Wujudkan FAQ Fungkur.org

More
10 years 10 months ago #31909 by shafique
Setelah beberapa ketika bersama Fungkur.org ini saya melihat yang kita belum ada FAQ atau pun Senarai Peraturan. Bagi saya perkara ini amat penting diwujudkan bagi menjadi garis panduan kepada ahli-ahli Fungkur.org. Wujudnya perkara ini kelak akan juga memberi satu garis panduan pada kumpulan staff dan pentadbiran untuk mentadbir forum ini dengan lebih efektif dan berkesan bagi melancarkan operasi Fungkur.org.

Setelah beberapa kajian saya lihat di forum terdapat banyak topik di mana menyimpang dari topik perbincangan asal (Topic Hijacking). Ini menambahkan spam walau pun berada di topik-topik yang khas untuk perbincangan tertentu (bukan borak dan spam). Jadi dengan wujudnya FAQ ini membolehkan pengguna memahami peraturan di dalam laman seterusnya membolehkan kumpulan pentadbiran bertindak dengan lebih efisyen dah mantap.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31913 by Sky_Hanz
Replied by Sky_Hanz on topic Wujudkan FAQ Fungkur.org
Apa yg saudara fiq nyatakan diatas mmg betol, masih ada forumer melayan soalan yg tiada kena mengena dgn topic asal.. Sekiranya ingin bergurau senda didalam forum baik tutup jer la niat tue, pegi la msg di profile kalau nak dan chatroom or shoutbox diluar sana dah disediakan utk chat.. Tuan tanah pun dah tinggalkan pesan.. Disini daku dpt lihat perangai org kita yg mmg ssh nak paham bahasa.. Walaupun sndri tahu dia tingggalkan soalan yg xder kena mengena dgn thread yg mana ianya xsepatutnya berlaku..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31919 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic Wujudkan FAQ Fungkur.org
oh yeah.. caya lah fiq... :positive: :positive: :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31922 by shafique
Replied by shafique on topic Wujudkan FAQ Fungkur.org
yeah bukan apa jika kita padam post atau kunci topik yang berkenaan sekurang kurangnya mereka akan faham akan tindakan ini. Sekadang mengingatkan yang kurang mengingati. sekiranya sebuah topic menyimpang bagi amaran di dalam topic. terlalu menyimpang lock sahaja topik tersebut.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31931 by Sky_Hanz
Replied by Sky_Hanz on topic Wujudkan FAQ Fungkur.org
shafique tulis:

yeah bukan apa jika kita padam post atau kunci topik yang berkenaan sekurang kurangnya mereka akan faham akan tindakan ini. Sekadang mengingatkan yang kurang mengingati. sekiranya sebuah topic menyimpang bagi amaran di dalam topic. terlalu menyimpang lock sahaja topik tersebut.


Walapun agak kejam tindakan tue, tapi aku sokong fiq.. coz kita diforum nak kan information berkenan dgn topik asal bukan nye yg mengarut2.. Setuju la dgn cdgan fiq..:positive: :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #31939 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic Wujudkan FAQ Fungkur.org
tetapi kekadang kan.. menyimpang tu meriah... ekekeke~~~
xde la... menyimpang skit2 apa salah nyer... kalu terus sgt.. kasi la warning skit.. huhu~~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.163 seconds