PCI to IDE Controller Card???? cara install????

More
10 years 3 months ago #23368 by khizalid
huhuhuhu aku baru beli barang baikk niee.....masalah sekarang aku dah cucuk kat board tapiii yangg tak syokk nyaaa bila pasang cam tak ditect pulak ..?? cam mana nieeeee????? adakah jumper jugak kene setting.....?????

punca aku beli card niee sebab board baru nieee.... tak banyak IDE conected..... kebanyak kan kat board penuh ngan conected SATA jeeee....... pastu hardware aku cam hardisk n ROM masih pakai IDEconected huhuhuhuu

:S :blink: :kiss: :lol: :cheer: :cheer: B) :ohmy: :P :unsure: :cheer: :unsure: :unsure: :ohmy:
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23371 by guydacosta
adeh... prob lagi ek??? kesian tol..
ermm.. power supply cukup ker nk menampung semua benda alah nie...

tapi ni juz plug and play kan???
dh try cucuk kat port lain ker???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23375 by khizalid
power supply aku cukup power tuk semua tu.........

takk card tuu tak plug n play ..... kene install driverr

tapi bila aku pasang kan cdrom guna ide pci card tak detect pulak...??????


:ohmy: :huh: :blink: :unsure: :unsure: :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23377 by guydacosta
ermmm dh try troubleshoot ker???
make sure semua cable kemas yer..

adeh.. apa lagi ek.. xder idea plak..
juz cuba lakukan apa yg terdaya.. huhu~~

~~aku bukanlah seorang technician...
namun rela hati menolong...
walau dengan cara sendiri...
demi mu wahai sahabat..~~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23385 by khizalid
tq guy sekurang2 nyaa ade jugakk idea ko untuk aku test hehehee
mana pegi pakar2 PC nieee sila tonjol kan mata anda...... untuk menghidupkan forum hehehehe


:side: :P :P :blink: :blink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23508 by erryzx_
hmm,.,.sekadar bertye, klu pakai mende tu, jumper kne set gak ke..?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #23509 by shafique
Huhu.. aku pon tak pandai bab2 nie.. 1st time tgh hardware nie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.361 seconds