[paid hosting] www.sealserver.com

More
12 years 4 months ago #20017 by shoradhi
dalam usaha aku ddk mengusha paid hosting nie, (berangan nak guna paid hosting) aku jupa HOSTING NIE ..mcm murah jerk...servise pon ok dier kata...aku xbeli..saja nak promote n kalo sape2 ade beli, then komen r...


www.sealserver.com/


murah:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #20019 by shafique
quite ok nie.. kalo harga mmg murah ar. fantastico pon ada. Thanks for the info tapia ku skang pakai cgy. Tapi apa pon nice info.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20449 by fungkur
woho, bole donlot cPanel ngan WHM manual plak kat situ.. toce2..!!

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20456 by zik
aku risik-risik rasa tertawan pulak! data center terletak kat dallas, texas pulak tu. siap ada camera disediakan untuk tengok secara live kejadian alam yang berlaku dalam data center. bandwidth speed pun ok n ok. lain-lain pun ok n ok. harga pun ok berpatutan dan tak mahal sangat. testing ping ok jugak. tak tahu apa lagi nak kata, ok je la haha :P

rasa macam nak sambar satu, harimau dah mengaum! rasa tokie senang nak dihubungi siapa boleh main sms/calling2. macam org melayu punya, entah mana nampak tadi nama melayu.. hanif bla bla.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20457 by shoradhi
haaa., wapa lagik...layan r...nie kompeni mesia nie ghasanya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20459 by zik
insyaallah dalam masa terdekat ni. kena rancang dulu, ubah template web semua, cukup semua baru sewa dan up terus. tak kah bahagia macam tu haha.

tapi aku tengok server ni macam sebijik jer? tak banyak lagi. takut karang dia sumbat reramai slow pulak. tapi hati tetap dengan sealserver. boleh saing cgy. yang aku betul2 tertarik sebab data center dia kat us, kira tak ada masalah bagi aku.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20461 by shoradhi
apsal ko nak data centre kat us?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20470 by zik
shoradhi wrote:

apsal ko nak data centre kat us?


orang sana senang sikit, kalau kat singapura leceh je nampak. tengok la cgy berapa kali down. selambe je PI hari tu pasal kes phising/hutang habis dia banned akses kat rak server linux cgy (hosting lain kena gak tak silap). nampak macam menyusahkan pelanggan.

tapi cgy bagi aku ok jugak. pakej ditawarkan bagus dan menarik, harga pun berpatutan. data center kat tempat lain pun ada atlanta dan clifton ni kat us gak.

ni semua pendapat je ye la kan kita sebagai bakal pelanggan mesti ambil langkah yang berhemah supaya tak ada masalah kemudian hari nanti.

cuma rasa kena fikir lagi dan ambil masa buat tinjauan lagi. tak rugi pun :laugh:<br><br>Post edited by: zik, at: 2007/08/24 22:16

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #20478 by fungkur
yerp! aku pon dahbyk kali denga dari org yg lebih arif pasal hosting ni. katanya die pelik kenapa cgy suke amek server dari singapura sbb server singapura ni byk masalah. selalunya yg berkaitan dengan downtime.

kalu nak dibandingkan dari segi kelajuan server utk site yg pengunjungnya ramai dari malaysia, tentunya server singapura lebih menjadi pilihan berbanding server US. tapi ape org kata tu, lebih reliable la kalu guna server US ni.

hantam sajalah labu.. skang ni aku pon pakai server dari singapura sbb under hosting cgy.. huhu..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #22845 by SealServer Team
Salam

Saya postkan reply komen kepada semua mewakili SealServer.com.
Kami memiliki server berkualiti tinggi, dihostkan di datacenter hakmilik Softlayer, di Dallas,Texas. Untuk pengetahuan, Softlayer merupakan merupakan antara datacenter terbaik di dunia.

Tentang network sealserver.com, downtime memang sangat rendah (kurang 30 minit sebulan) dan memiliki capaian antara terpantas dunia.

SealServer Hosting memiliki server utama di Dallas (Badalona, juga lokasi host sealserver.com), dan juga memiliki beberapa lagi server di Malaysia dan Dallas,New York. SealServer bebas overselling.

Kini SealServer memiliki ratusan pelanggan, baik individu, syarikat, bahkan badan-badan kerajaan. Kami juga dalam proses meningkatkan kualiti, menambah server-server baru, dan tambahan fasiliti, perisian-perisian terbaru serta khidmat bantuan untuk memastikan SealServer sentiasa maju kehadapan.

P/S: Kami juga dahulunya pegguna seperti anda, yang inginkan kebebasan dalam web hosting.

Terima kasih

SealServer Network
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #22887 by zik
Softlayer memang berkualiti, servis yg diberikan memang memuaskan pelanggan. Paling menarik disebabkan perhubungan internet di pusat data US laju.

SealServer Team wrote:

Kami juga dahulunya pegguna seperti anda, yang inginkan kebebasan dalam web hosting.


Wah! yg ini sedap di dgr. Lepas ini harap SealServer berkembang maju dan menjadi syarikat yg mantap di mata Malaysia.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #22892 by whwm2020
tak der discount ke?? haha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.303 seconds