New Virus = brontok

More
11 years 8 months ago #2849 by echo_php05
echo_php05 replied the topic: Re:New Virus = brontok
hahahha..ko kena gak yer..menurut bacaan aku dari AVG ...virus ni datang dari emel korang ..dia nampak simple je..but kekuatan di abboleh tahan la
kalo korang nak elak PC korang dari kena virus ni..

Update ur antivirus dulu...kalo leh terbaru...
pastu baru korang scan la...

pastu heal virus tu..pastu empty folder virus vault


>>untuk pengguna AVG yer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2850 by fungkur
fungkur replied the topic: Re:New Virus = brontok
Anti-Brontox untuk korang. aku x kene virus ni, jadi tatau sgt ape simptom die dan anti brontox terbaik. cuba la try yg ni kalu cara lain x berguna...

File Attachment:

File Name: ANTI_BRONTOX.zip
File Size:9 KB

<p>spit it out !</p>
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2851 by wanina
wanina replied the topic: Re:New Virus = brontok
ni satu lagi .. removal untuk brontok....
tapi yang BUATAN MALAYSIA

Penawar Brontok

credit to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2852 by flowerbunkus
flowerbunkus replied the topic: Re:New Virus = brontok
yg terbaru kene kt laptop aku..die akn kuar satu msg bile kt bukak file notepad die..adus..me dh kene dh mmg merane..tp yg aku kene nih laa kn folder option ade tp bile bukak je terus restart..lg satu korang cube run cmd mmg xbleh punye.. kredit to anak melayu..aku rase laa kn virus nih ntuk ape dn ditujukn kepade sape..tolong kasi penjelasan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #2857 by budaq_ekz
budaq_ekz replied the topic: Re:New Virus = brontok
yeah... korang tak payah susah susah... korang guna je antibrontok yg fungkur bagi tuh... konpem leh repair balik registry komputer korang tuh... bila dah scan guna antibrontok tuh... korang scan la komputer guna antivirus lak.. okies...
antibrontok yg fungkur upload tuh sama dengan antibrontok yg aku guna untuk remove virus tuh kat komputer kat opis aku..

okeh.. selain pc akan restart dan hide folder option...
virus brontok ni akan create .exe file... jadi jejaga la... kekadang tuh icon file .exe yg dicreate akan menyerupai icon folder...

chow dulu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3502 by saru
saru replied the topic: Re:New Virus = brontok
Arghh...... tolong aku....pc aku kt opis ni dh ke BRONTOK!!!!
Dh mcm2 aku try, AVG free version,Norton Antivirus 2004,
Norman Antivirus, AntiBrontok yg fungkur bg, Penawar Brontok, Sophos...
Sume x bleh..Aku dh Update sume antivirus, tp hampeh..x bleh buang jgak..
Sume intruction aku dh ikut...... Aku scan kt save mode dia detect, pastu bleh buang.
Bile aku start cam biase...scan blik...dia ade blik....angin aku..ape ilmu dia pkai aku pun x tau...Tolong la sape2....aku x nk format pc...sbb byk file yg aku x de backup... Mintak tolong sgt...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3503 by echo_php05
echo_php05 replied the topic: Re:New Virus = brontok
senang jer beb..kalo ko nak scan guna AVG Free pun leh..tapi ko cabut hdd ko ..pasang kat orang lain ar...
pastu scan sampai abis,,,,pastikan latest update kena ade.. INSTALL dulu...ye,,,kalo korang ade aper jenis antivirus pun kalo x update pun hampeh gak....

pas ko dah scan (lama beb)...pasang balik HDD kat PC ko...pastu create user baru... sebelum ko create user baru...baik ko scan balik dgn AVG antivirus

X guna kalo ade washer brontok kalo ratu dia pun ko x buang...hehehe...
kalo ade masalah kol aku je...atau YM kat This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (ID YM AKU)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3504 by echo_php05
echo_php05 replied the topic: Re:New Virus = brontok
kalo kengkawan ko bawak thumb drive ke..jangan terus buka,,,scan dgan antivirus dulu yer..ia bermula di situ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3669 by futra
futra replied the topic: Re:New Virus = brontok
hello n assalamualaikum semua.. aku member baru kat sini, so saja usha2, tgk2 ada kes brontok lagi.. so meh la aku nk berikan bantuan yg telah sy sendiri settlekan kat laptop saya..

norton mmg x dpt detect, panda antivirus plak mmg kena makan terus dgn brontok tuh.. x tau la korg kena yg version mane, tp aku pakai Avast Antivirus terus settle sgala masalah... mula2 lepas install tu, dia scan memory dulu, bila terus dia detect dia suruh kita reboot dan avast ni akan mula buat boot scan (scan sebelum masuk windows..) dah kebanyakkan file2 yg kena dgn brontok nih semuanya .exe punya file.. avast ni akan delete semua file2 yg kena brontok tu (jgn takut, fail asal .exe masih ada.. cuma brontok buat salinan yg bervirus).. abis je scanning tu, windows pun loading cam besa.. aku try scan balik dgn avast tu, clean 100%..

lepas2 tu, terus aku x pakai norton.. stay terus dgn avast sebab.. avast ni dia auto update tiap2 masa (x payah setting apa2), dia bley boot scan, program tu bley skin (kasi lawa sket hehe), bley block virus atau worm yg cuba masuk ke pc korg melalui internet..
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3748 by mokh
mokh replied the topic: Re:New Virus = brontok
nk tnye la..skrg ni norton(updated) bleh detect x virus nih? risau gak klo kene kat aku. wlopon ari2 update antivirus. aritu ade mmber kene. aku pun xtau cane nk buang. last2 die format je komputer tu.:whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3749 by delang
delang replied the topic: Re:New Virus = brontok
mokh wrote:

nk tnye la..skrg ni norton(updated) bleh detect x virus nih? risau gak klo kene kat aku. wlopon ari2 update antivirus. aritu ade mmber kene. aku pun xtau cane nk buang. last2 die format je komputer tu.:whistle:


aku pakai norton tp tak kene walaupun roomate aku penah kene dulu walaupun aku skali network ngan dia...pape yg penting update virus definition,kalu x tak update tu mmg xleh detect la...kalu xleh live update, ko donlod la sndri kat website dia www.symantec.com
semoga berjaya B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #3750 by delang
delang replied the topic: Re:New Virus = brontok
mokh wrote:

nk tnye la..skrg ni norton(updated) bleh detect x virus nih? risau gak klo kene kat aku. wlopon ari2 update antivirus. aritu ade mmber kene. aku pun xtau cane nk buang. last2 die format je komputer tu.:whistle:


aku pakai norton tp tak kene walaupun roomate aku penah kene dulu walaupun aku skali network ngan dia...pape yg penting update virus definition,kalu x tak update tu mmg xleh detect la...kalu xleh live update, ko donlod la sndri kat website dia www.symantec.com
semoga berjaya B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.292 seconds