Antivirus Paling Power..??

More
8 years 10 months ago #29688 by NiKubes
NiKubes replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
salam,
bagi saya Kapersky Internet Security 2009 la best... kalau pc korang penuh dengan Virus.. guna software nih aje.. taksah format pc dah.. kira bersih.. insyaAllah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29689 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
bet0l2.,.,.kaspersky rules the way,.,.~
nod32 pon not bad gak.,.,~
:laugh: :laugh: :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29691 by NT_biotik
NT_biotik replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
The best antivirus? hmmm...
just want to share with others, sbnarnya ntvirus yg terbaik melibatkn harga yang murah, supporting feautre yang gempak, kekerapan database update utk kesan new virus.So, the best NTvirus for 2009 is Bitdefender.:woohoo:
Further details click link nih.
anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29692 by hondacup_89
hondacup_89 replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
NT_biotik tulis:

The best antivirus? hmmm...
just want to share with others, sbnarnya ntvirus yg terbaik melibatkn harga yang murah, supporting feautre yang gempak, kekerapan database update utk kesan new virus.So, the best NTvirus for 2009 is Bitdefender.:woohoo:
Further details click link nih.
anti-virus-software-review.toptenreviews.com/


bagi ak antivirus paling best adalah antivirus yang free... hahahaha... ak guna avg jea... xde masalah pun komputer ak.... ske avg... muah3.....:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29693 by master_xecko
master_xecko replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
Bit Defender memang tip top...aku da pakai 3 tahun...amat bagus untuk block virus dari menyerang sistem windows. So sempat la file2 diselamatkan sblom punah ranah... tapi ade satu kelemahan, kadang2 mengambil mudah pada virus2 yg sederhana bahaya...xdapat nk detect walaupun da update... so skang aku bertukar kepada Avira+Avast.. Perghhh amat syiok.... xberat walau di combine bersama... so jika avira xdapat detect avast akan bekerja, dan sebaliknya... Karpersky kadang2 file flash atau file2 lain pon di tibai nye virus...hmmm...

hanya pendapat aku sahaja heeeee :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29694 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
master_xecko tulis:

Karpersky kadang2 file flash atau file2 lain pon di tibai nye virus...hmmm...
hanya pendapat aku sahaja heeeee :P


bersetuju ngan ko pasal nih.,.,.,~
kdg2 suke ati je die quaratine file2 camtu.,.,
tp pandai2 la restore blk,,bifdefender pon mmg best,.,.
tp aku rase pc aku jd slow pakai bitdefender nih,..,
dats y aku beralih kembali kepada kaspersky.,.,~
pc aku xcukup power agak nye.,,..,,~
:side: :side: :side:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29701 by ilaaulala
ilaaulala replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
master_excko tu pandai ke bab2 virus ni??
ahak3..abis keybord dia meletup asyik main game je..:woohoo: :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29704 by master_xecko
master_xecko replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
erryzx_ tulis:

bersetuju ngan ko pasal nih.,.,.,~
kdg2 suke ati je die quaratine file2 camtu.,.,
tp pandai2 la restore blk,,bifdefender pon mmg best,.,.
tp aku rase pc aku jd slow pakai bitdefender nih,..,
dats y aku beralih kembali kepada kaspersky.,.,~
pc aku xcukup power agak nye.,,..,,~
:side: :side: :side:


Hehhhheeeeee... :)
Antara sebab mengapa Bit Defender ini memberatkan PC ialah kerana setiap Bit file system yg sedang aktif akan di scan oleh nyer... Sebab tu la ade satu kotak kecik kt bawah yg tunjuk graph perjalanan sistem tersebut. Kaler ijau untuk setiap file yg beroperasi dan kaler merah untuk internet... Babtu aku ske pakai, kadang2 xperlu nk scan dulu pen drive, die akan terus kluar pop-up dan memblocknyer jika ada virus dalam tuh... So untuk bagi ringan sket, scanner bagi file operasi atau internet boleh ditutup sekiranya keadaan xmemerlukan kita menggunakannya. Contoh xpakai internet, atau xde nk cucuk pendrive. So bleh la di OFF kan. Atau pon untuk pilihan lain, Settingkan di setiap mode operasi scanner supaya tidak aggressive, hanya wat normal sahaja. Jika di SET kan aggressive maka dengan ganasnya Bit Defender scan setiap BIT file yang beroperasi di dalam sistem windows PADA SETIAP MASA KOMPUTER KITE SEDANG ON.

Tapi seperti yang aku kata, kadang kadang tokey die mengambil mudah virus-virus sederhana dan tidak bahaya... Die xtau virus ni yg buat komputer jadi slow hampagas :angry:


Ila ulaq ulaq..aku ade ler blajor sket2 pasal virus ni, virus koksaki, virus cikungnya, errr errr virus HIV, virus virus cintaaaa hahahahah :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #29708 by ilaaulala
ilaaulala replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
ahak3..di bius cintan cantun ek master\'\'..ahak3..
hati3 kang badan bolong sana sini kang kang\'\'sapa nk jwp?..ahak3...

virus panda pon bagus gak..;p

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #30459 by hanifhawari95
hanifhawari95 replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
jadi kesimpulannya
mna yg bagus???:positive: :positive: :positive: :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31097 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
hanifhawari95 tulis:

jadi kesimpulannya
mna yg bagus???:positive: :positive: :positive: :positive:


semua lebih kurang, cuma company je berbeza,.. :lol:
ada antivirus boleh detect virus tuh, ada yg xboleh..
dan sebaliknya.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31461 by sya_zachery
sya_zachery replied the topic: Ruj:Antivirus Paling Power..??
i skang pakai avast.. so far so good.. yang penting selalulah anda mengupdate antivirus anda supaya virus2 baru dapat di detect..pakai la ape pun..kalau tak update..tak guna gak..huehuehuhue..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.494 seconds