Limit Topic Post Kepada Versi

More
10 years 10 months ago #31660 by shafique
Saya memandang forum fungkur.org ini sebagai tempat yang penuh dengan khazanah ilmu dan santai. Jadi saya mencadangkan kepada tuan tanah iaitu Fungkur supaya kita limitkan page setiap thread atau post. Contohnya jika sesuatu topik mencecah sebagai contoh 20 halaman, kita kunci dan buka topic tersebut dengan versi baru.

Contoh mcm topik Dikala busan nak mampuss!! Apabila ia mencecah 20 page, kita lock dan bukak topik baru dengan nama \"Dikala busan nak mampuss!! V2\" (V2 adalah Versi 2) dan seterusnya. Dalam topik yang sambungan baru itu kita sertakan link kepada topik sebelumnya di dalam pos yang pertama.

Bagi saya ini dapat mengurangkan load sebuah topic yang terlalu panjang dan memudahkan tujuan indeks dan pencarian.

Yang berkhidmat dari jauh,
Mr Shafique.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31758 by guydacosta
ermm guy pon x sure...
kalu cam tu.. mak nanyer versi 1 tu delete je la.. sebab dh xde fungsi.. :unsure: :unsure: :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31765 by shafique
sbb aku rasa mcm kita nk kekalkan dia. mebi ada info kita nk cari dalam tue so nk meudahkan tujuan indeks la gitu. aku terpandang cara nie kat 1 forum dan aku rsa amat baik kalo implement kat cnie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31774 by guydacosta
ermm entah la. guy pon kurang pasti.. kita tunggu dan lihat apa kata user lain.. tak pun dengar apa kata tuan tanah kedaung sendiri.. huhu~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.197 seconds