MAWI vs INA

More
13 years 6 months ago #16308 by delang
Replied by delang on topic Re:MAWI vs INA
kosmo ari muke depan sekali ina enggan berlakon....
ceh jual mahal konon...
aku perasan mulut ina ni ade senget skit la...sore dia xde best sangat...korang dah dengar album baru dia?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #16314 by atinko
Replied by atinko on topic Re:MAWI vs INA
:P huhu MAWI vs. INA ??

aku bukan laa penyokong kuat mawi, sekadar suka gitu² je..... apa yg mawi lakukan kat ina mmg patut.. aku sokong 101%.. apa yg aku nampak, aku tau, aku baca, aku i2 ini, ina terlalu demand.. tersangat demand...


mawi dah kata kat ina, wlu macam mana sekali pun jgn berubah.. mawi tetap sayang ina mcm dulu.. tup tap... ina berubah... aku tau naper ina berubah.. mungkin dia tak nak mawi rasa rendah diri sbb bertunang dengan dia dan mungkin sebaliknya...

tapi bagi aku, ina tu tersgt taksub dgn kelebihan yg ada pada dia..... dlu tak reti nak cukur bulu kening, then cukur(lepas cukur nmpk lagi cute.. haha).... dah laa sijil apa pun takdak, tup tap dah jadi pegawai executif, penyanyi(aku tak tau kat mana yg sedap), penulis novel(brapa ribu ayat laa editor tapis)..... mcm² lagi la.... klu tak kerna mawi, mampu ker iena dapat semua tu ???

Of Course tidak ...................

Aku rasa mawi putuskan tunang dengan iena sbb sikap iena... berubah dengan sekelip mata.. klu aku jadi mawi pun aku tak nak iena famous... bukan bererti aku jelous atau tak suka dia ada nama... cuma aku tak suka bini aku jadi tontonan umum... begitu juga dengan mawi....

MAWI WORLD!!!!!!!!!!!! :kiss:
IENA SHI*T!!!! :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #16322 by hondacup_89
Replied by hondacup_89 on topic Re:MAWI vs INA
emm.... kata2 atinko membuatkan aku ubah fikiran. mayb ade betulnyer............ tapi aku xberani nk ckp pe2 hal ni. dua2 aku xminat tp lagu mawi aku layan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #16364 by shafique
Replied by shafique on topic Re:MAWI vs INA
Haku pon tak layan both artis nie. Sekadar terbaca kat ruang hiburan akhbar dan melodi. apa pon janganjadik yang bukan2 dah ar. Sana tuduh sini, sini tudah sana. tapi memang ada nampak gak ar dari pandangan aku yang hal tumpang menumpang populariti tue. Sore Ina pon tak besh bagi haku. MEmang x de komersial tapi tengok ar kot2 keajaiban berlaku. Kalo mawi aku layan lagu ngan M Nasir yagn Video Klip kat kenduri kawin tue. Hapa tajuk tamo amik tau. Tapi lagu kira ok la.

Belia Benci Penipu? Wakakakak!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #16388 by ApatPower
Replied by ApatPower on topic Re:MAWI vs INA
aku nak taip same ngan atinko taip..
moralnya.. aku setuju ngan taipan atinko.. ina tehegeh hegeh..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #16406 by kacAk
Replied by kacAk on topic Re:MAWI vs INA
diorang tu same2 bodo.. hahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #16926 by Ibumisali
Replied by Ibumisali on topic Re:MAWI vs INA
Pada ibu plakkan.. ibu tak nafikan mcm yg sesetengah kata sore ina tak sedap tu mmg ler kenyataan ni.. sebagai admin di forum Hijjaz ibu sedar ni.. dan pernah gak tego hijjaz bab ni.. tapi apa nak kata depa mo gak ina jadi artis dgn alasan nak didik budak ni.. sejauh yg ibu tau alhamdulillah sungguhpun ina dah byk berubah dari segi sikap sbginya.. ibu personal pernah tego pada hijjaz ttg sore ina tu terpulang ler nak kata pe yg didik ina jadi artis adalah hijjaz, jadi bukan senang nak didik artis yg takada pengalaman nyanyi ni.. tu hijjaz kena usaha lebih ler ttg ni..

ttg mawi dan ina ni ibu rasa tu soal peribadi .. biarlah mereka atasi maasalah mereka tu sendiri, kita sebagai org islam jng ler mengutuk atau menghina.. kdng mereka dua tu takada apa yg buat kecoh tu media.. so hati2 klau baca media jng terus caya..

apapun kita sama2 doakan kebaikkan kedua pihak.. pepandai ler depa dua tu settle persoalan hati masing2..
tau berkwn tau ler nak berdamai.. klau taktau gak.. kita ni apa lagi nak kata pe? kan kan kan

baik tutup jek topik ni sebab tak ada manfaat cite soal peribadi org.. silap2 kita bersubahat dan berdosa sebab \'terjoin sama\' dalam ni ha alalal siapa yg susah :silly: ibu gak yg kena jwb sebab ina tu artis hijjaz dan ibu adalah admin hijjaz :whistle: .. pandangan korng tu dah ibu paste kasi ina baca :side: di topik perbincangan di hijjaz<br><br>Post edited by: Ibumisali, at: 2007/01/27 02:14

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #16927 by ApatPower
Replied by ApatPower on topic Re:MAWI vs INA
pada aku kalo dia tau maksud makne peribadi tu tak timbul pon mende ni.. sbb dia tak jaga keperibadian dia.. suka keperibadian dia digembar gemburkan.. so tengah gembar gembur la ni bagi subur.. miahaha..

orang lain pon ada putus tunang becerai clash.. tapi tade keco pon.. nape dia keco ek.. nak petahankan diri diri tohmahan? hmm.. kenapa orang buat tohmahan..

bukan niat mengutuk atau menghina.. cuma kritikan sahaje.. takkan takleh trime kritikan kan..

makan cili rasa pedas.. tu jek..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #16933 by Ibumisali
nizam wrote:

Inikah wartawan yg lahir selepas kemerdekaan ??? KLIK bawah nie...

Ulasan Wartawan selepas Merdeka

Asskum ,

Kali nie Nizam ingin mengulas balik lontaran kaca mata wartawan Bharian terhadap isu berbangkit siaran Langsung Mawi-Ina Kulai.

TIDAK SEHARUS nya wartawan yang mewakili sebuah syarikat akhbar tempatan mengulas dengan cara sebegitu. Saya amat pelik juga bagaimana seoarang wartawan yg ditugaskan untuk mengulas isu berkaitan dengan artis popular dengan bekas tunangan yg heboh diperkatakan diseluruh negara.

Secara peribadi , sebaiknya mereka (wartawan ) perlu mengulas dengan lebih bijak . Biar pun tidak menyokong atau memendam rasa meluat sekalipun pada seoarang individu tsbt , adalah lebih baik buat ulasan yang sederhana .

Kesederhanaan dlm erti maksud sebenarnya, mengulas dengan cara keseimbangan tanpa memihak mana-mana yg dirasakan . Ini bukan artikel di blog ataupun diforum untuk menyatakan hasrat dihati. INI AKHBAR TEMPATAN.seluruh Malaysia membeli dan meneluarkan hasil dari titik peluh sendiri hanya kerana untuk membacahasil nukilan wartawan yg tidak berpuas hati pada seseorang individu??Atau ada pihak yg membayar untuk tujuan tersebut?? Adalah keterlalauan Nizam mempersoalkan sedemikian rupa wartawan Bharian tsbt tanpa soal selidik bukan??

Diharap wartawan Bharian atau teman mereka ..kut..kut terbaca di Fungkurs-network . Mengulas balik dan minta maaf secara terbuka dilain masa. Hanya merugikan masa shj mempersoalkan artis baru tuh yg sedang naik ,bukan shj di Malaysia malah tembusi pasaran negara jiran kita.

p/s Wartawan BH ...Jika rasa teringin sgt nak komen bab artis dgn gossip liar ..jadik lah wartawan majalah artis. Bukan wartawan akhbar saluran masyarakat Malaysia ( info entertainment ANDA) :lol:&lt;br&gt;&lt;br&gt;Post edited by: nizam, at: 2006/08/31 09:21


betul gak kata dia ni.. :laugh: memacam hal lah kan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #17722 by nicezem
sebenarnya perkara ini kena berbalik kepada orang yang kena gosip itu.. sama ada depa layan atau tidak kepada wartawan yang suker gembar gemburkan hal2 peribadi mereka.

terus terang, aku bukan peminat bagi kedua2 nyer ini, jadi fakta yang aku bagi takdelah nak memihak salah satu daripada dua nie..

tapi yang boleh aku lihat, si mawi telah tutup terus cerita tentang dier ngan ina... yang sebaliknya si ina ini terus melayan hal dia dengan mawi.. dia kata tak dikaitkan dengan mawi.. tap masih ingin menerima dan menjawab hal dia dengan mawi serta hal putus tunag dia..

