webhosting berbayar terbaik di malaysia?

More
13 years 5 months ago #1837 by loritanah
Rank Hosting Company Market Share Total Domains
1 Exabytes.com 7.8018 % 4,605
2 EZYDOMAIN.COM 5.4909 % 3,241
3 COMMONSERVERS.COM 4.2558 % 2,512
4 malaysiahost.com 3.3647 % 1,986
5 SECURE-WEBHOSTING.COM 3.3562 % 1,981
6 FNBS.NET.MY 3.3427 % 1,973
7 LOCALDNS.COM 3.2969 % 1,946
8 SECURE-SERVER1.NET 3.0902 % 1,824
9 CYBERULTRA.NET 2.5108 % 1,482
10 WPDNS.COM 2.4989 % 1,475
11 ES2U.COM 2.421 % 1,429
12 WEB.CC 2.0839 % 1,230
13 ESOLVED.COM 1.7332 % 1,023
14 MULTI-WEB.COM 1.5875 % 937
15 DOTSERVANT.COM 1.4875 % 878
16 IREPUBLICS.COM 1.274 % 752
17 INTEGRICITY.COM 1.2249 % 723
18 EJRS.NET 1.1402 % 673
19 MESRADNS.NET 1.1317 % 668
20 TOKIOS.COM 1.0504 % 620
21 MYDNSBOX5.NET 1.0216 % 603
22 INTERNET-WEBHOSTING.COM 1.008 % 595
23 MYDNSNET.COM 0.9149 % 540
24 HIVESERV.COM 0.8725 % 515
25 ULTRAUNIX.NET 0.8522 % 503

*cantekkan aku susun?macam ulor...aku amik dari +http://www.webhosting.info/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1856 by fungkur
fungkur.info .... under integricity... jatuh pada tangga 17 carata ERA minggu ini.. huhu.... CGYHost xde dalam senarai ek? ke akan dalam pencalonan baru minggu depan??? :whistle:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1928 by neeziee
aku sumer bawah cgyhost.takde lam senarai :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #1940 by loritanah
tak semestinya tak masuk carta maka tak bagus..sokongan tak berbelah bagi korang (cth pada CGY) yg leh wat diorang lebih improve serta lebih bagus.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2237 by sokai
apa guna die buat chart kalau ia tidak boleh dijadikan banch mark ataupun kayu ukur

[Better Late Than Never!]
syahsokai.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2307 by loritanah
sokai wrote:

apa guna die buat chart kalau ia tidak boleh dijadikan banch mark ataupun kayu ukur

tau takpee

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 weeks ago #7576 by amanz
aku pun guna cgyhost...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #12051 by destfull
:lol: ala... ni kira syarikat hosting terbesar jek... paling ramai org guna.. tu je...
so sesape pun xyah risau...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #13356 by fungkur
kebanyakan hosting tu dimiliki oleh orang2 cina. syarikat melayu plak x byk, sbb byk yg kene hentam lepas baru 2 3 bulan bukak. hanya yg btol2 kuat je yg dpt bertahan.. bukan lah niat di hati nak kondem syarikat cina, tp siapa lagi nak bantu melayu kalu bukan melayu... cuba lah carik hosting2 melayu.. biaselah adat org melayu, mesti ade tolak ansur dlm bab harga tu...

kepada pemilik hosting plak, kami sebagai pelanggan hosting, biasenya dalam memilih hosting yg bagus, kami akan tgk prestasi server dulu, melalui pelanggan2 sedia ada hosting tersebut. jadi part portfolio ngan list client tu amat penting sgt. tu kriteria pertama bile pelanggan carik hosting..

faktor kedua plak ialah dari rekemen kawan... fuh! dah kalu membe kata hosting tu power, for sure la yakin terus...

apepon pilihan suma di tgn anda... tepuk beg duit, tanya duit.. wakakaka...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #15348 by z_dane
aku nak join cgyhost gak ni, ade sesape nak rekemen pakej mana2 ataupun ade kopun ke B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #15393 by fahmishah
aku skang tgh carik hosting yg bgs..
kalau leh jgn kasi user naik angin..ada x?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #15547 by sallehy
fungkur guna ape ek?
apa sykt host mlayu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.268 seconds