Prob PS\\2 Keyboard/Mouse Disable

More
10 years 3 weeks ago #26333 by asparagus29
Hi,

Ada sesapa yang boleh tolong selesaikan masalah ni tak.

Saya dah cuba reinstall driver,, tapi still tak boleh.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 days ago #27094 by pijon
cuba ko try cari dlm registry

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 days ago #27102 by atinko
cuba cita secara detail skit.... snang skit nak menolong...

PS2 devices tak perlu driver tuk running..... UBS jerk yg ada driver.. n klu USB pun akan detect tapi tak 100% befungsi ngan kemampuan sebenar~~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 days ago #27116 by shafique
cuba check dalam BIOS. tak salah hamba ada setting untuk PS2 support.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #30548 by mastersuse
asparagus29 tulis:

Hi,

Ada sesapa yang boleh tolong selesaikan masalah ni tak.

Saya dah cuba reinstall driver,, tapi still tak boleh.


bukak bios, ada setting enable / disable untuk usb port..
kalau disable, minta enable kan... if xboleh..
resetkan bios dengan cara cabut bateri pc tuh untuk beberapa second
atau cabut jumper bios untuk beberapa second..

kedudukan jumper tuh, dia hampir2 dengan chipset rasanya..
aku pun dah lupa sket sbb dah lama xreset.. haha :lol:

selamat mencuba.. :positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.224 seconds