The Hackers....

More
13 years 9 months ago #6215 by nizam
Yeargh sabahat wa mokhtar dah turun... :woohoo:

jwb lah si dark woii... jgn kona sana kona cni.. jwb si mokh dulu pun takper..aku tunggu yg soklan aku punya...

mokh ..aku rasa dia duk dlm alam linux dia tuh.. klu dia duk try usha window dia jd giler..siannn dia.. huhuhuhu.. org giler kita mokh..wkakakaka.

p/s sahih dia tgh bukak kitab tue..huhuhuhu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6216 by SoulRun
DARK DARK ;)

aku tau la ko ni penyokong open source yg sejati....tp jgn kecoh sgt smpai kata windoz sux la itu la ini la.....org lain pun ada gak jd mcm ko ni...tp x la kecoh sgt pun....windoz itu...linux ini...setiap satu ada kelebihan dia...ada kekurangan dia...ko tu dulu...masa mula2 kenal komputer...windoz jgk yg tolong kau...aku rasa ko ni telebeh makan telur penguin ni....

insaf lah wahai Darkbishop !! kembali lah ke pertengahan jalan :P

p/s:kalu tmbah tajuk thread ni bes gak... .."Dark yg telampau"..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6218 by mokh
mokh wrote:

lorr..ni ape kes nih..macam panas je line kat sini. apesal lak kate org gune windows gile? gile ke aku ni?

aku kurang setuju la. xbaik la kate cmtu. aku gune windows ni sejak kecik lg. kenal dr command promt lg.

aku xtau gune open source. tp sejak blaja komputer aku xpenah plak kene hack, ilang itu ilang ini..ok je. sume selamat. klo org yg gune windows gile..nape still ramai yg gune.klo susah kenape paling ramai org gune? klo byk masalah..knape ramai orang gune????? tolong jawab sket. open source tu dah lame ade. klo bagus sgt sure orang yg ramai2 tu akan bertukar kepade open source. free. senang. boleh edit2. mane ade org xsuke bnde free...aku pun suke.

tp nape ramai yg stick ngn windows? . takkan nak kate ramai org gile? silap besar la klo ckp cmtu. sekarang ni dah ramai org pandai komputer tp pakai windows gak. gile gak ke org yg ramai tu? mungkin org tu terlalu pandai, so nk gune windows lebih mncabar. xde la susah mane pon gne windows. klo open source senang sgt gune kot.


bg aku la..secara personal. aku ni xde la noob sgt. aku dah jmpe mcm2 jenis org yg gune komputer. sejak kecik lg dah keje services komputer. ksimpulan yg aku leh buat...klo dah pandai gune tu bg la ape source pun....sure kurang masalah. nk kate xde masalah langsung tipu la. open source pun ade masalah gak. file hilang..kene hack.. tu sume sebab ketidakpandaian tuan punye tu mnjage harte bende die. klo dah tau penting, backup! klo password pon letak senang2..mmg la kene hack.
pastu klo gune windows tu kene la paham btul2 cane die pnye operation. byk lubang kat windows tu.. tp klo pandai tutup, xde masalah. ni lubang ade ke tak pun xtau, pastu sibuk2 kate ilang tu ilang ni..ape kes...




lets make this conversation peacefull... gne komputer ni ibarat gunekan senjata.klo hebat mane pon senjata tu, tp xreti gune...USELESS!! tp klo hampeh cane pon senjata tu..klo tau gune sepenuhnye, tau kelebihan kekurangan, insyallah boleh hidup dgn tenang...:whistle:


dont judge the source by it switch (open/close) :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6219 by ilche
ape msalah ngan windows smpai nk ckp windows tu sux la ape la..ape kes...dark aku tau ko tu dah hbt tp aku rase dlu2 mule ko blaja nk gune comp msti gune windows kan...x tau la ko nie dlahirkan mmg dah reti nk gune comp...huahuahua...toksah belagak la beb laen la kalo linux tu ko yg bt...

