belajar loghat

More
11 years 8 months ago #23178 by guydacosta
belajar loghat was created by guydacosta
huhuhu~~ tetiba lak terlintas... saje ni nk suggest
kalu korang rase best.. best la..
kalu x best.. abaikan jer..
erm apa kata en fung wujudkan satu forum untuk belaja loghat ikut negeri...
so tiap negeri ada loghat masing2... boleh la belaja... juz for fun..
bukan bermaksud nk menggalakkan berpuak2...
anyone can join... one for all..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #23183 by shafique
Replied by shafique on topic belajar loghat
huhu.. ada menarik jugak untuk menarik user dari serata tempat sertai cnie. aku cadangkan ler wat dalam borak kosong. bila dapat sambutan hangat kita kasik dia sticky. dah glamer giler2 kita letak dalam kat ruangan khas ke apa ke according to admin r.

Go Go Guy!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #23186 by cybercop_malaya
Replied by cybercop_malaya on topic belajar loghat
hmm...cam menarik jgk...teringin aku nak blaja...assalamualaikum cikgu! :) sape nak jd cikgunyer ni...? :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #23451 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic belajar loghat
ermm.. cam no lah forum nk idup cam ni... sonyap ajo.. korang ni x sporting langsung la...

cam ni la ek.. kita pilih sesapa sahaja yg kira aktif utk each negeri tu for conduct and so on... so thats it!

happy teaching and learning...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 7 months ago #24738 by khumaira
Replied by khumaira on topic belajar loghat
laaa...lagu mana aku boleh x phgrasan ada topik ni.awat hampa x habaq?
awat hampa x sebaq benda ni.raplah la hampa ni.cek dok habaq dah,apa
benda serdak meredak mak nenek,habaq bg gawat skit.baghu oghang len prasan.

baguih benda ni nak habaq mai kat hampa.usaha kena bg teruih.jgn dok hangat2
taik lembu ja.depa yg minat ni satlagi depa pederas tulih habaq depa sokong.
baguih nooo...hang memang otak geliga la guy.

tapi sapa nak jadi tok guru tu?hang ni guy...utk oghang penang rasa2 kak raden
ada tokoh..negri len tngok la sapa nak volunteer...:unsure:



Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #24845 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic belajar loghat
sabor la kak ku.. lom start pon lagi belajo loghat nie.. apa yg kak ku mencarut tu.. ekeke~~ sekarang nie, kena ada satu ruang yg seswai.. guy pon x tau nk taruk mana.. nanti la.. tunggu en fungkur bagi cadangan... pastu baru la boleh start... x mo la kasi serabut serabai.. nk kasi biar nampak tersusun skit.. baru hati senang nk belajo.. huhu~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #25485 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic belajar loghat
ermm rasenyer dh boleh on je belajo loghat nie kan... korang rasa cam no???

pastu bukak topic ni dibwh tutorial... orait x?

weii mana org ganung nie.. guy nk bukak.. tapi tu la.. guy x reti loghat terengganu.. kurang fasih.. huhu~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #25770 by fungkur
Replied by fungkur on topic belajar loghat
hah! aku dah bukak ruangan mari belajar bahasa tu... jadi korang kalau ade ilmu bahasa nak diturunkan, tuang suma kat bahagian forum tu. bukak thread mengikut loghat atau pon bahasa yg nak di ajar kan tu..

takyah bukak thread baru tiap kali nak ajar bahasa atau loghat yg sama. stick pada thread yg sama. contoh: utk loghat kelantan bukak thread dengan tajuk \'loghat kelantan\' dan suma yg berkaitan kekalkan dalam thread tu.

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #25783 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic belajar loghat
ok fung.. bereh... nanti guy start... thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #25818 by Taha89
Replied by Taha89 on topic belajar loghat
kalu nok belajar loghat kelate bleh cari ambo... jange malu2 k. hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.585 seconds