PC Restart Sendiri

More
9 years 5 months ago #25517 by Ianosfera
Ianosfera created the topic: PC Restart Sendiri
pasal ape ar?

aku dah scan pakai Kaspersky(baru update) dalam safe mode...die detect banyak gak ar virus...dalam 10++...pastu aku restart ar...tapi die tetap restart sendiri gak...lagi satu...kalu aku tekan turn off die restart...kene turn off 2 kali baru die mati...kene tukar ape ape ke dalam registry?

So camne ar? aku tak leh nak format pasal banyak bende dalam HD ni...tak tau nak taruk mane dah...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #25519 by Taufik
Taufik replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
buka hdd ko...pastu pasng kat pc lain...backup..then bleh format..

gd luck

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Atiqi
  • Atiqi's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
9 years 5 months ago #25550 by Atiqi
Atiqi replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
mcm nie Ianosfera..nie semua disebabkan virus yg telah memecah belahkan registry Ianosfera..so solution dia..Ianosfera pakai OS apa windows XP ke??kalau pakai windows xp ambik cd bukan format hdisk tue ...repair windows tue..k..selamat berjaya..B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #25557 by Ianosfera
Ianosfera replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
owh..ok ok...aku try

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #25559 by ichigo4626
ichigo4626 replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
seelok-elok nye ko formar jer pc ko tu..
tak yah nak sakit kepala...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #30549 by mastersuse
mastersuse replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
ichigo4626 tulis:

seelok-elok nye ko formar jer pc ko tu..
tak yah nak sakit kepala...


abis kalau setiap kali restart, xkan nak format? huahuahua..

cuba try tgk RAM dia, mane tau longgar, kadang2 longgar,
dia \'clash\' ngn port ram tuh, boleh jadi restart atau hang..

bak kata atiqi tuh.. registry pun ada kena mengena jugak..
takut virus dah makan registry.. registry tu system dlm computer tuh.
if ada setting yg ada no2 tuh.. hilang satu no effect jugak pd pc..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #31250 by atinko
atinko replied the topic: Ruj:PC Restart Sendiri
simple solution mcm taufik tu... pasangkan hdd tu kat pc lain.. backup... virus takkan merebak dlm pc yg ko cucuk tu.. utk langkah² keselamatan, jgn double click/click drive.. click kanan, explore.. then backup apa ko nak.. then format... the best simplest n safety solution..... 99% restart sbb virus.. in my experience.... all da best~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.461 seconds