windows + linux = dua2 pon ade advantage ngan disadvantage die

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6228 by saru
X pe.....jgn gaduh2..... sorang suke Linux.....sorang suke Windows...Ape kate korang pkai OS Lindows (Linux + Windows)(mmg ade pun OS ni...tp dh tukar name sbb dh kene saman ngan Windows)....kan ade..X yah gaduh2 ni x baik... sbb korang punye topic ni...dh lari dr topik.... patut buat 1 topic psal OS..ape yg bagus....ape kelebihan dia......camane plak sape yg pkai OS Apple... kite pun nk tau jgak kelebihan dia... Lagipun skang ni Apple skang pun dh pkai processor Intel.... ade ura2 yg mengatekan ade org dh hack.. OS Panther tu intsall kt pc biase... mane la tau nnti....kite pun bleh pkai OS Panther tu...jadi x yah nk beli apple nye pc..... Ape pun...dua2 ade kelebihan dia.. Pc abg aku pun pkai 2 OS, satu Windows XP...satu lagi Linux Fedora. X de ape2 masalah pun. OK je...... Klau aku silap...tolong btulkan...hehehehe...:P ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6242 by Clazirus
betul kata Mokh tu. Kalau xreti guna, xguna jugak. Bukan semua dilahirkan utk expert komputer. Diulangi, bukan semua dilahirkan utk expert komputer. Ada yang tau basic, ada yg intermediate user dan ada expert user.

Aku pun guna OS lain lain, Ubuntu, Free/Net BSD, Suse, Redhat dan Windows. Semua OK. Semua ada kelebihan. Linux aku paling suka Vi. Kalau crash pun selamat. Linux maybe Dark ckp xde (ataupun) skit virus, susah crash dan sebagainya. OK, thats the good point in linux. Maybe. Windows? Kenapa ramai user guna? Kenapa? Tak try tanya org ramai?

Jawapan dia senang ja. Senang. Manusia ni, habit dia nak semua benda senang. Nak selesa. Nak install? tekan next, next, next.... Bukan boleh ikut pandangan dari kacamata expert. Kalau expert ye la. Kena gak pikir org besa2 nih.

Security? Windows ada update dan patches. Ini penting. Jgn kata ni leceh, sebab benda ni la yang buat windows most secure OS. Kalau korang ada baca buku2 pc atau magazine, mesti tau. Sebab apa? Ada hole ja, terus Microsoft buat fix, update dan sebagainya. Ada problem? Update. Ada virus baru? Update.

Then, application. Adakah linux ada app yang fungsinya lebih dari photoshop? Dreamweaver? Visual Basic? dot Net app? Yang kebanyakan digunakan oleh developer?

Ada, Gimp dan Nvu. Tapi VB? dot Net app?

Active DIrectory?

Drivers? Hardware byk dtg utk compatible ngn windows. Ada sesetengah plug n play.

Games? ramai suka main games. Ini faktor sebab org guna pc. Tapi brp banyak yg available kat open source os nih?

Guna wine mungkin.Tapi adakah boleh funtion dgn smooth? 100% the app capability?

Lagi, kurangnya expert dan pengetahuan dlm Linux. masa MSC dulu sapa datang nak bagi sokongan kat Malaysia? Bill Gates. Microsoft.

Tapi open OS pun bagus. Nak taknak kita kena adapt ngn opensource nih. Dunia makin berkembang, manusia makin maju. Tak rugi belajar pasal lain Os nih.
;)

Linux best, Windows best. Jadi, gunalah kedua-duanya. :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6246 by mokh
Clazirus wrote:

Windows? Kenapa ramai user guna? Kenapa? Tak try tanya org ramai?

Jawapan dia senang ja. Senang. Manusia ni, habit dia nak semua benda senang. Nak selesa. Nak install? tekan next, next, next.... Bukan boleh ikut pandangan dari kacamata expert. Kalau expert ye la. Kena gak pikir org besa2 nih.

Security? Windows ada update dan patches. Ini penting. Jgn kata ni leceh, sebab benda ni la yang buat windows most secure OS. Kalau korang ada baca buku2 pc atau magazine, mesti tau. Sebab apa? Ada hole ja, terus Microsoft buat fix, update dan sebagainya. Ada problem? Update. Ada virus baru? Update.

