Ubuntu Linux - Books & Wallpapers

More
11 years 2 weeks ago #12969 by raga
raga created the topic: Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
the most popular linux OS,Ubuntu
books and wallpapers in an .iso file,mount and enjoy
:)




[code:1] rapidshare.com/files/2184888/Ubuntu_Linu...oks___Wallpapers.rar [/code:1]

p/s: semasa bersiar2 di internet aku jumpa benda nie just aku tampal la... mana2 yang berminat jomdwnld.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 weeks ago #12973 by shafique
shafique replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
Kalo nak plak cd nyer memang ada dapat. aku dapat 5 skali. Free. Zero Cost. Pegi kat sini and isi apa yang patut. Kalo berjaya penghantaran dibuat dalam masa 4-6 minggu. Aku dulu pon main isi jer form dia tiba2 sampai plak cd nyer. Okeh!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 weeks ago #12982 by raga
raga replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
shafique wrote:

Kalo nak plak cd nyer memang ada dapat. aku dapat 5 skali. Free. Zero Cost. Pegi kat sini and isi apa yang patut. Kalo berjaya penghantaran dibuat dalam masa 4-6 minggu. Aku dulu pon main isi jer form dia tiba2 sampai plak cd nyer. Okeh!


ada bagus jugak info nieeee!!
tkz your info..boleh cuba try test
;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 days ago #13605 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
yup... sama la ngan dark.. balik2 raya ari tu.. sampai dh.. terkejut beruk. ingatkan surat saman.... wahahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 day ago #13845 by shafique
shafique replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
Okeh... sperti yang aku kata dalam last post topic nie.. cd Ubuntu dah pon sampai ke tangan aku. Biasa jer. ada 5 cd dalamnyer. Boleh di run sebagai Live CD jugak. Selain tue ada la dia bagi sticker Ubuntu dalam 10 keping gitu.

Nie gambo2 pakej yang aku dapat:

Gambo 1
Gambo 2
Gambo 3
Gambo 4
Gambo 5

Apa lagi. kepada sesapa yang nak pree cdnyer tapi malas nak donlod, leh cuba register kat SINI

Harap Maap. Gambo Kureng Memuaskan. Enset Juling!<br><br>Post edited by: shafique, at: 2006/11/21 21:12

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 18 minutes ago #13891 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
iza dh pakai ubuntu ni selama sehari.. cheh.. baru pakai sehari pun dh nak bagi komen... kira syok gak.. grafik tip top.. best.. kalah suse....tapi yang sedaynye.. masa install kita tak tau apa password root... so mostly kita boleh sudo jer.. bagi yang terra guna sudo boleh la creat lagi satu root privilage account.....irc channel dia hidup giler semua solan kita boleh campak dlm ni and diaorang ajak jawab.. better then irc channel untuk fedora.its suck....pastu dh ada build in installer dia sendiri.. so tak payah nak terkebil2 nak make la ./install la... dll.... tapi yang problemnye bila ada yang perlu kita makefile.... make tak d install by defauld kat dlm ubuntu ni... so kena install sendirii make.selain dr tu.. ubuntu totally support mozilla... dia guna firefox browser and thunderbird sebagai email client.kenapa yang baru2 nak guna ubuntu and nak tengok anime.... vlc tak install by default.. so kena install sendiri vlc.. vlc boleh play most of the codec... but unfortuannly dia tak ada codek wma or rm player... sebab dua2 tu license.. so p la cari codec nama dia w32 pro.hmm klu tak salah iza debian distro punye.. kita curi guna....lagi satu tak boleh mount ntfs sebaga read/write.sama mcm linux distro yang lain.. cuma kita boleh guna lain dr command mount.kita boleh guna ntfs-3g ia akan mount ntfs sebagai read only.... iza dok pk gak mcm mana nak buat semalam.. pening2 gak la.....tapi yang terkilannye sunggung.. tak boleh main DOTA... tension la...... wine diasuck giler.. boleh install tapi tak boleh main... pe tah problem dia.. dic kot...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • sarrah
  • sarrah's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
10 years 11 months ago #13926 by sarrah
sarrah replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
iza wrote:

