New Virus = brontok

More
11 years 8 months ago #2445 by CBL46
CBL46 created the topic: New Virus = brontok
www.sophos.com/support/disinfection/brontok.html

lam url tuh ada scanner brontok.. pakai ah..
aku punye pc pon ada 2 jumpe..
kat ofis laei laa berlambak.. tensen sei..
virus neh kawan aku jumpe info katanye dak indonesia yang buat..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2455 by Gemo
Gemo replied the topic: Re:New Virus = brontok
pasal virus member aku ader terkene virus \'RakyatKelaparan\' dan dier ader mesej \"tempatmu bukan disini\"

Aku detect gune \'Windows Inspectors\' dier run kat taskbar pastu file dier kat dlm file windows systems dan bile delete dier ade balik.

aku gune kaspersky dan telah diupdate, dier tak memberikan sebarang respond

ape yg virus tu akan buat ialah semua bende yg running kat taskbar akan menjadi lembab ngan function Folder Options kat windows tak akan berfungsi

ader sape2 tau cam mane nak delete virus nih?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2459 by delang
delang replied the topic: Re:New Virus = brontok
B) aku gune norton anti virus..pape pun kene update anti virus tu dan run full scan...kalu detect ok la buleh delete...kalu aku la format je senang tak yah nak peningkan kepala...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2461 by anbu
anbu replied the topic: Re:New Virus = brontok
virus ni x bahaya sangat pun cume klu x dibendung die akan mengandakan file yang die clone sebanyak2 yang die mahu, pastu lelame pun pc ko jadi lembab nak mampus muahaha.....kwn akukene hari tuh pastu virus ni siap hide folder option tu ampes, pastu time nak run brontok punye scanner terus restart , nak open regedit pun die restart....last sekali format je senang ahaha sbb nak update antivirus die internet connection pun die block cam jepun jek.....virus ni ko gune AVG free + update pun da memadai ehehe,

Welcome

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2464 by flowerbunkus
flowerbunkus replied the topic: Re:New Virus = brontok
oo...mcm laa ngan aku ..tp klu dh jd camtu..scan ngan avg due hari due malam baru nkabes..lg baheye klu korang ade sambungan network.cepat xingat..avg plg ok..ngan avast..skang nih aku cube slamat kn slagi mane mampu...lps. 3 kali format

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2466 by defcon7
defcon7 replied the topic: Re:New Virus = brontok
aku dah test buang brontok nie....korang just buat system restore je...so,pc korang akan kembali ke asal.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2467 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Re:New Virus = brontok
klu pakai antivirus cam norton tu bleh ke?
coz aku scan smlm x jumpe ape2 pon....
ke mmg kene gune web yg ko bg tu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2470 by anbu
anbu replied the topic: Re:New Virus = brontok
ikut pengalaman member2 yang kene pakai NAV, MCAFEE, AVG bleh je tp kene latest update laaa ehehe, yang lain x dapat dikenal pasti sbb x dek sape yang ngetest, KASPERSKY aku da test tp mase tu x dek update die dapat detect 2 je dari pc kwn aku yg kene tu, tp lepas update x test lai

Welcome

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2474 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Re:New Virus = brontok
hmm...antivirus aku ni pon lame dah x update...
pasal tu kot tak dapt kesan ape2....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2502 by fungkur
fungkur replied the topic: Re:New Virus = brontok
defcon7 wrote:

aku dah test buang brontok nie....korang just buat system restore je...so,pc korang akan kembali ke asal.


sebenarnya x elok buang virus guna sistem restore. sbb die hanya pergi ke keadaan asal sebelum dijangkiti, virus nya masih ade dalam pc. tiap kali kite nak buat restore, die akan secara automatik buat backup pada keadaan pc time nak buat restore tu. atas sbb takut keadaan time restore tu masih x memuaskan hati..

kalu usha site2 anti virus ni, bile usha cara delete virus secara manual. slalunya diorg akan suro off dulu sistem restore nih. sbb bile of.. suma backup yg lama2 akan didelete gak. menghilangkan kemungkinan kite ke keadaan pc yg ade virus tu...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2505 by delang
delang replied the topic: Re:New Virus = brontok
B) brontok ngan rontokbro same je kan...kalu pc aku kene virus, komfom format nye...tak kire virus ape pun...baru terasa mcm baru je pc aku nih...

korang kene carik la cara nak buang virus tu mcm fungkur kate...
kalu ade removal tools lg bagus...;) ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2508 by anbu
anbu replied the topic: Re:New Virus = brontok
perh kene je format sure2 lama kelamaan berlambak bad sector dalam hdd ko ehehehe<br><br>Post edited by: anbu, at: 2006/03/13 03:43

Welcome

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.295 seconds