POST SEMUA WGA(WINDOWS GENUINE ADVANTAGE)KAT SINI

More
11 years 1 month ago #12598 by noblecam
noblecam replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.

Diagnostic Report (1.5.0540.0):


WGA Data-->
Genuine Validation Status: Invalid Product Key
Windows Product Key: *****-*****-QRPVF-V86FC-P3R8Y
Windows Product Key Hash: 5Jip0Tolixn3EHJtjms6Yg/PFNk=
Windows Product ID: 55274-640-3838562-23832
Windows Product ID Type: 1
Windows License Type: Volume
Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.2.0.pro
Download Center code: DHFGNJ8
ID: {8D71EAAB-8291-4324-998C-9B9EA14EF2F5}
Is Admin: Yes
AutoDial:
Registry: 0x0
WGA Version: Failed to retireve file version. - 0x80070006
Signature Type: Unknown.
Validation Diagnostic:

System Scan Data-->
Scan: Complete
Cryptography: Complete

Notifications Data-->
Cached Result: N/A
Cache refresh Interval: N/A
Extended notification delay(non-genuine): N/A
Extended notification delay(un-activated): N/A
All disabled: N/A
Reminder reduced: N/A
File Exists: No
Version: N/A
Signatue Type: N/A

OGA Data-->
Office Status: 109
Office Diagnostics: B4D0AA8B-467-80070002

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Win32)
Default Browser: C:\\PROGRA~1\\MOZILL~1\\FIREFOX.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{8D71EAAB-8291-4324-998C-9B9EA14EF2F5}</UGUID><Version>1.5.0540.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010100.2.0.pro</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-P3R8Y</PKey><PID>55274-640-3838562-23832</PID><PIDType>1</PIDType><SID>S-1-5-21-2025429265-789336058-1060284298</SID><SYSTEM><Manufacturer>VIA Technologies, Inc.</Manufacturer><Model>P4M266A-8235</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>6.00 PG</Version><SMBIOSVersion major=\"2\" minor=\"2\"/><Date>20040325000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>A20D3D5701842043</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Malay Peninsula Standard Time(GMT+08:00)</TimeZone></MachineData> <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults>


ori ker nih

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12617 by zion609
zion609 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
noblecam wrote:

Diagnostic Report (1.5.0540.0):


WGA Data-->
Genuine Validation Status: Invalid Product Key
Windows Product Key: *****-*****-QRPVF-V86FC-P3R8Y
Windows Product Key Hash: 5Jip0Tolixn3EHJtjms6Yg/PFNk=
Windows Product ID: 55274-640-3838562-23832
Windows Product ID Type: 1
Windows License Type: Volume
Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.2.0.pro
Download Center code: DHFGNJ8
ID: {8D71EAAB-8291-4324-998C-9B9EA14EF2F5}
Is Admin: Yes
AutoDial:
Registry: 0x0
WGA Version: Failed to retireve file version. - 0x80070006
Signature Type: Unknown.
Validation Diagnostic:

System Scan Data-->
Scan: Complete
Cryptography: Complete

Notifications Data-->
Cached Result: N/A
Cache refresh Interval: N/A
Extended notification delay(non-genuine): N/A
Extended notification delay(un-activated): N/A
All disabled: N/A
Reminder reduced: N/A
File Exists: No
Version: N/A
Signatue Type: N/A

OGA Data-->
Office Status: 109
Office Diagnostics: B4D0AA8B-467-80070002

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Win32)
Default Browser: C:\\PROGRA~1\\MOZILL~1\\FIREFOX.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{8D71EAAB-8291-4324-998C-9B9EA14EF2F5}</UGUID><Version>1.5.0540.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010100.2.0.pro</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-P3R8Y</PKey><PID>55274-640-3838562-23832</PID><PIDType>1</PIDType><SID>S-1-5-21-2025429265-789336058-1060284298</SID><SYSTEM><Manufacturer>VIA Technologies, Inc.</Manufacturer><Model>P4M266A-8235</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>6.00 PG</Version><SMBIOSVersion major=\"2\" minor=\"2\"/><Date>20040325000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>A20D3D5701842043</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Malay Peninsula Standard Time(GMT+08:00)</TimeZone></MachineData> <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults>