orang tak kan sebut2 perkara itu lagi jika pihak yang digosip itu terus melayan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 4 months ago #17729 by nizam
Ibumisali wrote:

Pada ibu plakkan.. ibu tak nafikan mcm yg sesetengah kata sore ina tak sedap tu mmg ler kenyataan ni.. sebagai admin di forum Hijjaz ibu sedar ni.. dan pernah gak tego hijjaz bab ni.. tapi apa nak kata depa mo gak ina jadi artis dgn alasan nak didik budak ni.. sejauh yg ibu tau alhamdulillah sungguhpun ina dah byk berubah dari segi sikap sbginya.. ibu personal pernah tego pada hijjaz ttg sore ina tu terpulang ler nak kata pe yg didik ina jadi artis adalah hijjaz, jadi bukan senang nak didik artis yg takada pengalaman nyanyi ni.. tu hijjaz kena usaha lebih ler ttg ni..

ttg mawi dan ina ni ibu rasa tu soal peribadi .. biarlah mereka atasi maasalah mereka tu sendiri, kita sebagai org islam jng ler mengutuk atau menghina.. kdng mereka dua tu takada apa yg buat kecoh tu media.. so hati2 klau baca media jng terus caya..

apapun kita sama2 doakan kebaikkan kedua pihak.. pepandai ler depa dua tu settle persoalan hati masing2..
tau berkwn tau ler nak berdamai.. klau taktau gak.. kita ni apa lagi nak kata pe? kan kan kan

baik tutup jek topik ni sebab tak ada manfaat cite soal peribadi org.. silap2 kita bersubahat dan berdosa sebab \'terjoin sama\' dalam ni ha alalal siapa yg susah :silly: ibu gak yg kena jwb sebab ina tu artis hijjaz dan ibu adalah admin hijjaz :whistle: .. pandangan korng tu dah ibu paste kasi ina baca :side: di topik perbincangan di hijjaz&lt;br&gt;&lt;br&gt;Post edited by: Ibumisali, at: 2007/01/27 02:14


Terima kasih atas usaha murni ibu tuh...
Nizam sebagai admin disini, mewakili seluruh warga Fungkurs ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi copy and paste akan luahan hati dan nukilan rasa warga Fungkurs atas isu yg pernah melanda pada dua org individu nie . Biar sesiapa pun yg baca mahupun Ina sendiri , ianya adalah satu pengajaran dan renungan yg perlu kita sematkan.

Sesiapa pun tidak akan dapat menolak takdir yg ditentukan. Mungkin ianya terjadi pada kita esok lusa , bagi mereka yang telah berumah tangga pun sama...hanya situasi sahaja yang berbeza. Mungkin perit lagi dirasakan dengan anak-anak yang memerlukan kasih sayang dan perhatian.

( Mak saya pesan.. jgn ngata org sgt..nanti kena kat kita nanti.. tuhan kalau nak balas..atas dunia je dia balas);) ok ..selingan jer.. jgn copy and paste yg kurungan nie.hehe.

Berbalik pada wartawan....
Mana-mana wartawan hari ini jadikan contoh wartawan dizaman kolonial mahupun zaman keperitan yang pernah lalaui zaman darurat.
Mereka lah contoh sampai hari ini golongan wartawan dianggap org ramai golongan yg dihormati kerana punyai semangat juang yg tinggi ikhlas atas dasar memperjuangkan agama, bangsa dan tanah air.

Kita faham dengan periuk nasi wartawan. Mereka bukan tidak sedar akan hakikat tersebut, demi menjaga periuk nasik untuk isteri dan anak-anak.

Keterpaksaan bagi melakukan perkara tersebut adalah bersifat sementara bagi memuaskan satu-satu pihak yang meminta mereka mnegulaskan perkara tersebut. Dasar-dasar kehendak syarikat mahupun golongan yang tertentu yang mahukan cerita tersebut terpampang didada akhbar-akhbar .

Tapi tidak sedarkah ? Ini lah yang dikatakan pengorbanan , pengobanan menolak kemungkaran . A paka jadah semuanya tuh.. kerana memuaskan golongan tertentu atas kerana nama dan bayaran sanggup gadai maruah sebegitu.. Mana pihak berkuasa yg buat kerja tuh.. apa kejadah semua tuh:woohoo: :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #30717 by fazna_cute
Replied by fazna_cute on topic Ruj:MAWI vs INA
yg pastinya kn,ina punya bulu kening tipis berbanding
dulu tebal selepas keluar citer pasal mereka

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.450 seconds