri
ermm aku pon rsa bernas gak tutup ruangan mari berkenalan tue. erm.. aku rsa kita move Ice breaking tue then guna yang tue jer r.

Ko letak ar ayat bagi user yang baru register \"Mulakan pos pertama anda di sini\". Ayat lebih kurang mcm tue ar. Secara tak langsung user baru akan pos kat situ. So easy to moderate n manage. Sokong fungkur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #22534 by fungkur
Replied by fungkur on topic Topik Perkenalkan Diri
shafique wrote:

ermm aku pon rsa bernas gak tutup ruangan mari berkenalan tue. erm.. aku rsa kita move Ice breaking tue then guna yang tue jer r.

Ko letak ar ayat bagi user yang baru register \"Mulakan pos pertama anda di sini\". Ayat lebih kurang mcm tue ar. Secara tak langsung user baru akan pos kat situ. So easy to moderate n manage. Sokong fungkur.


yosh.. yg sebenarnya, dah beres pon buat suma tu. sbb site ni ade sistem autowelcome. setiap ahli yang baru je daftar, akan menerima emel dan mesej peribadi. jadi kat situ aku dah set dah supaya diorg perkenalkan diri masing2 kat topik forum tu... nanti aku boh ayat \" mulakan pos pertama anda di sini tu\" good idea gak tu... :woohoo:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #22535 by shafique
Replied by shafique on topic Topik Perkenalkan Diri
Trimas fungkur dan Atiqi. Memandangkan dah setel kasik lock ke apa ker thread nie. Mission Setel. Yeah!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24574 by khumaira
Replied by khumaira on topic Topik Perkenalkan Diri
Assalamualaikum...
saya nk beri pendapat skit la.selalunya klu topik perkenalkn diri ni,klu kita suruh dorang tulis sendiri,x penahnye lengkap.kadg perkenal diri pun mcm nk xnak
je.kadg dorang sendiri xde idea ape nk tulis.

apa kata klu kita sediakan biodata/personaliti,dorang cuma isikan je.mcm nk interview minta keje le.pastu suka hati dorang nk isi yg mcmana.saya beri contoh seperti d bwh ni.


NAMA PENUH:
NAMA PANGGILAN:
TARIKH LAHIR:
TEMPAT LAHIR:
BILANGAN ADIK BERADIK:
ANAK YG KE:
HOBI:
WARNA KEGEMARAN:
MAKANAN KESUKAAN:
MINUMAN KESUKAAN:
KENANGAN MANIS:
KENANGAN PAHIT:
SIKAP YG DISUKAI:
SIKAP YG DIBENCI:
TOKOH YG DIHORMATI:
ORG YG SAYA SAYANGI:
MOTTO HIDUP SAYA:


ini je yg terlintas di fikiran saya.klu org perempuan memg suka isi ruangan mcm ni.org lelaki xtau le saya.klu rasa ok,cuba le.
saya cuma bg pendapat,jika xsesuai xpe.saya terima keputusan dr saudara admin semua.terimakasih...

P/S: setiap kali ahli masuk je page ni,secara automatik soalan yg ditanya tu
dah sedia ada.dorang just isi je resume tu.klu nk suruh dorang type blik
semua tu memg berat le pada dorang kan???buatlah ape yg rasa terbaik.saya
pasti sokong.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24575 by khumaira
Replied by khumaira on topic Topik Perkenalkan Diri
owh ye lagi satu perkara saya nk ckap.klu boleh jgn le utk ahli baru je.
buat semula topik ni khas utk semua.ahli baru pun nak kenal ahli lama.

ini barulah nampak lain skit.sian kat ahli lama.x dapat perkenalkn diri
secara detail.saya yakin cara ni akan dapat sambutan.InsyaAllah....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24577 by shafique
Replied by shafique on topic Topik Perkenalkan Diri
rsanya kalo detail tadi letak dalam mesej kat ahli baru daftar mcm fungkur wat skang ok kot. lagi pon i don\'t think 2 topik lebih kuwang patut wujud. kalo leh adjust mesej pada user yang baru daftar dengan masukkan perkara yang khumaira bagitaw tadi pown okie gak. apa pon jgn ada topic2 yang sama dah ar.. so others? admin?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24621 by fungkur
Replied by fungkur on topic Topik Perkenalkan Diri
biodata diri atau info penuh pasal diri tu sebenarnya cukup utk berada di dalam page profail sahaja. x perlu buat double.

utk thread forum yg sedia ade tu, tu sekadar nak beri peluang pada ahli baru beri kata2 aluan atau intro diri kepada ahli2 lama. atau boleh juga sebagai tempat di mana ahli baru memberitahu yg die baru daftar di website dan ajak ahli2 lain usha page profail die.

terima kaseh umai sbb kasi idea. insyaAllah aku akan bykkan lagi field yg perlu diisi kat ruang profail diri pasni

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24622 by MyAdriana
Replied by MyAdriana on topic Topik Perkenalkan Diri
sokong kalau banyakkan field yg perlu diisi kat profile
kiranya kalau bukak profile, semua maklumat ade kat situ
semua dlm 1 tempat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #24624 by shafique
Replied by shafique on topic Topik Perkenalkan Diri
betol gak kat profile. tambah lak skang nie kita ada url terus ke profile.. leh wat badge nie kasik promo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.223 seconds