The Hackers....

More
11 years 4 months ago #6131 by nizam
nizam replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
darkbishop wrote:

yehh dark jadi hacker no...0.. paling awal sekali... heheh sebab no 1 dh ada orang amik....... dark pakai buku.....


orang yg buat buku tuh no berapa plak? :dry: -0 ker ;)

darkbishop wrote:

nak pakai buku apa yer...... kejab2 pkpk....buku pafa tahap satu... ikraq 1...wahaha jangan tak tauu... buku ni banyak mesej tersembunyi.......... programming semua ada dlm tu.. seday kepada yang tak memahani isi kandungannye......alamak tazkiran rabu la pulak.....ala... nnt la dark belajar guna windows syapiq... malas la... susah giler guna windows.. hanya orang giler je cukup giler nak guna windows.......


seday tuh apa?
tazkiran tuh apa?
kenapa org yg guna window dikatakan giler :dry: tak faham... cuba jelaskan


darkbishop wrote:

kepada yang tengah create applikasi open soure tu.. apa kata cuba guna open soure os dulu.. baru la paham apa benda yang kita namakan open source........wassssup... wahahahahah


open soure os :dry: open source :dry: apa yg kaitan dgn perbincangan kita nie. Cuba jelaskan ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6138 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
orang yang tulis buku tu tak amik kira... dia biasanye pihak berkecuali atau pon orang yang dh kena tangkap ngan kerajaan.. so tak layak masuk rangking....

alamak.. typing error la.... pe barang.. mcm tu pun nak point out.. ko ni cikgu bahasa malayu ker......... pegi la buat bahagian bahasa klu nak sangat jadi cikgu... klu tak pun ko ni cikgu yang pencen..... mcm aku kenal jer cikgu pencen...wahahahahahahaha

lol apa kaitan??? ko yang silap kot... kekadang ada yang cuba create application open source tak paham apa maksud open source sebenar... mmg dia bagi applikasi tu free... tapi mana code dia.. mana disambler dia.... alooo knook on the head......klu tak caya... p kat epvp ker or astalavista.. mostly siap bagi diasambler lagi..... tapi... ni bagi software dh siap... kenap perlu disambler... banyak sebabnye... keylogger salah satu sebab.......klu ada orang kata pakai satu disambler bukan boleh bukak semua ker...... salah.. hybrid language tak boleh dbukak ngan disambler lain...... kenapa nak guna open os sebelum buat open software... supaya paham konsep sebenar open source... bukan mengaku nak buat open source.. tapi..... nothing about it open source...... uneditable.. unknow source code... and unknow wat really inside it.......

kenapa aku kata guna windows susah..... lets c...... kenapa yer..mcm mana nak terangkan yer..... 1st... klu nak mount drive.. kenapa kena restart.... klu start kritikal service.. kenapa nak kena restart... kenapa tak boleh buat softboot.... klu restart dlm windows.... dia akan totalshutdown... pastu dia akan start.... kenapa ada satu windwos jer.. abis tu klu buat kerja bebanyak susah la.. serabut screen... kenapa command line dia kecik.. tak full.. kenapa klu kita run ftp.. dia akan run p microsoft dulu baru p ftp yang kita tuju... paling bangang.. kenapa ada blue screen..... klu betul hs to error.. or down.. kenapa tak run under swap file... kenapa tak ada swap pertition... kenapa selalu hang... kenapa kita tak boleh edit system dia... like semua nak kena masuk %root dir%system32...lagi satu.. kenapa banyak sangat virus dok attack windows ..... tak nampak mcm menysahkan ker.... guna linux senang.. tak payah nak pkpk pasal kena virus... hang??? tak penah jadi langsung.. selama dark guna linux masuk tahun ni dh ekat 6 tahun.. tak penah hang lagi....... tiap kali kuar windows baru.. either nak kena reinstall windows.. atau total formal pastu install balik.. linux tak payah.. update kernal.. semua ok jalan.. tak penah pun ada masalah... jadi... kenapa dark kata windows susah... sebab windows was dbuat untuk menyusahkan orang...korang tak penah nak tau ker.. entah2 windows ni ada keylogger ker....... ada microvirus ker... sedangkan office sendiri sediakan applicasi untuk buat microvirus.. kenapa lak tak mungkin windows ada virus.....mmg windows ada sediakan private key bagi yang guna outlook... tapi tak mungkinkah diaorang juga ada private key disamble untuk program diaorang sendiri.... hmmmmmmmmm jadi.. banyak benda kita tak tau pasal windows.... tapi..ngan rela hati korang guna gak windows.... pastu sebuk account game kena hack... terjerit..... barang super +4 aku ilang....... tolong........siap ada sdg lagi....baik kita guna os yang kita boleh ubah segala2nye... dr os yang kita sendiri tak tau.......

kill all noob in ac2.addicted to CO2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6150 by shafique
shafique replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
ALhamdulillah... aku baru jer baca forum hari nie. apa yang nizam kata tue btol sesangat dah la. bagus la gitu. bukan ko jer hackers kita suyme nie kena ingat mengingati dan bantu membantu semua untuk ke arah kebaikan. peh.. ceter nizam tue amat best skali. aku amik jadikan pedoman idup. bagus2. time kacih atas ceter yang menginsafkan.

