Overclocking

More
11 years 2 months ago #10621 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Overclocking
aku tak paham la setting external clock@fsb, rem pon leh oc..aku tau..tapi tak tau la..byk sangat mende yg ble djust kat bios tu...kalau aku tuka sume window hang woo..lepas je welcome screen tros hang..:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #10623 by delang
delang replied the topic: Re:Overclocking
kalu korang rase tak berapa atau takut baik takyah oc...buruk risiko...
dulu penah skali aku main ngan bios ni last2 aku trade in mobo...saje je sbb yg lame takde agp slot..ehhehhee...
sblm ko edit pape korang mesti tau ape yang korang buat B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #10626 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Overclocking
aku sokong tu..tapi bole tak ko guide aku delang..?aku nak oc..tapi x pandai..n pc aku standart je..tade cooler pon
aku gnekan processor amd athlon 3000+ ble tak rase2 ko..?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #10627 by delang
delang replied the topic: Re:Overclocking
pasal amd aku kurang sket sbb aku pakai pentium
koran search kat tenet cara2nye...
ko tengok la dalam bios ko camne, aku nak print screen pon tak leh...wakakka
cuba ko cari fsb clock ke ape yang tulis 100Mhz, cuba ko naikkan kepada 133Mhz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #10639 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Overclocking
ok2..tengkiu delang...;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #11379 by cak
cak replied the topic: Re:Overclocking


ni je yg terdaya sebab x guna air

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #11393 by delang
delang replied the topic: Re:Overclocking
w000
camne ko buat tuh..tinggi nye naik...stabil x?
kalu ade pape untuk dikongsi, jangan malu ek...:P B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #12419 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Overclocking
delang..kalau pcie? itu aku ade tgk..100mhz..kalo aku kasi naik tu ape yg jadik?B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 days ago #13458 by ApatPower
ApatPower replied the topic: Re:Overclocking
delang wrote:

pada aku tak perlu setting power supply
pada kebiasaan orang akan tukar setting external clock@fsb
contoh macam pc aku:
sblm:18x100mhz=1.8Ghz
slps:18x133=2.4Ghz

begitu la, aku nak cite pon tak reti,RAM pon main peranan jugak dalam oc ni



lang.. cane nak pegi ke seting tu lang.. ajo lang.. aku nak try tuka jadik 133 tu.. ajo lang ajo.. domoarigato..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14998 by fitriyazid
fitriyazid replied the topic: Re:Overclocking
neh aku nyer system...
pakai stock hsf...
peak suhu 62 celcius...
takut gak ler aku nak oc..
kedai kata kalau pakai ht pon leh oc 20% jer...
aku ht pon xder...bantai 40%

<br><br>Post edited by: fitriyazid, at: 2006/12/10 09:55

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15011 by delang
delang replied the topic: Re:Overclocking
ApatPower wrote:

lang.. cane nak pegi ke seting tu lang.. ajo lang.. aku nak try tuka jadik 133 tu.. ajo lang ajo.. domoarigato..


ko kene explore bt bios@cmos ko tu. aku ni bukan xpert sangat. tapi nak kongis la ape yang aku tau.
kang silap oc terbakar processor ko

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #15014 by ApatPower
ApatPower replied the topic: Re:Overclocking
fit.. 1.8 jdik 2.56.. gilek aaa.. ajo fit.. step by step learning.. konsi konsi aa.. risiko kamik tanggung sendrik..

cane ko ngejas kasi naik menatang tu.. siot jek. tak aci.. ajo la..

lang.. kat cmos tu kan brape nilai pendaraban yang aku nak kena letak ekk.. dia bagi nilai 100 sampai 300.. kena try n error ke.. proce aku pakai 2 gig.. so kalo aku letak 133 dia jadi la 2.66 gig.. tapi lepas aku restart tak jadik plak.. pastu aku main balon jek pastu restart tros gelap.. huhu.. tunggu satu jam nasib bek idop balik..

Post edited by: ApatPower, at: 2006/12/10 16:34<br><br>Post edited by: ApatPower, at: 2006/12/10 16:38

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.478 seconds