CGYHOST

More
13 years 5 months ago #1500 by asmadi
CGYHOST was created by asmadi
Baru ni aku explore untuk men\'transfer\' aku punya hosting... aku terjumpa (laman web fungkurs) yang cgyhos.net.my bagi yang terbaik... pakej pun menarik... so sapa2 (promote nih!!!) yang rasa nak pakej tu bukalah laman webnyer....:P B) Sebelum ni aku dah guna (***.com.my) punya tapi dah dekat 3 minggu nih tak \'hidup\' mymadi.com... hampeh betui...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1606 by sokai
Replied by sokai on topic CGYHOST
aku pun guna ni.. best pe

tak caya korang surf web aku .. laju siot...

[Better Late Than Never!]
syahsokai.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1665 by AReBeaR
Replied by AReBeaR on topic CGYHOST
hmmm.. package yg di tawar kan mcm menarik... tp tuh ler tak de idea plak akunak buat apa ngan hosting nih nanti kalau aku langgan... so sesapa ada idea..??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1690 by djyuno
Replied by djyuno on topic CGYHOST
server die stabil x....?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1932 by neeziee
Replied by neeziee on topic CGYHOST
skang laju melampau

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2214 by fungkur
Replied by fungkur on topic CGYHOST
sape2 yang berminat, korang bole gak test prestasi server kat page nih
www.cgyhost.net.my/kami.htm

kat bawah page tu ade link donlot dari server2 yang ade dari CGYHost...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2675 by mytechnie
Replied by mytechnie on topic CGYHOST
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,

Server Singapura (DXL1) yang juga merupakan server yang digunakan oleh fungkurs-network.net dan fungkur.org adalah server yang mempunyai jaringan internet terbaik dari CGYHost.Net. Server ini terletak di Pasific Internet IDC di Singapura dengan jaringan bersih 100Mbps Unmetered. Untuk pengetahuan umum, bandwidth yang mahal di Malaysia menyebabkan pihak pengurusan data center di Malaysia (Netmyne, MyLoca, NTT dan lain-lain) tidak lagi menawarkan perkongsian rangkaian 100Mbps sepertimana Pasific Internet IDC.

Keputusan ujian muat turun fail bersaiz 118MB dari server kami di Universiti Teknologi Malaysia Skudai membuktikan kepantasan rangkaian di Pasific Internet IDC Singapura:

Permulaan muat turun


Pertengahan muat turun


Penghabisan muat turun


Kebanyakan pengguna juga tertanya-tanya kenapa CGYHost.Net menawarkan bandwidth yang sangat tinggi berbanding syarikat-syarikat hosting tempatan yang lain. CGYHost.Net tidak melakukan oversell bandwidth kerana pihak data center tidak menetapkan had bandwidth kepada pelayan kami. Jadi, pihak kami mampu menawarkan bandwidth yang tinggi untuk pakej-pakej linux kami bersesuaian dengan kelajuan rangkaian di data center. :lol:

Sekian, dimaklumkan.
Wassalam wbt dan salam ceria bersama Fungkurs-Network
:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2774 by fungkur
Replied by fungkur on topic CGYHOST
hahaha .. 118.96mb donlot dalam masa kurang dari 1 minit. ha, ape korang nak lagi, laju dah tu. tu pon line donlot dah capped. kalu tak capped??? huhu... :woohoo:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #2859 by neeziee
Replied by neeziee on topic CGYHOST
fungkur wrote:

hahaha .. 118.96mb donlot dalam masa kurang dari 1 minit. ha, ape korang nak lagi, laju dah tu. tu pon line donlot dah capped. kalu tak capped??? huhu... :woohoo:


capped tu aper???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #14309 by mokh
Replied by mokh on topic CGYHOST
capped tu mcm \'limit\' la. ikut connection user yg dload tu. yg aku paham la.klo salah btolkan.

aku tgh mncari hosting ni.ade projek baik punye. mmg berminat je ngn CGYHOST ni. tp masalah besar aku skrg ni aku xtau pape pasal hosting,web site,forum,ape2 la yg berkenaan ngn tu. cane nk pasang, nk setting,nk edit, nk tu nk ni, sume xreti. klo ade org leh tunjuk kat aku tersangat la berbesar hati. jgn risau, aku ni lebih kurang fast learner gak. asalkan ade org leh guide aku, bleh la aku buat. klo nk bace2 byk yg omputih punye. kurang jelas la ngn term2 die.

sape yg leh tolong aku bleh la YM aku.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #28434 by zeon90
Replied by zeon90 on topic CGYHOST
..........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #28449 by hamdi
Replied by hamdi on topic CGYHOST
CGYHost kini dah berubah kepada CGYNet yang telah dijenamakan semula setelah server mereka down pada tempoh masa yang agak lama. Harap maklum!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.361 seconds