Error on Windows XP

More
10 years 9 months ago #17002 by atinko
atinko replied the topic: Re:Error on Windows XP
huhu.. dark, ada kita reply dgn perasaan marah ?? mana ada kan ? bagi aku tampak mesra ja... hehe

haha.. takder paper laa keyrol.. budak² forum semua professional.. matang...

no hal la... ahakz.. anyway, gud luck!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • keyrol
  • keyrol's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
10 years 9 months ago #17003 by keyrol
keyrol replied the topic: Re:Error on Windows XP
Fuh...lega...:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17010 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:Error on Windows XP
bila masa lak kita marah yer???? entah tak ada pun.... MODERATOR pun tak ada sound pepe pun..... ala lex la keyrool... walaupun kitaorang tampak marah bila menjawab.most of the time kitaorang main2 jer.mana ada serius pun.. jawab ngan betul dan melawak... kena marah ngan MODERATOR pun kitaorang buat selambat katak jer kan atinko

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17016 by atinko
atinko replied the topic: Re:Error on Windows XP
ahakz.. that us!! huhu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17861 by nizam
nizam replied the topic: Re:Error on Windows XP
Bagi mereka yang kenal dengan Nizam , maka akan kenal mereka user yang hanya kaki forumer uploads jer. hehehe.

Kali Nizam akan cuba bagaimana nak tolong korang.. nak tolong bukan tanak tolong..cumanya malas nak taip ajer..

kalau shorcut-shorcut nanti jadik lain plak.. ok lah..

Start>Run>Regedit.. buat mcm mana korang cite tuh ..manual ..orait gak.mmg Nizam buat mcm tuh

Cuba try ttp://www.pctools.com/registry-mechanic/

yg baru nie nama nya Registry Shower 2007.

kalau tak biasa dengan yang baru tuh try tuneup utilities 07

Biasa lah dengan yang atas..ter lalau famous, tapi alam tak sedar yang nie orait dikatakan power Registry Booster, boleh downloads di

h**p://rapidshare.com/files/2856279/registry.booster.rar

Disini mesti ada pendapatnya yang tersendiri. Cuba 3 lagik


Registry First Aid

jv16PowerTools

WinTools.NETPro

diantara-antara nie semua nya ada rangkings , cuma keserasian korang gunakannya terletak dibahu korang,...adoi sakit bahu aku naip nie..eheheh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #17864 by lanz69
lanz69 replied the topic: Re:Error on Windows XP
erk aku de mslh ni..
bile aku on pc ade kuar error CMOS checksum error - defaults loaded
knpe ek

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #18833 by ayit79
ayit79 replied the topic: Re:Error on Windows XP
Ko bukak casing CPU kau tu kat mainboard ko akan nampak sebiji bateri...
Cabot bateri tu pas tu pasang balik..Pastikan bateri tu kukuh kat soket dia...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31098 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:Re:Error on Windows XP
ayit79 tulis:

Ko bukak casing CPU kau tu kat mainboard ko akan nampak sebiji bateri...
Cabot bateri tu pas tu pasang balik..Pastikan bateri tu kukuh kat soket dia...


cara lain.. boleh cabut jumper bios dlm bebrapa saat seperti cabut bateri tuh juga.. mana² bleh.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Atiqi
  • Atiqi's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
8 years 9 months ago #31148 by Atiqi
Atiqi replied the topic: Ruj:Re:Error on Windows XP
mahupun thread nie dah 1 tahun yg lalu..cuma nak update sket apa yg mastersuse balas tue :)
mmg kadang2 masalah CMOS checksum error - defaults loaded adalah masalh bateri tp setelah anda replaced bateri baru posibiliti nak dpt error tue mungkin ada..
langkah2 yang perlu di buat ialah..

masuk kedalam BIOS ..pastue carik load the optimized setting..tekan ayat tue..save..n then restart pc..

kalau still lagi kuar error..update BIOS anda,kadangkala virus2 nie telah menyerang BIOS ..update bios anda B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31154 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:Re:Error on Windows XP
Atiqi tulis:

mahupun thread nie dah 1 tahun yg lalu..cuma nak update sket apa yg mastersuse balas tue :)
mmg kadang2 masalah CMOS checksum error - defaults loaded adalah masalh bateri tp setelah anda replaced bateri baru posibiliti nak dpt error tue mungkin ada..
langkah2 yang perlu di buat ialah..

masuk kedalam BIOS ..pastue carik load the optimized setting..tekan ayat tue..save..n then restart pc..

kalau still lagi kuar error..update BIOS anda,kadangkala virus2 nie telah menyerang BIOS ..update bios anda B)


nak update bios mcm mane? ajar.. ajar.. heh heh heh.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31156 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Re:Error on Windows XP
mastersuse tulis:

Atiqi tulis:

mahupun thread nie dah 1 tahun yg lalu..cuma nak update sket apa yg mastersuse balas tue :)
mmg kadang2 masalah CMOS checksum error - defaults loaded adalah masalh bateri tp setelah anda replaced bateri baru posibiliti nak dpt error tue mungkin ada..
langkah2 yang perlu di buat ialah..

masuk kedalam BIOS ..pastue carik load the optimized setting..tekan ayat tue..save..n then restart pc..

kalau still lagi kuar error..update BIOS anda,kadangkala virus2 nie telah menyerang BIOS ..update bios anda B)


nak update bios mcm mane? ajar.. ajar.. heh heh heh.. :)


depend ngan motherboard, ade yg kne pakai disket, pakai thumbdrive, klu yg baru nye motherboard run .exe file dlm windows pon ley update bi0s,,.tp klu tgh flash bi0s tu ttb xde karen@blackout ke, mmg brick la mobo ko tu,.,.,tggl campak ke laut je la..,,
:lol: :lol: :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31158 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:Re:Error on Windows XP
wahh.. tenkiuu erryz... dah faham dah.. :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.478 seconds