increase internet connection....

More
11 years 10 months ago #86 by fungkur
fungkur replied the topic: Re:increase internet connection....
flowerbunkus wrote:

oo..kire up aku letak 0
down aku letak 15 cam tu ok x?


terbalik la tu... tu kire upload ko unlimit, pastu donlot ko limitkan ke 15. ape pasai org lain suma mau donlot laju, ko plak nak limit kan donlot?? huhu....

ko silap taip kut. download ko set 0 (unlimit) upload plak, kalu ko set 15 maknanya line upstream network ko dalam 18~19 kBps je. btol ke?

ni rekemen aku berdasarkan line network yg ditawarkan.. aku listkan upstream je ni

128kbps set limit 12kBps
192kbps set limit 19kBps
384kbps set limit 38kBps
512kbps set limit 50kBps

a) max upstream (kBIT) / 8 = max upstream (kByte)
b) max upstream x 0.8 = optimized upload ( optimized upload ialah 80% dari max upstream network korang...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #114 by flowerbunkus
flowerbunkus replied the topic: Re:increase internet connection....
opss sorry kesilapan teknikal. lupe nk preview la...ok..tq bro for ur info..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #121 by fungkur
fungkur replied the topic: Re:increase internet connection....
tapi cablenut tu mmg bole tahan la. cume kite kene ade pengetahuan tinggi la dalam nak setting2 tuh. sbb die secara manual tu la yg buat die power..

tapi aku x reti guna bende tu lagi. kene rujuk forum die dulu la tu kut...

*iras2 spyware scan manual - HijackThis

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #127 by venom_boy
venom_boy replied the topic: Re:increase internet connection....
a\'ah...cablenut tu kena org yg xpert jer...bleh setting sampai tahap maksimas..kalo tau setting tu,setting ni..tolong ajar ek...aku pun x pandai sgt..:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #187 by flowerbunkus
flowerbunkus replied the topic: Re:increase internet connection....
hehe...nih yg best..faq ko blajar laa care nk gune them ko ajarkt kitorg..slaloo ko nye tuto nih berkat...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #197 by venom_boy
venom_boy replied the topic: Re:increase internet connection....
flowerbunkus wrote:

hehe...nih yg best..faq ko blajar laa care nk gune them ko ajarkt kitorg..slaloo ko nye tuto nih berkat...


camner ko punya result??dah test blum???cam blum jer???:( ...kalo dah test bgtau ek....;)

fuq,watlah tutorial pasal cablenut tu...ko kan expert dlm bidang donlot2 ni...huhuhuh:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #202 by saru
saru replied the topic: Re:increase internet connection....
kalo silap setting x jahanam ke, kalo jahanam camne? aku bukan nye terer sgt ni,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #238 by venom_boy
venom_boy replied the topic: Re:increase internet connection....
saru wrote:

kalo silap setting x jahanam ke, kalo jahanam camne? aku bukan nye terer sgt ni,


kalo x tau..jgn wat tau...kat situ dia dah bg 4 pilihan..pilihan ikut router dsl ko org jer.... dan speed ko org...

tp aper2 berusahalah..wat experimen skit...skit jer..:P

kalo ada software lain..bgtaulah ek....:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #339 by guyverzero
guyverzero replied the topic: Re:increase internet connection....
aku rasa mcm pernah guna soft tu.. tetapi terlupa pulak hasil ujian tu sama ada ok ke K.O.. ermm entah lerr~ bagi aku connection aku laju jer tanpa pakai soft tu :P hehehe nasi tambah nasi tambah.. :lol:

streamyx 512kbps
Router 4 pc
2 pc download torrent dlm masa yg sama still tak kacau connection( TIDAK LAGGING ) hehehe nokrong nokrong:silly:<br><br>Post edited by: guyverzero, at: 2006/01/20 19:29

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #345 by flowerbunkus
flowerbunkus replied the topic: Re:increase internet connection....
biar betul dua pc sdg menoron xlag tenet..
ih aku pakai dlink stimix 1mbps..kena satu pc toron pehh..lagging itu xcampor donlot ngan upload lg...camne ko buat..
lg satu klu nk kaco router..camne lak nk default kt blk setahu aku bile stting mmg susah nk default kt die..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #351 by guyverzero
guyverzero replied the topic: Re:increase internet connection....
ermm:pinch:
dua pc donload torrent memang tak lagging... kalau 2 pc tu memang nak tumpu pada torrent jer lahh:pinch:
then aku biar pc tu on aku tidur bgn dah siap donload..depend pada seeder jugak...

download torrent, dlm masa yg sama direct download atau pun upload... hehehe 1 pc aku pun dah lagg mcm tu..huhuhu apa lagi sambil main game online!! sah Amuk:evil:

nak jadikan?? default config router??
setau aku modem dan router mesti ada lubang reset.. hanya perlu jolok sahaja... jolok jolokkkk jgn tak jolokkkk:P

lagu (kalau salah tolong jolokan) dan send dkt Bro fungkur tajuk (aku suka jolok)..:whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 9 months ago #353 by venom_boy
venom_boy replied the topic: Re:increase internet connection....
maybe line ko sana elok kot..tu yg 512kb/s ok jer...tp yg sian nya bil karan ko musti melambung smi langit!!!:laugh: ..byr bil tau..kang kena potong..nak toran x dapet den nak tulung....:laugh: :laugh:

biasanya kat router tu memang ada butang tuk reset..jolok jer..pastu setting dia defult balik..sonang jer..:laugh: :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.456 seconds