darkbishop? ko main CO2 atas platform apa? [wakakaka!! tengah gelak sambil guling2] :evil: Udah2 ler tue. kita guna jer la apa yang patut. apa ospon janji kita suka guna cukup. Unix tue? masa dia watu tue mintak souce code kat parent aku. kekekek.. Ok. itu tipu. Kekekek. Ntah pa per la ko nie darkbishop. aku pon nak beli windows ori nnt. kekeke.

ala darkbishop barang ko hilang tue guna macro or bot la tue. kekeke... +4 siap sdg lagi tue? dah x power la skang? kekeke. Tapi x per kalo kena pk aku mintak ko revenge. Hehehe. + pk point!

Moral is: Hidup penuh kesederhanaan. Bersederhanalah kita sesama insan kerana kita tetap di bawah yang Maha Esa. [Wasatiah. am i rite?]


Wanna lvl up fast so I can pk darkbishop but by the time i can can do it, i think darkbishop already a reborn playa. Heh! Plvl rules! Ceh!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6151 by SoulRun
SoulRun replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf

nnt la dark belajar guna windows syapiq... malas la... susah giler guna windows.. hanya orang giler je cukup giler nak guna windows


respek kt darkbishop...

skang pakai ko distro apa darkbishop...<br><br>Post edited by: SoulRun, at: 2006/06/29 21:30

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6153 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
dark guna wineX la shapiq...... ingat nak guna wine jer..tapi problem bila install directX......

dark guna slackware ngan kernal 2.6.33.........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6155 by SoulRun
SoulRun replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf

kernal 2.6.33.........


2.6.33 ??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6157 by mindfreak
mindfreak replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
guna ape yang ada..apa yang disediakan..guna apa yang berguna..guna untuk kebaikan.gunalah apa sahaja supaya ia tidak jadi tiada kegunaan ataupon x berguna..kerana sesuatu yang kita nak guna tapi x guna..satu pembaziran..

-aku yang hendak menggunakan apa sahaja-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6161 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
errkk sorry.. tersalah tekan la... 2.4.33 bukan 2.6.33 typing error......

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6202 by nizam
nizam replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
darkbishop wrote:

orang yang tulis buku tu tak amik kira... dia biasanye pihak berkecuali atau pon orang yang dh kena tangkap ngan kerajaan.. so tak layak masuk rangking....

alamak.. typing error la.... pe barang.. mcm tu pun nak point out.. ko ni cikgu bahasa malayu ker......... pegi la buat bahagian bahasa klu nak sangat jadi cikgu... klu tak pun ko ni cikgu yang pencen..... mcm aku kenal jer cikgu pencen...wahahahahahahaha

kill all noob in ac2.addicted to CO2


darkbishop wrote:

tak nampak mcm menysahkan ker.... guna linux senang


Bukan nya semua free..kut puninux Feudora, Feudora dari RedHat.:whistle: 6 tahun pakai tuh ,ada yg lain... bgtau satu-satu darkbechuk.

Hah lagik satu poblem sgt bila kat laptop .Sowilah ..tuh pasai ramai org takmoh pindah LINUX lagik .suruh pakai Fedora la..apa laa. Dgn sound xdak munyik ..kut munyik pong ..alaaiii buwokkk...screen haluih 800 x 600 jerk.hehehe.

Tak bek ko kata aku cekgu pencen..aku cekgu belum kawen lg tau..aku nak kawen pun kena abis belajau dulu bab linux dgn cekgu Linux..hehehe.

p/s Tp elok laa klu hubungan window ngan Linux didekatkan...:cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6203 by darkbishop
darkbishop replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
debian ada.. suse ada slackware ada..... klu dh buntu kita tukar p BSD system lak...openBSD ngan freeBSD ada.. kenapa nak p cari fedora gak???rethat gak... sedangkan redhat to bukan bagus mana pun.......

install kat labtop tak boleh???? dark ada 2 labtop... satu guna slackware satu guna openBSD.. kenapa tal boleh pulak.... sound tak ada???keernal tak update.. tak reconfig sound card...... screen guna 1152x864.... kenapa ko punye 800x600...... movie semua run smooth...... dark tau kenapa..... sebab ko malas nak reconfigure...apa yang jadi mcm tu sebab ko defauld install ko main next2 sampai masuk dlm jamban... next jer la.. klu ada destroy you system pun ko next jer la...... pastu kata problem sana la.. problem sini la.....bukan masalah ni tak boleh settle.. boleh jer.. senang sangat... just kita dh biasa ngan kemalasan windows....

mmg windows ngan linux tak boleh d dekatkan.. couse windows totally suck..

p/s:a gal can do all soft of thing.. but you only now how to complain.. no crativiti... entah2.. computer rosak hantar kedai kot....


going to lab blows... but i aint comming out till im 110

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6212 by mokh
mokh replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
lorr..ni ape kes nih..macam panas je line kat sini. apesal lak kate org gune windows gile? gile ke aku ni?

