SMS berantai...leh caya ker..???

More
12 years 1 month ago #25356 by kulat_biru
Kepada semua rakan2 yg dikasihi,jikalau anda mendapat panggilan telefon yang bernombor panjang ,

contohnyer seperti +62852731520946 dan nombor itu juga berwarna merah,

diharap2 sangat jangan diangkat atau dijawab panggilan tersebut,

Ini kerana panggilan itu mungkin panggilan yg di buat dari Indonesia yang merupakan sihir (pukau) untuk memukau kita supaya mendepositkan

sejumlah wang ke akaun mereka tanpa disedari atau sejenis santau (voodo) yg dikirim melalaui teknologi moden.

Kesan yg akan menimpa sekiranya anda menjawab adalah mulut kan berbuih (seperti kena sawan ) dan boleh menyebabkan kekejangan

dan mati selepas itu.Pelik dan tidak masuk akal tetapi itulah yg berlaku..

Di Indonesia telah berlaku dan setakat ini 9 orang menjadi mangsa dan pada malam kelmarin di Puchong 2 orang menjadi mangsa



APA PENDAPAT KORANG...PENAH DAPAT X SMS CAMNIH...??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25427 by guydacosta
wahaha~~ baru je dpt semlm.. kt ym pon ada...ermm x tau la...
tapi kalu korang dpt panggilan tu... korang mau angkat ker???
huhu~~ xmo la guy.. bukan sebab percaya x caya..
tapi unknown number n weird number memang guy xkan layan.. muahaha~~
padan muka...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25429 by Marahak
Mrujuk kpd akhar harian metr0 btarikh 16 may 2008 d bawah tajuk \"gempar dering santau\" d halaman 9 dan dibwh tajuk kecik \"usah percaya\". Mufti Perlis mnasihatkan agr tidak mpercayainya krana dkhuatiri akn mganggu em0si&pkerjaan sharian. :)
penyebar sms tu pn dh dtahan,gurlz dr riau ind0n.

slamat r ye 0rg yg pakai henp0n xde kaler.hihihi..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25439 by kulat_biru
betul ker dah tahan...tp sorg jer kan...
dgr kata depa nih ada grouping...
kalo sorg dah ditangkap...
camner plak ngan yg len2...
means len2 tuh msh leh teruskan lg lah
kan perbuatan jahat depa tuh...btl x...
pape pun utk kebaikan bersama...
sm2 lah kiter berwaspada wokehhh...;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25440 by raga
3hari lepas haku dapat... terima~ baca ~ terus delete, bukan takut tetapi buat meyemakkan tepon aje... dan terus blok no tepon yg hantar msg kat haku... padan muka dia..pandai sangat buat spam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25441 by kulat_biru
hahahahaha...1 tindakan yg bijak...:woohoo: :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25465 by Marahak
kulat_biru tulis:

betul ker dah tahan...tp sorg jer kan...
dgr kata depa nih ada grouping...
kalo sorg dah ditangkap...
camner plak ngan yg len2...
means len2 tuh msh leh teruskan lg lah
kan perbuatan jahat depa tuh...btl x...
pape pun utk kebaikan bersama...
sm2 lah kiter berwaspada wokehhh...;)


mnurut akhbar,.yg menyebarnya gurl tu,dgn niat utk bergurau senda dgn rakannya.yg dkatekan de gr0upink tu adalah senda guraunye je..

skadar berwaspada xpela,xperlu takut ape2.biasa r tu manusia nie byk ragamnya.suke bt0l main2 dgn benda cmnie.dulu dgn surat berantai, skarank nie seiring dgn perkembangan tekn0l0gi guna sms n email lak.huhuhu.

snang crite,hapuskan permasalhan nie dgn menggumakan cara mr guydac0sta dan mr raga:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25466 by dr_virus
dah terbukti SMS tipu.. orang yang bertanggung jawab dah dapat ditangkap... budak sekolah kat indon yang hantar SMS kat kawan2 untuk bergurau

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25469 by Bropian
Canggih dah sekarang jin pun dah pandai guna alat2 canggih guna broadband kot..hahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • weirdlilgurl
  • weirdlilgurl's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 1 month ago #25471 by weirdlilgurl
Replied by weirdlilgurl on topic Ruj:SMS berantai...leh caya ker..???
muahahaha...baca msg ni masa umai paste kat flash chat...bak kata abg tom..\"ilmu hitam mana boleh lepas lautan\"..hahaha..ntah laa..bila dapat je msg ni...syima terus gelak...tapi tak salah kalau nak berwaspada..cuma..utk percaya mende ni..rasanyer..tak yah la kot..mengusutkan otak yang sedia berserabut jee..sama mcm surat berantai laa..kalau tak sebar kat org lain..kita akan di timpa musibah..masalah nye skrg ni..mende tu ke yang akan menentukan baik buruk idup kita???pikir2 kan la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25476 by kulat_biru
hehehe...betullll..aku stujuuuuu.....!!!! :woohoo:

tp kan aku ada lg kemusykilan...
kalo betul mende tuh men2 jer kan...
np bleh plak timbul citer yg kat msia nih
hah dah ada org jd mangsa ilmu itam tuh...
terbaru aku dgr org srwk yg kene...member2 aku
bgtau...ermmmm....leh cy ker....:huh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #25487 by guydacosta
ish kulat nie... ko nyer perasaan je tu kot!
dh. jgn mengarut... bak sini no tipon kulat... muehehe~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds