Prob Show Hidden Files and Folders

More
9 years 6 months ago #24366 by guydacosta
guydacosta created the topic: Prob Show Hidden Files and Folders
adoii la.. masalah lagi...
ni guy nk tanya nie... ntah apa prob la..ari tu member ada cucuk pendrive.. dan ada la virus.. pembawa virus dia nie.. memang la kaspersky dh detect.. then dgn selamba kodok dia terus bukak pendrive tu.. tanpa scan dulu..

dan masalah sekarang nie... pabila guy nk show hidden files and folder... nothin happen.. pastu, partition pon dh x leh bukak cam biasa.. huhu~~ so, apa nk buat ek..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26318 by freaky
freaky replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
try install autorun eater... blh download free ja.. search kat google... blh fix folder option n etc :-)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26320 by khizalid
khizalid replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
hahahha masalah nie biasa berlaku.....
kat mana2 pun ......
cara terbaik n mudah backup files....
n format........ heheh clean n clear huhuhu

B) :( :) :laugh: :angry: :P ;)
:cheer: :unsure: :ohmy:
:huh: :dry: :blush: :blink: :silly: :lol:
:kiss: :woohoo: :side: :S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26321 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
kat opis aku slalu sgt jadi mende camnih,,.,
slalunye nk bet0l kan blk, update antivirus pastu wat complete scan, remove sumer virus.,.,.,
pastu gne software RRT dari en.sergiwa.com .,.,so far aku wat ok la..,.,~

p/s : format slalu xbaik utk kesihatan :laugh: :laugh: :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26322 by Kroenen
Kroenen replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
atas pengalaman aku pon sama gak..pakai pi anti virus ape pon...akan kene gak..cara terbaik mmg format..aku sampai 3,4 kali format sebulan...virus customer aku bawak terlampau banyak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26325 by freaky
freaky replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
format?? kalau boleh elak nape nak fomat.. lain la klu sistem dah teruk sangat.. klu desktop biasa blh cabut hardisk scan kat pc lain... klu laptop leceh sket nak cabut hardisk, slalu bila dah scan, hardisk dah clear dari virus... tapi registry dah diubah.. jadi tak blh nak show hiden files gak.. jadi guna la autorun eater untuk fix balik.. aku pakai kapersky tak de lagi virus blh lepas.. tengok atas user gak cm ne dia guna pc... update database virus penting... tetapi slalu diabai oleh user yang tak tahu kepentingannya...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26326 by phleX
phleX replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
kalau xformat camane plak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26329 by atinko
atinko replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
tips ni sebenarnya tuk enable disable \"Show Hidden Files\"....

for XP and ME je, vista tak pernah try...

1. start -> run atau button window + R
2. taip regedit
3. pegi ke -> HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/Advanced/Folder/Hidden/SHOWALL
4. double click \"CheckedValue\" kat right panel tu..
5. sepatutnya, value dia adalah 1 (enable)... klu value dia 0(disable)...
6. so, pepandai laa nnt godek²...
7. then, restart...

:P tips tambahan:
try ushar dari sini HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/Advanced/ fefahamkan diri...

:P info tambahan:
aku tak brapa igt sgt cos aku dah lama dumb xp sbb vista, so sebarang masalah nnt aku tak b\'tanggungjawab.... :laugh: tapi alang² dah ada prob ni, sure nak format.. so, try je la....tak rosak hardware.. windows jerk.. :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26336 by Taha89
Taha89 replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
biarkan je virus tu... kom aku pun ada virus gak tp guna kom slumber jea. nothing happen. virus nak tumpang tdo je kowt. kih3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26339 by masterpiece80
masterpiece80 replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
rsnya kom ko tu dh kena virus brontok kot.ko try la run penawar brontok dl.klau takat tk bleh nk show hidden file tu.. tkyh la smpai nk format len lk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26467 by pijon
pijon replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
ok biar aku try tlog ek....

1.try run \'regedit\'...klu x leh run mkna nya vrus dh halang ko dr bka regedit.:angry:
2.klu x leh bka ko try cri software yg leh bka registry...cth \'tuneup utilities\'.
3.klu ko dh ada software tu ko masuk dlm registry editor dan ikut langkah ini
pegi ke -> HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion
\\Policies \\Explorer].
4.ko tgok klu dia ada tlis \"NoFolderOptions\" dan ada no 1 aje ko pdam je.
5.restart pc ko k.
..............................................................................
msalah x leh bka pendrive atau mane2 drive

1.klu x leh bka hidden files....ko instal \'winrar\'
2.open winrar dan msuk ke dlam pendrive atau mane2 drive dan ko pdam
\'autorun.inf\'.

ok harap2 membantu k:cheer: :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #26575 by crazybone86
crazybone86 replied the topic: Ruj:Prob Show Hidden Files and Folders
nk share info skit...bg org mcm aku yg bute IT..lol..tak brape pandai nk deal ngan registry...ni ade 1 care..gune software..

selalunye bende ni slalu jd..sebb bile antivirus clean n delete affected file tu...tu yg hilang certain instruction seperti Show hidden...

step nye..lepas betul2 dah cleankan virus tu... google skit cari software RRT (restriction removal tool)...pastu run kn software tu..pstu nnt ade la kene restart la dll2...sekejap je buat...software ni tak yah install..just trus run kan je...

kalo tak silap ade bnyk jenis software RRT nie...yg aku penh gune...asik nk kene restart je sebb tak jd2...tgk2 je virus tu tak clean abih..tu yg asik ade je...

tu je...cube la try :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.214 seconds