POST SEMUA WGA(WINDOWS GENUINE ADVANTAGE)KAT SINI

More
10 years 11 months ago #14276 by hondacup_89
hondacup_89 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
cmner nk tau dah ori ke blum?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14280 by anbu
anbu replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
arjuna wrote:

hamba dah cube la... memang os tu jadi ori... tapi... ble on balik komputer hamba terus kuar ralat dia kate ada fail sistem error... ape masalah dia ek?


aku cuba x dek error pape lak dan memula klu restart mmg jd x ori balik tp restart kali kedua dah ok

hondacup_89 wrote:

cmner nk tau dah ori ke blum?


dalam file yg deboq kasik tu ada folder Verify if your copy is Genuine or not bukak tu klik software Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool pastu die akan muncul satu windows dalam tu yg kat Genuine Validation Status : Genuine tu da ori la tu klu selain tu x ori

Welcome

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15577 by ashraff90_2600
ashraff90_2600 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
gua dah lame gune bende nie .
memang terbukti berkesan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #16415 by zion609
zion609 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
Aku dah edit post dah...jadi kepada sesiapa yg nak post pasal bende2 camni post la kat sini....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #16418 by hondacup_89
hondacup_89 replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
bezanya tu je ker???? hek eleh. xyah buat ori pun xpe. ade error lain gak abislah kom

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #16419 by thetruthspy
thetruthspy replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
hondacup_89 wrote:

bezanya tu je ker???? hek eleh. xyah buat ori pun xpe. ade error lain gak abislah kom


isk ko nih tk paham..bukan itu jer beza dier...kalo ko jadikan window ko ori,ko leh update ape2 sahaja dekat site microsoft tanpa perlu rase risau terkene tatoo cetak rompak..ko nk upgrade wmp11 ke IE7 ke ape ke,semer boleh darik site microsoft tuh...so window ko sentiasa up to date la:whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17599 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
masalah aku skang ni aku nak kene activate window...so ade solution x...tolong aku......:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17611 by nizam
nizam replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
deboq wrote:

kalo pakai registry ni..lepas restart pc, OS korunk still GEnuine ker? selalu crack gune registry ni lepas restart xleh pakai dah!!

aku ade care sendiri..


skang boleh la download ape2 software dari microsoft. hehe :P

setakat ni aku dah install key yg same pada byk pc..ok jer..still genuine..so koruink cobe ar ek...:)


Berikan 5 software dari microsoft yg patut kena downloads dan perlu ada dalam pc/laptop? :)

anbu wrote:

thanks depoq walaupun kekadang x genuine lepas restart tp bio je nanti restart balik da genuine balik miahaha...selama ni aku x update pun windows aku, aku update guna patch aje setiap bulan, nak install macam WMP11 ada cara2nye ehehe tp klu da genuine buat ape nak wat susah2 ehehe


Boleh minta bantuan? Bantuan nak install macam WMP11 di ruangan tutorial?. Terima kasih :)

arjuna wrote:

hamba dah cube la... memang os tu jadi ori... tapi... ble on balik komputer hamba terus kuar ralat dia kate ada fail sistem error... ape masalah dia ek?


Apa perkataan atau penerangan yg berkait rapat dengan perkataan error semasa Tn arjuna on balik PC?? .Terima kasih :)

hondacup_89 wrote:

cmner nk tau dah ori ke blum?


Menurut kata deboq. boleh la download ape2 software dari microsoft setelah ia Guinene Ori. :)

anbu wrote:

dalam file yg deboq kasik tu ada folder Verify if your copy is Genuine or not bukak tu klik software Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool pastu die akan muncul satu windows dalam tu yg kat Genuine Validation Status : Genuine tu da ori la tu klu selain tu x ori


Terima Kasih atas penerangan balas dari Tn . anbu.. anpu ker anbu :)
p/s tadi dapat anpau sambil makan pau. :)

ashraff90_2600 wrote:

gua dah lame gune bende nie .
memang terbukti berkesan


Benda apa yang berguna? software ker? Guinene ker? Tutorial nie ker? Terima aksih :)

zion609 wrote:

Aku dah edit post dah...jadi kepada sesiapa yg nak post pasal bende2 camni post la kat sini....


