Chatroom: Masalah dan Cadangan

More
11 years 3 months ago #25094 by shafique
Yok ruangan khas berkaitan chatroom. akhir2 nie makin dapat sambutan dan kita pon dah chatter tetap. cuma kadang2 5 org pon dah lag chatroom. ada solution or alternatif tak fungkur?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • weirdlilgurl
  • weirdlilgurl's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
11 years 3 months ago #25097 by weirdlilgurl
Replied by weirdlilgurl on topic Chatroom: Masalah dan Cadangan
saya setuju yang teramat sangat dgn en fiq ni...dah naik bosan lak jadi nya...asal taip je..text tak kuar2...taip dari A sampai Z tak kuar satu hurup pun...di sambung lagi dgn ALIF sampai YA.. pun tak de gak..sampai tak tahu nak sambung dgn ape dah..canner tu???(agak2 kalau taip dalam bahasa jawa dia kuar dak??)..hahah..gurau2 je...

yang benar,
kakitangan chatting

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25102 by nur
Replied by nur on topic Chatroom: Masalah dan Cadangan
tul tu...taip penat2 satu perkataan pun tak kuar...ahaks..habuk pun tadak..
pastu lambat tul...tiba jer terlompat mcm di baling jauh kebawah..tinggalkan yg di atas..:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25118 by guydacosta
huhu~~ ada pon topik pasal cetrum nie...
ermmm petang tadi (14 may 2008, Wed), ada la dalam 12 org.. pastu type2 x kuar... masing2 bengang.. lalu shoutbox jadi mangsa. sampai terkiek-kiek shoutbox tu kena serang.. dasat sungguh chatter nie... diorang tunjuk perasaan x puas hati.. macam perhimpunan mogok pon ada.. huhuhu~~

may be kena tukar cetrum yg lebey bagus... lebey ringan...yg dpt menampung chatter yg ramai tanpa ada masalah lag or hang.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25141 by khumaira
so,skang ni sape yg kena bertindak semua ni???
adakah si tuan tanah???

atau,adakah kita kena berusaha turunkn berat badan krn
mgkin jg disebabkn oleh overload.maka room tu jadi makin berat.

dgn secara x langsung,ia mula tunjuk perasaan(buat perangai).
type tp xnk kuar,kdg diterajangnye kita terkluar dr room tu.
kdg tgh syok dgr fungkurfm,dimatikn lagu tu???

memg hidup le room tu...eeiiiii,,,,serammmmmm akuuuuuu......

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25166 by guydacosta
apa kak ku merepek nie.. sini bukan cetrum...
cetrum kt sana... ni slh satu contoh org kemaruk berchit chat.. wakakaka~~~
yaa ampunn~~~ muahaha~~:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25168 by tOmPeL
rasa2 pasal kakitangan chatting kot..tu yg lag...cuba chatting pakai jari tangan je... :P


p/s masuk tajuk tak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25169 by khumaira
guy x sporting langsung.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #25173 by guydacosta
wat??? me.. not sporting... may be.. huhu~~
well. malas la nk comment bebyk..
this is the wrong place to discuss self problem huhu~~

ni tempat ngadu cetrum prob la kak ku..
admin mcm kak ku la kena amik tindakan.. hehe
eh bila masa plak kak ku naik pangkat nie
x tau menahu pon...
sorry for my lousy...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25766 by fungkur
kalau nak diikutkan sebenarnya.. masalah tu datang dari keseluruhan website bukan dari chatroom je. bile bilangan ahli yg online kat site mahupon chatroom menjangkau 30-40 org je, load server trus naik mendadak. menandakan server x bole nak handle user yg ramai pada masa yg sama.

skang ni website guna Virtual Private Server yang berharga rm1500 setahun dengan spec 10gb storage, 200gb bandwidthlimit, 512 RAM memory. dah macam2 tweak buat kat website, tapi kong jugak. load server dtg dari process apache kat server, x bole nak handle byk sgt user.

cara paling ok ialah tuka sistem apache kepada lighttpd, tp complicated plak nak tuka sistem tu. kang masalah lain plak timbul. alternatif lain ialah upgrade server.

nak upgrade kene duit ni.. kwang3...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25781 by guydacosta
ooo cam tu...
tapi fung.. x de la sampai 30-40 org...
kadang2 10 org pon kt dlm cetrum + 15 org kt luar (user yg sama dlm cetrum + extras).. dh kong... huhu~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25960 by shafique
skang nie user slalu gelincir.. otomatik terkuar dari room ar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.213 seconds