fungkur org (69 topics)

Segala yang berkaitan dengan pengumuman, informasi terkini, pertanyaan, cadangan, laporan, aktiviti dan yang sewaktu dengannya.
Category
berita terkini mengenai fungkur[dot]org. tiap kali ade perubahan baru, projek baru, isu baru dan yang sewaktu dengannya...
tOmPeL's Avatar
Re: Assalamualaikum
by tOmPeL
1 year 7 months ago
ape2 cadangan dan komen membina untuk fungkur[dot]org. juga tempat untuk repot ape2 bugs yang ade kat site nih..
Bropian's Avatar
Meriahkan kembali fungkur...
by Bropian
7 years 11 months ago

Aktiviti (12 topics)

Info & laporan aktiviti yang telah dijalankan, gambar gathering, cadangan dan pertanyaan untuk aktiviti Fungkur.Org.
Ingin adakan gathering dengan rakan-rakan forum? Boleh war-warkan di sini.

Komuniti (221 topics)

Category

Borak Kosong (68 topics)

haa.. kat sini la tempat korang melepaskan gian buat spam. mana2 post yg x berkaitan dengan topic2 di atas, harap dapat pos kat sini. topic2 atas tu kite guna utk kongsi ilmu je. yosh..
hah! pompuan nak tau pasal laki, laki nak tau pasal pompuan. kat sini la tempat bertanya dan mengorek rahsia. yang jantina masih belum dikenalpasti tu, gi lah main jauh2.... huhu..

Isu Semasa (46 topics)

kat sini kite bincang pasal pasal hal ehwal dunia kite skang ni. lagi2 pasal berita panas yang kuar kat buletin utama tu. kalu nak citer pasal cuaca, xpe ar, time kaseh je.. huhu..
wafazulfa's Avatar
KORANG X RISAU KE??? H1N1...
by wafazulfa
8 years 2 months ago

Cara Hidup (50 topics)

berkongsi tips dan petua cara hidup yang sesuai. juga bole sama2 berbincang mengenai kesihatan dan perkara2 yang sewaktu dengannya.
EvaRieNa De Sauza's Avatar
Re: senyum la selalu
by EvaRieNa De Sauza
8 years 3 months ago

Belajar Bahasa (12 topics)

Mari belajar bahasa! x kesah samada bahasa asing seperti bahasa german, jepon, korea dan lain2 lagi mahupon loghat2 negeri di Malaysia. loghat kelantan, terengganu, negeri sembilan, loghat utara. turunkan ilmu bahasa anda di sini!

Teknologi (52 topics)

Category

Komputer (37 topics)

ape2 permasalahan yang berkaitan ngan komputer. kalu aku x dapat jawab pon, insyaAllah ade user lain yang nak kongsi ilmu sama2. dan bole gak jadi rujukan untuk user lain...

Mobile (11 topics)

huh! kat sini bole la bincang2, survey2 pasal henset ni. teknologi henset bukan lah perkara remeh. teknologi henset ni luas die punya bidang sama cam teknologi komputer gak. berkembang pesat dan sentiasa ade apgred setiap hari..
Balan's Avatar
Layari internet&download free( ...
by Balan
8 years 8 months ago

Automotif (4 topics)

bab kereta motor ni merangkumi aspek hobi gak ni, tapi aku bukak forum ni bawah forum teknologi. jom kite tuka2 ilmu dalam bidang automotif nih..
missnuruL's Avatar
Re: SEGAK MENAWAN
by missnuruL
8 years 9 months ago

Webmaster (61 topics)

Category

Web Development (35 topics)

nak start bukak personal site sendiri, tapi tatau nak mula kat mana? ha, bole la postkan kemusykilan tu kat sini. bole la bicang kaedah ke, coding ke, cara kerja ke..

Hosting (24 topics)

jom kite carik hosting yang sesuai dengan penggunaan kite.. mahal x bererti bagus.. murah x bererti cikai...

Forex (2 topics)

FOREX (Foreign Exchange) merupakan suatu jenis perdagangan/transaksi yang memperdagangkan mata wang sesuatu negara terhadap mata wang negara lainnya yang melibatkan pasar-pasar wang utama di dunia selama 24 jam secara berkesinambungan (kecuali Sabtu & Ahad). Mari kita bincangkan bersama.

Hasil Kerja Tangan (434 topics)

Category

Tutorial (36 topics)

Asyik aku je yang kasi tutorial, skang aku nak tengok bakat tutorial dari ahli site la plak. mana tau satu hari nanti aku bole carik waris site nih.. wakakaka!!
lanz69's Avatar
Tutorial ScreenShot guna Media ...
by lanz69
8 years 7 months ago

Grafik/Foto (26 topics)

aku tau sini mesti ramai kaki grafik ni. baik korang pos hasil keje korang kat sini. mana tau satu hari nanti aku kasi upah kat korang soh buatkan grafik. aku bab grafik failed! wakakaka

Sastera (25 topics)

hah! kepada mat sajak dan minah puisi, kat sini lah tempat korang nak mempersembahkan kerja2 karya korang tu. sajak nak hentam org pon dibenarkan je.. huhu..

Resipi (347 topics)

masa untuk memasak!! koleksi resipi masakan samada dari dalam dan luar negeri, untuk dikongsikan bersama. lihat mana yg memenuhi selera anda!

Moderators: khumaira
cik_mawar's Avatar
Re: Ikan Pekasam Vs Telur
by cik_mawar
8 years 5 months ago

Hiburan (29 topics)

Category

Anime dan Manga (4 topics)

borak dan bincang pasal anime ngan manga. link donlot (irc, direct, torrent), cara tips donlot, fansub info, scanlation info, latest anime & manga release, spoiler.. huhu...

Asian Stuff (14 topics)

aku ni bole dikatakan kuat jugak layan & donlot JDrama, Kdrama, JMovie, Kmovie, OST dan yang sewaktu dengannya. mungkin korang pon ade gak yang sama minat ni. jom kongsi ilmu mendonlot..

Movie (6 topics)

ha.. tempat korang kene lepak sebelum gi wayang atau gi beli cd cetak rompak mahupon mau menorrent. kat sini bole buat ulasan pada movie yg akan ditayangkan dan juga yg telah lama ditayangkan. ulas2 jgn x ulas..

Musik (5 topics)

mari kite borak dan bertukar2 info mengenai scene musik kite kat Malaysia nih. x kesah mainstream ke, underground ke, oldskul ke... blasah...
Zarul Umbrella's Avatar
Tips untuk menyanyi
by Zarul Umbrella
8 years 1 month ago

Iklaneka (7 topics)

Category

Iklan Perkhidmatan (No topics)

Iklankan perkhidmatan anda di sini secara percuma. Satu post untuk satu syarikat/individu. Tertakluk kepada syarat dan peraturan.
No topics

Promote Site (7 topics)

ha.. bubuhla link website korang ataupon website yg korang rasa best dan selalu lepak tuh...
YakinJaya's Avatar
Re: iklankan blog korang sini
by YakinJaya
8 years 3 months ago

Bisnes Internet (No topics)

mengadap pc ngan online 25 jam sehari? jgn sia2kan kelebihan yang ade tu. byk llubang bole masok nih..
    Total users online: 0 Members and 96 Guests Online
  • Total Messages: 12775
  • Total Sections: 7
  • Today Open: 0
  • Today Total Answer: 0
  • Total Subjects: 871
  • Total Categories: 39
  • Yesterday Open: 0
  • Yesterday Total Answer: 0
Time to create page: 2.158 seconds