Post dimana? Dimana zion606 edit post. Boleh beri saya links tersebut sekarang? :)


thetruthspy wrote:

isk ko nih tk paham..bukan itu jer beza dier...kalo ko jadikan window ko ori,ko leh update ape2 sahaja dekat site microsoft tanpa perlu rase risau terkene tatoo cetak rompak..ko nk upgrade wmp11 ke IE7 ke ape ke,semer boleh darik site microsoft tuh...so window ko sentiasa up to date la:whistle:


Macam mana semakin lama microsoft mencari jalan untuk lari dari masalah cetak rompak.Semakin mudah pula untuk dapatkan ori dari microsoft tanpa sebarang bayaran. Bagaimana dengan software-software yang melambak di pasaran gelap / pasar malam, terutama dari perisian microsft? :)

jackstones wrote:

masalah aku skang ni aku nak kene activate window...so ade solution x...tolong aku......:(


solution tu apa? activate window setelah mncuba cara Guinene ori ini ker atau belum algi? :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17614 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
peh hebat..skali suma ko satelkan..mmg pro..ekeke~
solution = jalan penyelesian..
skang ni aku da install os Home Edition SP 1 yang ori..so aku nak kene activate kan window ni..so mne aku nak dapat activation key die...:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #17994 by nizam
nizam replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
jackstones wrote:

peh hebat..skali suma ko satelkan..mmg pro..ekeke~
solution = jalan penyelesian..
skang ni aku da install os Home Edition SP 1 yang ori..so aku nak kene activate kan window ni..so mne aku nak dapat activation key die...:(


Ty ..nie perxxx ke nie :)

Cube try cara ni pulak

Download software ni utk tukar serial windows. klik sini

Pastu run je Windows.XP.Keygen... klik kat options - change windows key
dan masukkan serial kat bawah ni
BMWFX-67XX2-9VFBQ-2M6KD-H7BYY

pastu klik change... dan siap

dan korang buleh cek kat sinun
klik la kat validate now tu
jgn riso.. dia validate je.. dia tak install software genuine check tu..

kalau lepas korang akan dpt msg ni

Validation Complete!

Thank you for validating your copy of Microsoft Windows.

Thank you for using the Windows Genuine Advantage program. You may now access resources for genuine Windows users.


semoga berjaya :)<br><br>Post edited by: nizam, at: 2007/03/01 11:21

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #18007 by shafique
shafique replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
Erm.. damage lak zip file tue. Huhuhu.. apa pon nak cuba gak.. mana tau menjadik.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #19176 by seladangganas
seladangganas replied the topic: Re:BUAT WINDOWS XP KORANG ORIGINAL.
jackstones wrote:

masalah aku skang ni aku nak kene activate window...so ade solution x...tolong aku......:(


solution tu apa? activate window setelah mncuba cara Guinene ori ini ker atau belum algi? :)[/quote]

so bro...aper solution utk activation nieh??aku ader lagik 20hr utk activate...
akuk dah try solution pakai registry...
oso aku dah try solution with PortRock XP...
aku dah try change serial key gune KeyFinder...
oso aku dah check Genuine...windows aku genuine..but..need activation...

aper maksudnyer tuh??
lepas dah change key pun still kena buat activation ker??ade sesape tahu tak solution untuk prob nih??

btw, kalo kita install winXp SP1 dgn Serial Key original...then kita update ke SP2...supposely dia punya Serial Key pun tukar jugak lah kan??ader sesape buat camnih tak???
If ade..bleh tak korang check samada serial key korang masih serial key SP1 or berbeza...just nak tahu...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.269 seconds