The Hackers....

More
11 years 4 months ago #5735 by ilche
ilche created the topic: The Hackers....
camane nk jd hacker heh????bleh ke kalo org yg x tau pasal comp jd hackers??sape2 yg ade pngalaman tu kongsi2 aa eaa...aku nk tau smua pasal hackers2 neh...lg stu2 sape2 terer blehla bg tips2 nk jd hacker...huahuahuahua.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #5977 by Hackers
Hackers replied the topic: Re:The Hackers....
seorang hackers bukannya asal pandai akan tetapi dia berani membuka segala fail yang merbahaya.ok lah ini adalah salah satu contoh small Virus ia tidak merbahaya:
step by step

1. kelik kanan pada desktop.
2. cari New dan kelik kemudian buat satu New Shortcut.
3. kemudian taipkan ini "shutdown.exe -s- t00" di type the location,
4. Lepas itu tekan next.
5. dan tukar tupe name kepada yang lain seperti "Virus" kemudian klik finish.


kalau awak pandai guna Command Prompt lagi baik hanya taip saje...
komputer akan restart semula atau padam,adakalanya ia tak jadi pada windows lain kecuali XP.

selamat mencuba...kalau sesiapa yang ada lagi tentang hackers sila balas forum ini. :evil: :evil: :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #5986 by nizam
nizam replied the topic: Re:The Hackers.... nama jer hackers
oit ko ajar apa nie.. hehehe.

nih nak test lain nih :evil: :evil: heheh.

kelakau gulin-gulin aku..nama hackers igtkan dah master bhgn hackers ..tp tanya camner nak jd hackers.

:laugh:

klu btui hackers aku bg duit sket.. ko hancuss website tuh.. klu bleh hancuss terus ip dia dr tak leh uat website ..cemaner ala beranie..hehehe.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #5990 by Clazirus
Clazirus replied the topic: Re:The Hackers.... nama jer hackers
hampeh betul suh dia buat cmd restart tuh.:laugh:

btw, sebelum ko nak jadi hackers, baik baca ni. Ni aku amik dari Unknown from Scukz. (dah dpt permission nih~)

hackers - org2 hackers ni keje dia test sistem, dia hack utk stretch capability sesuatu sistem/program tu. sama ada secure atau tidak. Diorang ni hack semata2 nak tunjuk adanya hole/kelemahan dlm sesetengah sistem. xkisahlah sistem pertahanan, bank2 dan website2. diorang keje hack ni sebab:

1) thrill+ketagih adrenalin rush
2) Nak tunjuk skill
3) Nk mantapkan sesuatu sistem.

hackers2 ni kebanyakannya bukannya org2 xde keje. Diorang mcm orang biasa. Selalunya org2 ni kerja bahagian security untuk company2 buat sistem.

Crackers - Ni lah mamat yang buat segala kerja jahat. Crackers ni yang crack password, pecah masuk bank transfer duit, curi no kad kredit dan sebagainya.


Hackers terbahagi kpd dua:

White Hat dan Black Hat.

White Hat --> hackers yang baik. hack sistem dengan tujuan baik

Black Hat ---> sebahagian dari hackers, tetapi dikenali dengan nama Darkside Hacker ataupun crackers. Lebih kurang mcm Anakin Skywalker laa.. dia ikut jalan yg sesat lagi menyesatkan. Jadi Darth Vader.

Tapii, sesetengah company mcm Microsoft ajak Black Hat utk test sistem diorang. Cthnya Microsoft open sistem Vista dia utk Black Hat exploit/hack/crack agar diorang tahu mana silap ataupun loophole. Korang leh tgk kat site nih :
Microsoft vs Black Hat
www.eweek.com/article2/0,1895,1976171,00.asp


Ko ni niat bkn nak jadi hackers. Tapi lebih kepada darkside hackers, yakni Crackers. :evil:

Jadi, mulakan diri anda dengan belajar command, dos dan tahu function/basic sesuatu2 program tu jalan. Itu starting utk jadi pure hackers. Lain la korang nak jadi script kiddies.. :whistle:

bagi aku definisi nih 80% je tepat. tak tau la member2 lain leh tolong jelaskan lagi. :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6013 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... nama jer hackers
peh.. ajar mcm cikgu sekolah menengah ajar anak murid... tapi betul la tu.. sebelum jadi hacker...ketahuilah dulu maksud hacker, cracker n lamer....ko ni aku ketegorikan lamer kot............. saja suka....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6021 by shafique
shafique replied the topic: Re:The Hackers.... nama jer hackers
Yayaya.. must pay a high price t be a hacker. tau dulu maksud apa darkbishop kata tue. programming keta terer. os kena power mcm linux. and untuk jadi hacker ia memerlukan lebih dari itu sumer. time and determination. org yang jadi hacker nie mmg tergolong dalam org yang mmg bijak. after u got all what it takes.. choose ur way, black or white.

amik ar sjil hacker CEH [Certified Ethical Hacker] and MCSA [Microsoft Certified Systems Administrator] tue. certified lagi. hehehe... kalo pas test tue kira hacker la gak kan? tapi bak kata org blaja nie tak habis gitu. kalo ko pas test tue sure banyak knowledge. leh pas cnie sket. Alamak. system failure plak. hehehe..



