Ubuntu Linux - Books & Wallpapers

More
10 years 9 months ago #17190 by iza
iza replied the topic: Re:Ubuntu Linux -nak setting streamyx dalam ubuntu
iza nak tolong ker shafiq nak tolong.cara yang paling and teramat la senang.ko set modem ko jadi router.abis problem... settle.setting nic biar default.

klu tak pun abg blackhawk down boleh issue command.... errk command apa yer.. entah la.. lupa command dia... tapi dia mula ngna ADSL... so type adsl.. tekan tab bebanyak kali.nnt dia list la command yang berkaitan.pilih la mana yang patut... rasanye adsl-setup kot...

UBUNTU

p:s/co dh boleh main dh.. classss... tapi barang tak ada.tunggu aku dpt beli db... semua orang aku pk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17199 by BlackHawk
BlackHawk replied the topic: Re:Ubuntu Linux -nak setting streamyx dalam ubuntu
ooooo.....nanti try

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17200 by shafique
shafique replied the topic: Re:Ubuntu Linux -nak setting streamyx dalam ubuntu
Iza nie terer ar. Leh gak menuntut ngan iza ttg ilmu2 linux nie. Cayalah!! MEsti ko slalu gak ngan linux nie. MUahaha!! Amacam blackhawk? dapat tak? gua pon tengah buat rujukan ngan apa yang iza bagitau nie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #18059 by z_dane
z_dane replied the topic: Hack Attack: Top 10 Ubuntu apps and tweaks
ni aku nak share ape yg korang bleh buat ngen ubuntu. xcukup ram nak install vista? guna je ubuntu + beryl @ ubuntu + xgl/compiz. effect 3D dia lg power dr vista. korang bleh tgk contoh2 hasil dia kat

contoh 1

Contoh 2

Video Guide: Install Beryl And Xgl On Ubuntu Edgy Eft With ATI Card

Beryl Project Site

ni extra tips

Top 10 Ubuntu apps and tweaks Pash

13 Things to do immediately after installing Ubuntu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #20025 by seladangganas
seladangganas replied the topic: Re:Hack Attack: Top 10 Ubuntu apps and tweaks
pergh..nice info all...tq..tp cd ubuntu tuh tak sampai2..hampeh btol

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #20096 by narutokun_92
narutokun_92 replied the topic: Re:Hack Attack: Top 10 Ubuntu apps and tweaks
Aku nak tanya, Compiz ngan Beryl ni dah merge eh? Camne cara nak install dia? Aku x paham lansung, serious, aku dah buat semua tapi x jadi2 gak. Pe requirement paling rendah ntuk install Compiz ni?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #20101 by megat
megat replied the topic: Re:Hack Attack: Top 10 Ubuntu apps and tweaks
pergh dengo penerangan dr iza menarik tul, blh jadi promoter eheh. aku mmg berminat try ubuntu dan klu blh aku nk pakai terus tp aku dah try install dan usha gak, baru sampai bab screen resolution configuration aku dh fail (lembab ke aku!?).

skang ni nk gak tau dr korang yg terer nie camner aku nk configure part by part (klu sudi share :p) skang lg buat aku tertarik (vista best!)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #29074 by 7skyjuice
7skyjuice replied the topic: Ruj:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
wahah..semua pkai Ubuntu ker..baru ajer rase nak pkai Fedora...
Linux ni kena unstding bnyk ni..nasib ader korang..boleh tunjuk ajar..:)

ader benda baru email la..:silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31165 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
baru try install smlm gune wubi-ubuntu 8.10 dalam windows,..,~
amat menarik, xyah install2 driver, cume grafik je kne donlot utk effect lebey menarik.,
sgt terkapai-kapai lg nih, ape pon xtau agi.,,.gune je.,,.
nk install ape2 apps pon xtau camner.,,.~
ape2 pon menatang nih so far boleh dikatekan menarik.,.,.,~
:blush: :blush: :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31167 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
erryzx_ tulis:

baru try install smlm gune wubi-ubuntu 8.10 dalam windows,..,~
amat menarik, xyah install2 driver, cume grafik je kne donlot utk effect lebey menarik.,
sgt terkapai-kapai lg nih, ape pon xtau agi.,,.gune je.,,.
nk install ape2 apps pon xtau camner.,,.~
ape2 pon menatang nih so far boleh dikatekan menarik.,.,.,~
:blush: :blush: :blush:


erryz.. pakai live cd pun boleh if nak try tgk grafik dia.. :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31177 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
mastersuse tulis:

erryz.. pakai live cd pun boleh if nak try tgk grafik dia.. :unsure:


aku penah try yg live-cd dlu2..tp display tak kuar.,.,
die kuar tulisan2 tu je, pastu xkuar ape da...
aku try yg nih pon pasal die install dlm windows.,.,
klu xnk, uninstall je... :positive: :positive: :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31183 by Sky_Hanz
Sky_Hanz replied the topic: Ruj:Ubuntu Linux - Books & Wallpapers
erryzx_ tulis:

mastersuse tulis:

erryz.. pakai live cd pun boleh if nak try tgk grafik dia.. :unsure:


aku penah try yg live-cd dlu2..tp display tak kuar.,.,
die kuar tulisan2 tu je, pastu xkuar ape da...
aku try yg nih pon pasal die install dlm windows.,.,
klu xnk, uninstall je... :positive: :positive: :positive:


Huhu bole bgi aku pinjam kan mr eriksss.. ko menuntut la dgn mastersuse tue, nama pon ganas bab linux ni sure la knowledge dia psal linux power gila xingt.. huhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.346 seconds