aku kurang setuju la. xbaik la kate cmtu. aku gune windows ni sejak kecik lg. kenal dr command promt lg.

aku xtau gune open source. tp sejak blaja komputer aku xpenah plak kene hack, ilang itu ilang ini..ok je. sume selamat. klo org yg gune windows gile..nape still ramai yg gune.klo susah kenape paling ramai org gune? klo byk masalah..knape ramai orang gune????? tolong jawab sket. open source tu dah lame ade. klo bagus sgt sure orang yg ramai2 tu akan bertukar kepade open source. free. senang. boleh edit2. mane ade org xsuke bnde free...aku pun suke.

tp nape ramai yg stick ngn windows? . takkan nak kate ramai org gile? silap besar la klo ckp cmtu. sekarang ni dah ramai org pandai komputer tp pakai windows gak. gile gak ke org yg ramai tu? mungkin org tu terlalu pandai, so nk gune windows lebih mncabar. xde la susah mane pon gne windows. klo open source senang sgt gune kot.


bg aku la..secara personal. aku ni xde la noob sgt. aku dah jmpe mcm2 jenis org yg gune komputer. sejak kecik lg dah keje services komputer. ksimpulan yg aku leh buat...klo dah pandai gune tu bg la ape source pun....sure kurang masalah. nk kate xde masalah langsung tipu la. open source pun ade masalah gak. file hilang..kene hack.. tu sume sebab ketidakpandaian tuan punye tu mnjage harte bende die. klo dah tau penting, backup! klo password pon letak senang2..mmg la kene hack.
pastu klo gune windows tu kene la paham btul2 cane die pnye operation. byk lubang kat windows tu.. tp klo pandai tutup, xde masalah. ni lubang ade ke tak pun xtau, pastu sibuk2 kate ilang tu ilang ni..ape kes...




lets make this conversation peacefull... gne komputer ni ibarat gunekan senjata.klo hebat mane pon senjata tu, tp xreti gune...USELESS!! tp klo hampeh cane pon senjata tu..klo tau gune sepenuhnye, tau kelebihan kekurangan, insyallah boleh hidup dgn tenang...:whistle:<br><br>Post edited by: mokh, at: 2006/07/01 03:22

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #6213 by nizam
nizam replied the topic: Re:The Hackers.... hackers Insaf
darkbishop wrote:

debian ada.. suse ada slackware ada..... klu dh buntu kita tukar p BSD system lak...openBSD ngan freeBSD ada.. kenapa nak p cari fedora gak???rethat gak... sedangkan redhat to bukan bagus mana pun.......

install kat labtop tak boleh???? dark ada 2 labtop... satu guna slackware satu guna openBSD.. kenapa tal boleh pulak.... sound tak ada???keernal tak update.. tak reconfig sound card...... screen guna 1152x864.... kenapa ko punye 800x600...... movie semua run smooth...... dark tau kenapa..... sebab ko malas nak reconfigure...apa yang jadi mcm tu sebab ko defauld install ko main next2 sampai masuk dlm jamban... next jer la.. klu ada destroy you system pun ko next jer la...... pastu kata problem sana la.. problem sini la.....bukan masalah ni tak boleh settle.. boleh jer.. senang sangat... just kita dh biasa ngan kemalasan windows....

mmg windows ngan linux tak boleh d dekatkan.. couse windows totally suck..

p/s:a gal can do all soft of thing.. but you only now how to complain.. no crativiti... entah2.. computer rosak hantar kedai kot....


going to lab blows... but i aint comming out till im 110


darkbishop wrote:

debian ada.. suse ada slackware ada..... klu dh buntu kita tukar p BSD system lak...openBSD ngan freeBSD ada


Linux ke BSD ke semua ada kekuatan dan kelemahan masing
-masing.Ikut sejarah BSD ini memang daripada keluarga Unix. Diatas
falsafah dan rangka dan bentuk dan acuan daripada Unix.
Linus pula mencontohi acuan itu dan membentuk Linux.
Bayangkan jika promosi dan marketing yang Linux dapat
sekarang dimiliki oleh keluarga BSD.

Alamak dia nie... tau lah cni kaki windows semua.. takat nak kenceng Linux tak payah lahh :laugh:

Bukan ko tak tau tentang Red Hate buleh lebih secure dari OpenBSD? so... kalau Red Hate buleh lebih secure dari OpenBSD yang memang di ketahui goal dia utk OS yang secure... so bg aku...FreeBSD ni tak la hebat mane...huhuhu... baru cite sal security..lepas cite nie dulu..aku nak tengok..

Buat masa nie 2 soklan nak tanya si anti windows...kenapa based on distro sedangkan FreeBSD bukan distro?
one more...
binary NetBSD/OpenBSD buleh tak run dekat FreeBSD?
so... aku sure tak buleh(kecuali use emulator) so... that point is totally out!

so jwb dgn cermat ,elakkan dgn alasan error typing..sbb linux jer error typing.. window takder nampak pun....huhu.sah mender nie jd naik.. aku tanak cite error ..aku nak ko jwb 2 soklan atas tuh.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.279 seconds