Ubuntu Linux - Books & Wallpapers

More
10 years 11 months ago #14122 by ApatPower
ApatPower replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
iza wrote:

iza dh pakai ubuntu ni selama sehari.. cheh.. baru pakai sehari pun dh nak bagi komen... kira syok gak.. grafik tip top.. best.. kalah suse....tapi yang sedaynye.. masa install kita tak tau apa password root... so mostly kita boleh sudo jer.. bagi yang terra guna sudo boleh la creat lagi satu root privilage account.....irc channel dia hidup giler semua solan kita boleh campak dlm ni and diaorang ajak jawab.. better then irc channel untuk fedora.its suck....pastu dh ada build in installer dia sendiri.. so tak payah nak terkebil2 nak make la ./install la... dll.... tapi yang problemnye bila ada yang perlu kita makefile.... make tak d install by defauld kat dlm ubuntu ni... so kena install sendirii make.selain dr tu.. ubuntu totally support mozilla... dia guna firefox browser and thunderbird sebagai email client.kenapa yang baru2 nak guna ubuntu and nak tengok anime.... vlc tak install by default.. so kena install sendiri vlc.. vlc boleh play most of the codec... but unfortuannly dia tak ada codek wma or rm player... sebab dua2 tu license.. so p la cari codec nama dia w32 pro.hmm klu tak salah iza debian distro punye.. kita curi guna....lagi satu tak boleh mount ntfs sebaga read/write.sama mcm linux distro yang lain.. cuma kita boleh guna lain dr command mount.kita boleh guna ntfs-3g ia akan mount ntfs sebagai read only.... iza dok pk gak mcm mana nak buat semalam.. pening2 gak la.....tapi yang terkilannye sunggung.. tak boleh main DOTA... tension la...... wine diasuck giler.. boleh install tapi tak boleh main... pe tah problem dia.. dic kot...


ni ape maksod sumer ni.. ayat macam sedap la.. tapi satu aku tak paham.. bute it siottt.. hahak..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14168 by raga
raga replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
tkz shafique...info awak sudah membuahkan hasil kepada saya... ini buktinya:



tengah cuba try test ply by cdroom....ooooo mcm lindow\'s lebih kurang.

-anyway tkz sekali lagi...1st time saya boleh percaya apa yg ade kat forum.
Forum Fungkur.net alhamdulilah boleh dipercayai buat masa ini...semoga ia berkekalan, sama2 lah kita menjaganya.
<br><br>Post edited by: raga, at: 2006/11/28 02:40

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14220 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
kenapa... sebelum ni tak boleh percaya ker forum2 lain???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14246 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
darkbishop wrote:

wow.. pengguna computer sebenar.... sampai member2 sendiri tak tau dia terra linux.... dasyat


hak elahh....lempang kang...well u know me...my bf yang selalu dok kutuk iza buta i.t...tu yang belajar siket2 tu...skrg ni lagi terrror dari dia...huhuh..padan muka dia...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14818 by duff
duff replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
apa beza Linux dengan Debian ada org kata Ubuntu nie Debian dan Debian nie bukan Linux huh.. conpius aku... kot ada yg otai Linux/Unix boleh terang sikit kat saya yg baru belajar... dan sapa ada guna \"openSUSe\" kot leh bagi review sikit dengar ver 10.2 dah keluar...


Terima Kasih..

p/s:- maapkan saya, saya budak baru belajar...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14840 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
sebenarnye apa orang kata tu salah.. wahah agaknye la..dr apa yang iza tau..... debian tu salah satu distro linux... sama mcm fedora sama mcm ubuntu sama mcm slackware(fav distro pakwe iza).... yang menyamakan ubuntu ngan debian adalah binary dia.... tat mean software yang kita run kat debian kita boleh install la dlm ubuntu ni tanpa sebarang masalah....tapi semua software boleh kita install.... rasanye bukan software... driver kot..... lebay kurang mcm tu la.... plus buat masa ni debian still guna GNU/Linux sebagai kernal dia...tapi dengar cita diaorng nak tukar kernal dia kepada GNU/Hurd.... kernal lain drpd linux.. lepas ni tak boleh panggil debian tu linux la.... wahhaha lepas ni la...

pasal openSUSE... tak penah dengar lagi... baru ari ni dengar......

