Chatroom: Masalah dan Cadangan

More
11 years 4 months ago #25990 by fungkur
baru ni lepas server upgrade php4 kepada php5, aku reinstall balik flashchat tu. ade beberapa setting yg aku terlepas pandang mungkin. aku dah ok kan sket skang ni. kalau ade masalah kegelinciran lagi, sila lah bgtau ye.. hehe..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #26000 by Bropian
ok tuan tanah.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #28059 by guydacosta
just nk tanya... nape ruangan memekik (shoutbox) dibuang... cam bisu plak bila masuk fungkur nie... ke dh alih kat lain... tapi guy x perasan plak..

jangan la buang en fungkur... guy merayu nie..
lagipon bhgn chatroom skrang ni dh maju.. dh ramai org... ada chatters tetap pon..kalu dulu lain la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #28263 by fungkur
guydacosta tulis:

just nk tanya... nape ruangan memekik (shoutbox) dibuang...


yosh.. ari tu dalam proses mengurangkan load script kat website, jadi tu yang alihkan shoutbox. tapi skang dah digantikan dengan yang baru. yg xde guna ajax. ok ke? atau nak guna yg ajax version dulu?

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #28811 by Sky_Hanz
fungkur tulis:

guydacosta tulis:

just nk tanya... nape ruangan memekik (shoutbox) dibuang...


yosh.. ari tu dalam proses mengurangkan load script kat website, jadi tu yang alihkan shoutbox. tapi skang dah digantikan dengan yang baru. yg xde guna ajax. ok ke? atau nak guna yg ajax version dulu?


chetroom pun dah kire hebat skang bole tampung 2+ user now..
(shoutbox) jerr dah ilangg.. sedey nyerr.. huhuhu
Dulu beshh jerr ade (shoutbox)..
daku layan jerr la mana2 pun.. :side: :side:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #28841 by Ateef
Salam~ newbie here~mohon bantuan dari otai semur

kenapa kat firefox sy ni tak kuar flashchat tu erk..apa perlu tindakan sy..

thank u for support~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #28842 by erryzx_
Ateef tulis:

Salam~ newbie here~mohon bantuan dari otai semur
kenapa kat firefox sy ni tak kuar flashchat tu erk..apa perlu tindakan sy..
thank u for support~


aku pon slalu gak jadi camni,..,loading sume dah siap tp ape pon x kuar,..,~
tggl player fungkurfm je kt bahagian atas.,.,~
tp biase pas refresh 2-3 kali, baru la die nye chatroom kuar..,~
one mo, ko gune firefoxkn? flash extention die da install ke x..?
:laugh: :laugh: :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #28844 by fungkur
kadang2 masalah disebabkan flash cache. flash cache ni x dapat di padam menggunakan fungsi clear cache yg ada kat browser. x kesah lah firefox ke, IE ke, suma sama..

cara nak clear, flash cache, korang kene gi kat sini

www.macromedia.com/support/documentation...tings_manager07.html

klik butang \'delete all site\'

tutup browser

bukak browser

bukak fungkur chatroom

login cam biasa..

*shoutbox ada conflict sket ngan image rotater kat page depan tu. apa2 nanti aku update.. :side:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #28849 by Ateef
fungkur tulis:

kadang2 masalah disebabkan flash cache. flash cache ni x dapat di padam menggunakan fungsi clear cache yg ada kat browser. x kesah lah firefox ke, IE ke, suma sama..

cara nak clear, flash cache, korang kene gi kat sini

www.macromedia.com/support/documentation...tings_manager07.html

klik butang \'delete all site\'

tutup browser

bukak browser

bukak fungkur chatroom

login cam biasa..

*shoutbox ada conflict sket ngan image rotater kat page depan tu. apa2 nanti aku update.. :side:


Terima kasih menulis..dan terima kasih membantu~:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #32141 by master_xecko
kenapa buang shoutbox kt main page fungkur...:(

xsyokk laa camniii...:boring:

bile ade shoutbox...website ni nmpak meriah jek:(

ade masalah ngan shoutbox yg bg effect kt website ni ke? :boring:

Nampak suram jek kt main page ni...buh la balik...buh la balikkk
heheheheheh...menanti keputusan mu wahai tuan tanah :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #33215 by acai_are_alive
mod...acai nak syorkan kite buat geng push to talk.... n baju2 fungkur lepas nie buat ader colar... ader colar baru leh pakai g keje... aper2 kol acai trus kat 0124531595.... mintak balas secepat mungkin....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.416 seconds