p/s: ko tanya darkbishop.. dia hack dalam Uplink jer. tue pon tak habey2. Hap btol. Wakakakak!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6027 by Hackers
Hackers replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
Memang benar apa yang awk katakan sebenar saya lagi tahu,sebenarnya saya telah disekat oleh pihah yang bertanggungjawab agar saya tidak mencerobohi system orang lain dengan niat jahat atau pun niat baik. saya sedar bila di sebutkan Hackers, mereka ingat kita ini jahat sebaliknya itu hanya suka2 mengisi masa lapang dengan menceroboh system orang lain.
saya suka menceroboh sistem orang lain ada sebab tertentu.adakala saya ingin menguji system security sebuah syarikat orang lain.hackers mempunyai kepakaran yang berbeza.
saya bekas pelajar it.saya tahu tentang semua aktiviti hackers, hackers dia seorang insan yang baik akan tetapi dia mengalami satu tingkahlaku ingin membalas dendam,jika dia tidak puas hati dengan seseorang dia akan buat apa sahaja untuk menjayakan impiannya.kadang kala hackers ini telah diupah oleh orang yang tidak bertanggungjawab yang ingin menjatuhkan seseorg itu.contoh yang banyak berlaku ialah dalam hal perniagaan.orang yang tidak bertangungjawab tersebut yang ingin melihat bagaimana operasi system tersebut beroperasi agar,niat jahatnya akan dapat berjalan dengan lebih lancar.
saya tidak marah kepada anda yang mengetawakan saya,itu adalah sifat saya sebenar.kepada anda saya amat berpuas hati dengan apa yang ditujukan kepada saya.
AWAS HACKERS SENTIASA MEMERHATI ANDA !!!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6029 by shafique
shafique replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
bagus2... kira ko nie ada knowledge dari aku nie merangkak2. wakakakaka. tapi bagus ar kalo ko ada knowledge x baik guna ke arah yang x baik. yg btolnyer ko tolong org or kembangkan ilmu ko. tue baru sempoi brader. mcm aku nie blajarnyer sekerat jer pastu kena tendang. wahahaha. x balance dalam pelajaran. subjek best jer lepas. apa pon ko wat ar yang terbaik sebab tuhan sentiasa memerhatikan kita. terus sampai dalam hati. tue yang x jadi wat jahat. hehehe... Kalo aku nk open website nie leh mintak tolong ko kot tgk2 web aku. kalo ko mmg nk terus jadi hacker, aku sokong 100% sebab org yang jadi hackers nie memang diakui kepandaiannyer. Teringin gak dulu tapi banyak sgt kena sacrifes jadi aku tukar bidang. aku skang jadi kerani pejabat pos yang hari2 update blog. bagus ar ko ada ilmu. aku sokong. jangan jadi mcm darkbishop. hap!

apa pon kita jangan pandang rendah org. keep up ur life and be good. kalo dah terer nnt leh sebar2 sket ilmu kat kitorang yang serba-serbi kekurangan.

I hate Keylogger - I ain't use Bot.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6030 by shafique
shafique replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
x baca plak prevoius post. sapa ketawa kat ko? ceh, wat dunno jer. yang penting ko kena sabar. elemen paling asas anfd penting untuk jadi orang yang berjaya. ko nk wat menda baik aku sokong 120%. menda baik kita doakan berjaya. keep up a good work. aku nie lagi ar banyak org gelak dulu tapi last2 aku dapat gak apa yang aku nk. cuma kalo ko nk jadi apa yg ko nak, determination is vital. usaha btol2. eh, aku keje petang today. k ciawz. kol 12mlm nie aku check balik.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6032 by Clazirus
Clazirus replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
hackers dont say he/she is hackers. They DON'T proudly said "I'm hackers, and I can hack everythings.." :lol:

:silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6053 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
betul apa kata Clazirus setakat pengetahuan aku ngan shapiq la.. tak ada orang lagi mengaku jadi hacker, kan shapiq... kami berdua ni pun keja biasa2 jer.. bukan hacker pun.. guna computer pun tak berapa betul..shapiq keja pejabat pos.. aku keja dell.. hmmm sama jer la.. main uplink pun tak abis... hmmm tapi aku abis la main uplink.. tolong sikit.......jangan kata nak hack.. guna windows pun bengap....tapi linux boleh la sikit2 kan shapiq..... ...

tapi aku pelik.. ada orang terang2 mengaku dia tu di halang oleh kerajaan dr buat pepe tah... wow.. ko ni mcm member serumah aku.. pengebom berani mati....... tapi dia tak hack la.. dia bomb jer... wahaha yer .a... terang2an mengaku diri anda sebagai hacker...... mcm saja letak bomb kat bawah kerusi ko... pastu sendiri tekan button......KEBOOM...bubie.........

AWAS HACKER SENTIASA MEMERHATIKAN ANDA.... our privacy is our privacy... jangan la bodoh sangat.. kenapa la dlm router korang tu letak gateway..... klu tak reti guna....proxy help us protect out privacy.........kekdang benda depan mata.. kita yang malas nak tengok.........

i hate keylogger.but im too lazy to lvl up.so disamble ur program them assamble it back....make is urs....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6054 by Clazirus
Clazirus replied the topic: Re:The Hackers.... hackers sebenar
betul tuh. sungguh benar. :silly:




I am a keylog program. Why all of the antivirus hate me? Why are they suspecting me as a trojan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.160 seconds