Berapa kerap korang format komputer korang??

More
11 years 5 months ago #4153 by noblecam
noblecam replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
hehe slalunyer aku format 1 tahun 2 kali....... x pon 2 bulan pas aku format pon aku format balek (60 ari) sbb idm cam sial haha tengok la idm yang fungkur baru wat letak dlm site nih tengok die nyr crack ok x.....

korunk rase anti virus pe yg bgozzzz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4258 by zoronoa
zoronoa replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
kalo nak diikutkan la...dlm 3 thn aku pakai pc, ade la lebi 10x aku fomat...mase dlu2,kalo windows lembap je,musti fomat...skang ni da kureng..

latest fomat,6 jam lepas...mbr aku cucuk pendrive,pastu terus dumped...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4551 by carcdm
carcdm replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
Format komputer kalo dah teruk sangat... kalo setakat kene worm, trojan horses, dan virus ringan2 nih tak yah nak format..

Satu cara bijak ialah turn on kan system restore korang. Buat restoration dalam sekali seminggu.

Komputer aku pernah kene Brontok (Rontokbro@W32 atau whatever la name die!), dan tak perlu format. member aku yang tak tau sume format komputer diorang, sian.

Lepas kene worm, die akan kacau sistem korang. Antara simptom2nya: Tak boleh update anti-virus, komputer selalu restart, lagging, tak boleh run command prompt, tak boleh masuk regedit, tak boleh run msconfig, tak boleh masuk schedule task dan macam2 lagi la.

Jadi, kalo system restore on, sume changes boleh rollback. Even virus besa mane. Lepas restore, updatekan anti-virus korang, dan lancarkan perang dari windows root directory. Worm akan buat copy dirinya sendiri dan sembunyi kat system32, biasanya. Cara nak buang, delete je. Kalo lagi pakar, pegi regedit dan padam sume sampai anak cucu worm tersebut. Make sure kat Task Manager takder task yang mencurigakan, coz worm akan buat task untuk membiak kat komputer korang dalam waktu2 tertentu.

Jadi, apa guna nak format komputerkalo tak perlu? Masalah hard disk? Defragment je lah!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5102 by zoronoa
zoronoa replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
system restore...aku xpakai..xpnh pakai..secara lgsg,xde kesedaran utk gune system restore nih...nti byk program yg aku instal xle gune pas restore...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5104 by chombee
chombee replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
stakat ni belum pnah format lagi...kkekekeke:silly:<br><br>Post edited by: chombee, at: 2006/06/14 06:29

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5105 by kabusribut
kabusribut replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
eem...
aku lak baru format 2 kali....
yg first2 pun sbb kene brontok...
sial je brontok...
yg kali kedua lak sbb system dah jd gile gampang...
skrang aku punye laptop dah ok je..
cume bengong skit...
aduila...
:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5107 by ilche
ilche replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
aku plak hari2 format...sbb laptop aku jnis pkai recovery cd....msuk jea cd x smpai stengah jam siap..huhuhu mudah dan pantas..bezz oo format aku suke..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5108 by lipasmati
lipasmati replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
recovery cd tuh jangan lupa wat backup~sebab aku dulu pnah gak ade pastuh hilanG~..tensi2...tapi ada gak kes yang mana xbley nak pakai recovery cd sebab laptop tu cepat panas~...x pepasal nanti dia shutdown sendrik~..nih berdasarkan pengalaman aku dengan laptop yg pakai pentium4 :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5110 by ilche
ilche replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
hah yea ke...ishh ko nie lipas mati wat aku risau..huuhu..ko pkai laptop ape...tp aku nie mmg rjin memformat...hahah..msti ko pon same kann lipasmati.:silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5115 by lipasmati
lipasmati replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
aku format bila aku balik rumah cuti jek~..kiranya dlaam setahun sekali kotz..tapi setelah mendengar pandangan kawan2 kat sini aku kurang la plak ha~..aku dulu pakai laptop Compaq Pentium4 ha..Pentium4 ni memang cepat panas..zaman ni laptop berat gile ha~tapi skang zaman dah berubah semuanya ringan2 dan compact~..hehe :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5235 by Adepth
Adepth replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
waaa...baru aku tau kalo kena brontok xpayah fomat..huhuhu...skrg pakai bitdefender antivirus professional edition 9 barulah smua virus takut...:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5367 by tudm_ditektif
tudm_ditektif replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??

waaa...baru aku tau kalo kena brontok xpayah fomat..huhuhu...skrg pakai bitdefender antivirus professional edition 9 barulah smua virus takut...


tul tu,aku dah guna bi defender 9 pro,semua virus ngan spywere dia teranjang kluar:P ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.319 seconds