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14971 by duff
duff replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
huh.. distro lain ja la.. ic ok.. terima kasih... by the way serius tak penah dengar SUSE?:blush: ermm.. SUSE nie lebih pada tengah2 slackware dan ubuntu kot tak terlalu simple mcm slackware dan tak terlalu complete mcm ubuntu... sedang2 org kata... nice utuk org yg ada fundamental linux\'s skill kot... community dia pun ok... NOVELL baru ambik ja project nie keterangan lanjut leh la layari laman web openSUSE, klik sini utk ke laman web tersebut.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14996 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
SUSE iza penah dengar
tapi openSUSE??? tak penah pun... tot suse mmg open source aapa.. nak buat pe nak openSUSE lagi???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15005 by atinko
atinko replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
iza wrote:

apa lak platform unix... klu ikut2.. semua asal dr unix.. windows pun unix punye..... kan dh tulis kat atas tu.. ubuntu linux... OS linux la.. ubuntu ni salah satu drpd bisto dia.....

ala... iza mmg dh tau guna linux lama dh.. cuma malas jer nak cakap pepe.. bosan bila ramai sangat orang pandai computer ni.iza suka tengok2 jer... sebab ramai lagi yang terra linux n celik it dr iza... iza sikit2 boleh la


huhu.. aku agak konpius dan lebih tepat lagi mmg konpius klu tuan punya badan faizah(iza) yang tulis ni... :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15006 by atinko
atinko replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
iza wrote:

sebenarnye apa orang kata tu salah.. wahah agaknye la..dr apa yang iza tau..... debian tu salah satu distro linux... sama mcm fedora sama mcm ubuntu sama mcm slackware(fav distro pakwe iza).... yang menyamakan ubuntu ngan debian adalah binary dia.... tat mean software yang kita run kat debian kita boleh install la dlm ubuntu ni tanpa sebarang masalah....tapi semua software boleh kita install.... rasanye bukan software... driver kot..... lebay kurang mcm tu la.... plus buat masa ni debian still guna GNU/Linux sebagai kernal dia...tapi dengar cita diaorng nak tukar kernal dia kepada GNU/Hurd.... kernal lain drpd linux.. lepas ni tak boleh panggil debian tu linux la.... wahhaha lepas ni la...

pasal openSUSE... tak penah dengar lagi... baru ari ni dengar......


huhu.. yang ni aku lagi agak konpius dan lebih tepat lagi mmg t\'sgt konpius klu tuan punya badan faizah(iza) yang tulis ni... :P ahakzx!!

anyway good job.. penerangan yg agak baik \"iza\"... :P :P :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15171 by duff
duff replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
adus... fyi..openSUSE tue SUSE la... cuma lepas novell ambik depa tukar kepada openSUSE dan SUSE still ada cuma tue nama utk yg Enterprise punya maknanya yg ada full support dari novell terus pasal yg ini punya kena bayar mcm RED HAT tue.. ok.. harap maklum..;)


- layan open source.<br><br>Post edited by: duff, at: 2006/12/12 11:13

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15239 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:Ubuntu Linux - Books &amp; Wallpapers
peh.. kena bayar gak dh suse mengamuk la linux torald... dia ni suka pakai suse....ada penah dark baca satu artikal... dia kata dh bosan ngan text mode........ so last2.. slackware gak free.. semua boleh godek2..... tak ada masalahpun.... kernal linux pun boleh pepandai godek2.... yeehhhhh slackware rulexzzzzz...... tapi windows lagi rulezzzz boleh main CO...

the new CO patch suck.... bengang giler la patch mcm ni

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.274 seconds