Berapa kerap korang format komputer korang??

More
11 years 5 months ago #5385 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
dark sama mcm fungkur... tak penah format pc...malas..
just update kernal bila dia kuar baru.. recompile... lebay kurang mcm install patch dlm windows la.........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #5449 by jaki2jipangs
jaki2jipangs replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
fungkur wrote:

hohoho... kalu aku cakap kat korang aku x pernah format pc korang percaya x?? huhu... dalam masa 3 tahun ni dah byk bende aku tweak kat sistem ni. bukan setakat windows malah kat kat setting program2 yang aku install. program plak bukan 1 2, tapi berpuluh2.. kalu format ni, mau amek masa sebulan nak jadikan kepada keadaan asal balik..

format tu adalah satu bende terakhir yg aku pikirkan bile nak selesaikan ape2 masalah pc. dan kalu bole aku tamau format pc... sakit wo nak recover...

aku paling loya bile ade org tanya pasal masalah pc pastu org lain kasi solution format pc, format pc, format pc. huh! xde modal! bile la nak maju kalu asyik format pc je... huhu... :lol:


Biar betul fungkur... aku dalam 1 bln mesti ada 1 format. Selalu jadi kt aku bila On jer PC dia keluar Window Is Starting Up... Bosan menunggu lama giler. Pastu bila dan boleh Longin Windows dia tak keluar semua Icon2 kt desktop lak. n komputer berat. Bila klik Ctl+Alt+Del kt bahagian Processes tuh ada 4 - 5 program jer jalan. Selalunya banyak. Aku taktau naper n susah2 sangat aku format jer. dah banyak kali dah.

So boleh ker Fungkurs kasi sikit list2 Program2 ape yang ko guna? cth antivus dan mana2 program untuk mempertahankan kom ko? hehe...

Sebab aku pun dah malas nak format. Sebab Format lah HDD 80Gig aku dah KiOk...

Harap korang leh bantu:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6976 by atinko
atinko replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
:P masa zaman kanakÃâ€Ãââââ‚ÃÆââ‚

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6985 by asparagus29
asparagus29 replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
He,he aku pun selalu gak format HDD ni, kepada sesiapa yang baik hati, bagi la petua untuk settelkan masalah aku ini, bila masuk windows je auto restart, camne haa,, nak wat,,. klu ada cara yg bgs tlng2 la tnjk ajar,,,

budak baru belajar,,, :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #7350 by jaki2jipangs
jaki2jipangs replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
Yosh... buat masa sekarang aku guna Deep FreeZee untuk bekukan akunya "Partition C" Bila lembap jer kom aku. aku restart n akan jadi balik seperti sediakala. Kalu kena Virus pada Window pun just restart jer n semua akan balik seperti biasa.

Tapi satu jer masalah program nih. Kalu nak Desable kan pro nih untuk Install Program2 baru kena Restart. Boring gak. Tapi demi keselamatan PC aku tak kisah lah. Sebab dah malas nak Format:P

Tapi ingat. Antivirus tetap kena Install. Sebab Virus taksemestinya serang file2 Window jer. Ada aku jumpa dia serang n jangkit pada file2 Doc, gamba dll... Anivirus tuh untuk Protect Partition2 yang kita takbekukan guna FreeZee...

Buat masa sekarang nih Ok jer aku guna... Xder masalah...:lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #7442 by afiqvedder
afiqvedder replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
aku lak dependsla..kalau pc aku wat hal baru aku format
kalau tak..timer kasihla..malas nak format
takes time nak install semua skali..unless wat ghost

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8025 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
agak2 os da jem aku format la..nak tunggu ape lagi weyt..waakakakakakak:evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8657 by lipasmati
lipasmati replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
selalunye kalau korang format komputer kat kedai brape ringgit die charge??aku ada member kat sabah,die cakap format komputer sampai RM40 haa..pekedai tuh kata sebab dia tambah software,memang siutt ah pekedai tuh nak tpooo..memandangkanlah kawan aku ni agak x brape arif dalam bidang komputer ni maka bayo jer RM40 haa...kesiann~..
kat tmpt korang cemna lak??

:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8661 by jackstones
jackstones replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
biasela tu..kat kl pon lebey kurang je arge die...padahal bukan ssh sangat nak format pc..macam format disket je..:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8910 by iEn
iEn replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??

Assalamualaikum kengkawan semua..

Brape kerap agaknya korang format komputer??Kiranya korang format dan install win xp baru haa...dan lepas korang format komp apa yang sering korang buat??
cemna gak korang mengekalkan computer hygiene?


paling kejap sebulan.. paling lama setahun..

bergantung pada pc yg kuat atau lemah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8911 by lipasmati
lipasmati replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
ien: cemna nak tau pc tuh kuat ke lemah?

:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #8922 by aeonova
aeonova replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
hmm... amatlah jarang ...
slalu kalo dah nazak gler baru format .... stakat nie dkat 2 tahun r x format ...

Aku ader r gak sorg mmbr yg slalu format pc, sbulan dlm 2-3 kali format ...
Defrag ader r plak 3-4 kali shari ... walhal duk kat kolej, bkan surf tenet ke ape, main games je lebey ... Program pon yg mmg dah ader kat dlm system, ader pon bape kerat je + games dua tiga ketol ... Lembab skit format ...

Nak tegor pon dh malas, bkan dgr pon ... yg brtmbh parah nye, ader mmbr sorg lg yg dh berjangkit ... mslh mslh ... :pinch:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.784 seconds