New Virus = brontok

More
13 years 10 months ago #3751 by delang
Replied by delang on topic Re:New Virus = brontok
mokh wrote:

nk tnye la..skrg ni norton(updated) bleh detect x virus nih? risau gak klo kene kat aku. wlopon ari2 update antivirus. aritu ade mmber kene. aku pun xtau cane nk buang. last2 die format je komputer tu.:whistle:


aku pakai norton tp tak kene walaupun roomate aku penah kene dulu walaupun aku skali network ngan dia...pape yg penting update virus definition,kalu x tak update tu mmg xleh detect la...kalu xleh live update, ko donlod la sndri kat website dia www.symantec.com
semoga berjaya B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #3756 by zambri
Replied by zambri on topic Re:New Virus = brontok
aku cadangkan korang gune Avira ( anti virus payong ) cam klaka je anti vir nie..gune ikon payong..aku pon tatau motif dia..tapi aku pueh ati gune anti vir nie..dah la pree..update pon okess...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #3760 by lipasmati
Replied by lipasmati on topic Re:New Virus = brontok
aku remove brontok pakai antivir yang khas untuk brontok tu ha..alar yang kuar bunyi cam game zaman dulu2 bile die run tu ha..hehe..

aku nk tanya korang, kat partition korang ade x folder yang nama dia "gy"?bila korang delete pastuh die ade balik??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #3761 by lipasmati
Replied by lipasmati on topic Re:New Virus = brontok
aku remove brontok pakai antivir yang khas untuk brontok tu ha..alar yang kuar bunyi cam game zaman dulu2 bile die run tu ha..hehe..

aku nk tanya korang, kat partition korang ade x folder yang nama dia "gy"?bila korang delete pastuh die ade balik??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #4203 by nevakanaza
Replied by nevakanaza on topic Re:New Virus = brontok
Kalau korang nak hapuskan virus tu ade care2 nye.

Arahan 1
First, cube download antivirus name AntiVir dekat website die www.free-av.com/ . Pastu ikut arahan 2.

Arahan 2
cube restart pc and then mase reboot korang tekan F8 sebelum ade logo Windows XP
Then, nanti akan ade keluar name files. Biar je sampai die masuk Windows.
Pastu korang pegi System Restore.(tekan Start, All Programs, Accessories, System Tools). Lepas tu korang pilih "Restore My Computer to an earlier time"
then pilih tarikh yang korang rase virus tu takde maksudnye tarikh pc korang dalam keadaan baik. Lepas tu pilih "Next" dan biar die restore pc korang.

Lepas dah restore, selalunye pc korang akan kembali pade keadaan tarikh korang pilih tu. Kalau tak, itu lain cite.

Lepas dah restore tu install AntiVir. pastu biar die scan Local Drives
Kalau korang pandai, aktifkan expert mode dan set dekat Scan, Win32 file extension, medium detection level pastu scan pc korang.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #4947 by noblecam
Replied by noblecam on topic Re:New Virus = brontok
entah la virus nih pon aku x paham... ari tuh aku format pastuh aku install la balek software software yg aku slalu gune... pastuh bile nak download avg die restart sindrik... aku pon penin aku reinstall win xp pastuh donlod avg nih pastuh install sume brontok yg ade dlm pc aku 100 lebey haha mungkin sbb kawan aku nyer pendrive...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #5354 by kuku_kayu
Replied by kuku_kayu on topic Re:New Virus = brontok
hmmm.....

aku rase ko agk bnasib baek....dulu2 time first brontok kua, aku penah tlg membe aku setelkan brontok nie dlm laptop die...laptop die 2 ade byk gile folder terutame skali kt my docs..huhu..bygkan aku scan dari pukul 4ptg smpi 1pagi, ade dkat 700 ekor brontok die bsarang dlm laptop die...aku cme dpt menggeleng je tgk...sudah2nye kne format..part 2 mmg sadis gile...die pye mp3 je dkat 5k=10Gig...spe x nangis brg koleksi hangus g2 je...:S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #5376 by nizam
Replied by nizam on topic Re:New Virus = brontok
Kadang pelik gak bila baca kat cni ramai user menceritakan penglaman mrk terkena virus brontok nih.

Pernah lah member aku cerita kat aku ttg laptop diaoarang terkena dengan virus nie , kolej , office , rumah member-member . Aku bgtau la. sejak kuar natang nie hingga la famous sekor brontok tak kena. (dgn nada yakin n nada bongkok pada pandangan mata telinga member) :P

Boleh laa ko zam ko tak kena , tak masuk web yg ada brontok. Dah kena baru ada akai. Aku pi laa kat lab tunjuk kat diaorang ..apa dia aku buat. dg selamba aku masuk semua website dan file yg di yakini ada virus brontok smpi masa tuh upgrade dgn nama v2 brontok . Tp sekor pun tak dpt detect.

:woohoo: camner ko buat nie Nizam?? ada laa. Pencegahan lawal ebih baik dr bertindak.;)

p/s Smpi skrg aku pegang amanah menjaga lab kat kolej dari semenjak jd student hingga x student. ok, cina cc call ada partime kat kedai dia. ok cauu lepas duit blanja ari minggu.:pinch:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #9410 by Haikal
Replied by Haikal on topic Re:New Virus = brontok
Hai....aku first time masukforum hehe....tp dah lama join fungkur nie...ok la ada satu software budak johor baik punye tuk brontok....taip je penawar brontok kat search engine korg donlot free je..ok adios

nie rupa dia <br><br>Post edited by: Haikal, at: 2006/08/10 02:39
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #11407 by raga

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #11416 by neo_X
Replied by neo_X on topic Re:PENAWAR BRONTOK 1.4.3 FULL
:woohoo: raga memang best..ciayukkkkk [img]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #11490 by nizam
Replied by nizam on topic Re:PENAWAR BRONTOK 1.4.3 FULL
:woohoo: Raga ..Ty ..ty..ty.

welcome back Raga... alhamdulillah x lupa ko dgn web forum fungkurs bhgn sharing nie.

p/s Kali nie Tn Raga kembali dgn buah tgn koleksi nya yg menarik. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.430 seconds