PC BAJET UNTUK BUAT GAME

More
9 years 1 month ago #28514 by nones
nones created the topic: PC BAJET UNTUK BUAT GAME
assalamualaikum semua
pada pakar2 komputer di fungkur org nie
sebelum nak panjang ..
nak ucapkan selamat hari raya.. dan ape khbar warga2 fungkur.org

ok .. skrng nie sye nak mintak tlg sangat2 pada korang semua..
aku sebenar nak beli pc untuk buat game...

Aku nak custom sebuah PC yang memiliki ciri2 di bawah ini:
1. laju - standard aje la.. asalkan main game ok ajew..
2.gaming
3. LCD

BAJET AKU HANYE 1000 AJE..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #28519 by cman81
cman81 replied the topic: Ruj:PC BAJET UNTUK BUAT GAME
Akum bro..

Kalu RM1000 jer x dpt ar..
Sbb LCD jer pun da nak dekat RM600..
x kan nak buat pc dengan RM400 jer kot.
at least pun bajet tok pc n LCD RM1600.
nak lagi power lebih ar sikit.
Utk graphic, kalu bajet ciput leh guna built-in nyer, tapi x power ar.
Nak power kena guna yg PCI-E nyer. Tambah ar sikit dlm RM150 - RM400 (Ikut brand n power graphic card tu)

basically yg kena ada..

  • Mainboard
  • Processor
  • DDR2 RAM
  • Hard disk
  • DVD-ROM / Multi-Recorder DVD
  • Monitor/LCD
  • Mouse
  • Keyboard
  • Casing

  • yg lain mcm speaker tu lei beli kemudian.

    so, utk harga tu ko try survey kat low yatt jer...
    kalu ko malas nak p low yatt, ko pi jer la kat site nie...
    semua price list dr kedai2 kat low yatt tu ada dlm site nie..

    http://www.hardwarezone.com.my/priceguide/download.php .

    ko check la harga setiap benda yang nak kena beli tu kat dlm pice list tu nanti.

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    More
    9 years 1 month ago #28522 by atinko
    atinko replied the topic: Re:PC BAJET UNTUK BUAT GAME
    gaming pc mmg tak dpt 1000... office pc dpt la..
    aku syorkan ko save dlu duit tu.. kumpul skit².. dlm 1500 pun dah cantek klu nak skali lcd..

    high end gaming mcm crisis mmg ko tak mampu main la... klu stakat wcraft, dota, PES etc tu bleh ja....

    link priceguide tu harga kl.. luar kl mmg lain... so, lagi nak save.. rerajin g http://forum.lowyat.net/ cr brg 2nd...

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Time to create page: 0.223 seconds