:


ha..penerangan yg bagos utk org yg tgh dlm kegelapan. nmpak x perkataan yg diBOLDkan tu? windows ni s e n a n g. tau kan ape maksud senang? mane ade susah seperti yg dikatekan oleh dark tu. sebab tu la ramai org gune.klo ade yg xreti gune tu mmg sedih gak la.
pastu ade update.ade patch.senang..klik2 je.itu pun ade jgak yg xreti gune.sbbnye user komputer ni byk level. ade yg tau buat keje je.klo ade problem anto kedai.

microsoft jual software dia. sebab die bukan open source. so jgn la pk nk edit tu edit ni..die ade copyright. software die dipatentkan. edit ape yg boleh je. yg boleh tu pun xramai yg tau sume.

aku just nk tau je nape org yg gune windows dikatekan gile..:dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6247 by nizam
saru wrote:

X pe.....jgn gaduh2..... sorang suke Linux.....sorang suke Windows...Ape kate korang pkai OS Lindows (Linux + Windows)(mmg ade pun OS ni...tp dh tukar name sbb dh kene saman ngan Windows)....kan ade..X yah gaduh2 ni x baik... sbb korang punye topic ni...dh lari dr topik.... patut buat 1 topic psal OS..ape yg bagus....ape kelebihan dia......camane plak sape yg pkai OS Apple... kite pun nk tau jgak kelebihan dia... Lagipun skang ni Apple skang pun dh pkai processor Intel.... ade ura2 yg mengatekan ade org dh hack.. OS Panther tu intsall kt pc biase... mane la tau nnti....kite pun bleh pkai OS Panther tu...jadi x yah nk beli apple nye pc..... Ape pun...dua2 ade kelebihan dia.. Pc abg aku pun pkai 2 OS, satu Windows XP...satu lagi Linux Fedora. X de ape2 masalah pun. OK je...... Klau aku silap...tolong btulkan...hehehehe...:P ;)


Assalammualaikum saru...

Siapa plak gaduh dan siapa plak nak mengeruh kan keadaan. Tuh laa... baca dari mula sampai last.. baru bleh buat persepsi . Cuba check balik ayat ko tuh... (sbb korang punye topic ni...dh lari dr topik) . Yg Tn saru cuba jelaskan pun dah lari dari topik.

Cuba check ayat Tn saru dgn apa yg kami bincangkan

amane plak sape yg pkai OS Apple... kite pun nk tau jgak kelebihan dia... Lagipun skang ni Apple skang pun dh pkai processor Intel.... ade ura2 yg mengatekan ade org dh hack.. OS Panther tu intsall kt pc biase... mane la tau nnti....kite pun bleh pkai OS Panther tu...jadi x yah nk beli apple nye pc..... Ape pun...dua2 ade kelebihan dia..

<br><br>Post edited by: nizam, at: 2006/07/02 03:23

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6250 by nizam
-delete-<br><br>Post edited by: nizam, at: 2006/07/02 04:09

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6251 by nizam
-delete-<br><br>Post edited by: nizam, at: 2006/07/02 04:09

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 9 months ago #6265 by ilche
woi...topik nie pasal hackers la....peciter plak neh...hampeh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #8021 by jackstones
Replied by jackstones on topic Re:The Hackers....
best2!!! itula pasal..potong stem la..tetibe lak cite os..:)org tgh layan bab crack=hack ney.. :) aku minat sangat ngan mende2 ni..kalau ade sesape yg tak kedekut ilmu crack=hack anda bolehla add ym aku This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. n kite start berkenalan sambil bercerite ttg crack=hack..aku ni tak tau ape pon lansung..tapi aku mmg ingin mendalami di dalam bidang yg gempak giler di dalam hidop aku ni..da lame aku nak ceburi..ke hulu..ke hilir..peluang tak nampak..kat sini ruangan ni ade la aku nampak sket2 cahaya kejayaan bg idop aku..
sekian..
trima kasih malaysia..
malaysia maju..
melayu pon maju..
marila kita sama2 memajukan diri kita sendiri..(doa ni..)
amin~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 3.907 seconds