ori ker nih


Kalau camtu tak ori...., kalau die tulis \' Genuine Validation Status: Invalid Product Key\' tak ori la tuh...kalau yang ori die tulis = \'Genuine Validation Status: Genuine\' -- perkataan genuine tuh wane hijau. download la reg file aku tuh....pastu klik yes..pastu, buat check lagi sekali. kalau tak genuine gak....cuba download internet explorer 7 dari microsoft. Kalau korang boleh download bende tuh, ori la tu...kalau takleh, pirate nyer la...<br><br>Post edited by: zion609, at: 2006/10/16 20:45

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12618 by john_wacko
john_wacko replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
auto updates windows pon xpe aa maknenye ek?

klo gitu IE 8 aaa pasni huahuahua:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12619 by comut2u
comut2u replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
wah..cam x caye lak...sy dah klik reg file yg zion609 bagi tu...dan hasilnya
sy dah boleh install Windows Media Player 11 dlm laptop sy..heh heh..:P

thankzz..2..zion609 :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12620 by zion609
zion609 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
comut2u wrote:

wah..cam x caye lak...sy dah klik reg file yg zion609 bagi tu...dan hasilnya
sy dah boleh install Windows Media Player 11 dlm laptop sy..heh heh..:P

thankzz..2..zion609 :laugh:


hehe, best kan..macam RM300-RM500 dapat free2 je...:woohoo: :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12632 by 2say
2say replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
aku beli cd xp ari tu 5ringgit je.. bila run kan diagnosis yang zion609 bg tu dia keluar \'Genuine Validation Status: Genuine\' tanpa pakai reg file yg zion609 bg tu. kalau macam ni nak kira mcm mana ni...original atau oriciplak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12634 by zion609
zion609 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
2say wrote:

aku beli cd xp ari tu 5ringgit je.. bila run kan diagnosis yang zion609 bg tu dia keluar \'Genuine Validation Status: Genuine\' tanpa pakai reg file yg zion609 bg tu. kalau macam ni nak kira mcm mana ni...original atau oriciplak.


itu maksud nyer ori la...kau memang bernasib baik...boleh mendapat update terus dari microsoft...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12704 by z_dane
z_dane replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
timerkasih yg menyumbangkan file ni, bleh aa aku test ie7 baru kuar arini. mmg bleh lps wga validation

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Atiqi
  • Atiqi's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
11 years 1 week ago #13388 by Atiqi
Atiqi replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
file tue kalau wat kat windows vista jadi tak??nak rasa gak mcm mana update terbar windows hehehehehhe:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 week ago #13395 by deboq
deboq replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
kalo pakai registry ni..lepas restart pc, OS korunk still GEnuine ker? selalu crack gune registry ni lepas restart xleh pakai dah!!

aku ade care sendiri..

gini korunk dl file ni

1. extract file Make Your Copy of Windows 100% Genuine in 2 Seconds.rar
2. klik port_rockXP
3. klik i agree.
4. klik windows key yg belah atas tu pastu klik scan
5.nanti akan kuar senarai software windows yg korunk pakai. Pilih windows XP
6. kemudian korunk isi serial key baru yg ade dalam file windows XP key.txt kat bahagian change your key tu dan klik modify.
7.ok skang XP korunk konfem ORI, nk check gune software yg ade dlm folder verify ur copy is genuine or not.

skang boleh la download ape2 software dari microsoft. hehe :P

setakat ni aku dah install key yg same pada byk pc..ok jer..still genuine..so koruink cobe ar ek...:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #13975 by anbu
anbu replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
thanks depoq walaupun kekadang x genuine lepas restart tp bio je nanti restart balik da genuine balik miahaha...selama ni aku x update pun windows aku, aku update guna patch aje setiap bulan, nak install macam WMP11 ada cara2nye ehehe tp klu da genuine buat ape nak wat susah2 ehehe

Welcome

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14264 by arjuna
arjuna replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
hamba dah cube la... memang os tu jadi ori... tapi... ble on balik komputer hamba terus kuar ralat dia kate ada fail sistem error... ape masalah dia ek?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.466 seconds