iza dh pakai ubuntu ni selama sehari.. cheh.. baru pakai sehari pun dh nak bagi komen... kira syok gak.. grafik tip top.. best.. kalah suse....tapi yang sedaynye.. masa install kita tak tau apa password root... so mostly kita boleh sudo jer.. bagi yang terra guna sudo boleh la creat lagi satu root privilage account.....irc channel dia hidup giler semua solan kita boleh campak dlm ni and diaorang ajak jawab.. better then irc channel untuk fedora.its suck....pastu dh ada build in installer dia sendiri.. so tak payah nak terkebil2 nak make la ./install la... dll.... tapi yang problemnye bila ada yang perlu kita makefile.... make tak d install by defauld kat dlm ubuntu ni... so kena install sendirii make.selain dr tu.. ubuntu totally support mozilla... dia guna firefox browser and thunderbird sebagai email client.kenapa yang baru2 nak guna ubuntu and nak tengok anime.... vlc tak install by default.. so kena install sendiri vlc.. vlc boleh play most of the codec... but unfortuannly dia tak ada codek wma or rm player... sebab dua2 tu license.. so p la cari codec nama dia w32 pro.hmm klu tak salah iza debian distro punye.. kita curi guna....lagi satu tak boleh mount ntfs sebaga read/write.sama mcm linux distro yang lain.. cuma kita boleh guna lain dr command mount.kita boleh guna ntfs-3g ia akan mount ntfs sebagai read only.... iza dok pk gak mcm mana nak buat semalam.. pening2 gak la.....tapi yang terkilannye sunggung.. tak boleh main DOTA... tension la...... wine diasuck giler.. boleh install tapi tak boleh main... pe tah problem dia.. dic kot...


errkkk....iza ker ni..??? mcm tk percaya jer...tetiba masuk forum ni...:ohmy: ;) sejak bila celik i.t plak iza ni..??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #13936 by ilche
ilche replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
best sgt ke ubuntu nie heh?ehem2 aku nie buta it sket ubuntu nie kire os ke ape?...:pinch: ...cube korang bgtau sket...anyway aku pon dah tempah itu cd ubuntu pree..cheh hrap2 la smpai kat tgn aku..blehla try...erkk iza ape yg ko pokpek kat ats tu?x paham lngsung aku...sjak bile ko jd celik it cenggitu..tekejot eden..ngeh2..opss lri tajok plak...ermm ubuntu tu ape?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #13943 by atinko
atinko replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
ilche wrote:

best sgt ke ubuntu nie heh?ehem2 aku nie buta it sket ubuntu nie kire os ke ape?...:pinch: ...cube korang bgtau sket...anyway aku pon dah tempah itu cd ubuntu pree..cheh hrap2 la smpai kat tgn aku..blehla try...erkk iza ape yg ko pokpek kat ats tu?x paham lngsung aku...sjak bile ko jd celik it cenggitu..tekejot eden..ngeh2..opss lri tajok plak...ermm ubuntu tu ape?


Ubuntu tu satu os yang pakai platform unix... try ar...lite, stable, GUI tip top.... nak setting pun lebih senang dari red hat etc....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #13948 by ilche
ilche replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
platform unix tu ape plak?so ubuntu=windows xp?cenggitu ke?aaa..pning pala aku..nmpak sgt aku neh x tau pape..ekekeke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14011 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
apa lak platform unix... klu ikut2.. semua asal dr unix.. windows pun unix punye..... kan dh tulis kat atas tu.. ubuntu linux... OS linux la.. ubuntu ni salah satu drpd bisto dia.....

ala... iza mmg dh tau guna linux lama dh.. cuma malas jer nak cakap pepe.. bosan bila ramai sangat orang pandai computer ni.iza suka tengok2 jer... sebab ramai lagi yang terra linux n celik it dr iza... iza sikit2 boleh la

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14117 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
wow.. pengguna computer sebenar.... sampai member2 sendiri tak tau dia terra linux.... dasyat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.335 seconds