Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah

More
8 years 9 months ago #30985 by Sky_Hanz
Sky_Hanz replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
Just mintak pendapat jer kan.. bukan nak mintak rancangan yg lagi best.. xper la kalau xdpt bgi pendapat..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #30986 by erryzx_
erryzx_ replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
hehe,,.yang pasti nye fenomena ceduk-menceduk idea ni akan berterusan selagi ade rating tontonan yg tinggi,..,~
dan kite hanya menunggu dan menunggu suatu masa melihat hasil cetusan idea \"bakal\" pengarah2 tempatan untuk menghasilkan sesuatu rancangan yg original idea malaysia nya dan diminati oleh warga malaysia nya sendiri,.,.~
B) B) B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #30987 by Sky_Hanz
Sky_Hanz replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
Mmg btol apa yg brader tue ckp, apa nama ko ekk lupo la plak.. haa brader erryzx, dah kuar yg original idea malaysia nya sure kena komen jugak kan.. kalau x +ve sure la -ve kan brader erryzx ker nak panggil ustaz .. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #33462 by fazna_cute
fazna_cute replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
kebykkn citer melayu kita tau kisah endingnya........
citer melayu biasanya x logik.......
dan betul,citer melayu suka sgt ketandusan idea.....
kdgkala citer yg lawak x menjadi lawak..
:unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #33463 by sweetsmiley
sweetsmiley replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
ntah ar..
kdg2 rase cam tak best tgk cite2 kat sini..
1) kalo tgk drama, msti cite lawan parents, pastu ajar bdk2 jd kurg ajar(bg tips utk menipu), pastu tnjuk adegan ehem2(yg patutnye masyarakat kat sini patut paham isu sensitif). konon2 tiru org barat la konon utk populariti. filem pun same.. kejap cite bohsia, kejap cite rempit..lol. [habis kena belasah plak jap lagi..:blush: ]

2) realiti tv je pnuh siaran. masyarakat skang pun macam kejar glamer je skang ni.hukhuk. no offence. penyanyi da mnimbun2, cari pnyanyi lagi. tapi.. profesion yg critical mcm doktor,xde pun nak buat realiti tv cari doctor yg sngat bkaliber utk jadi pakar surgery ker.. kuikui

tapi ade gak cite yang best.. macam upin & ipin.. miahaha. originality gaks tu. comel2. thumbs up! :positive:

:positive:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #33474 by cik_mawar
cik_mawar replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
Sky_Hanz tulis:

Asal usul ku pon ade dri indon gak.. :lol:



Moyang den pon datang dari indonesia ke tanah melayu dulu naik sampan..huahuaa.. sehingga lah ado nya den didunia nie..
Jangan ado perasaan membenci ...
\"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, Padahal Ia amat baik buat kamu,
Dan boleh jadi kamu mencintai sesuatu,padahal ia amat buruk bagi kamu,
Sesungguhnya ALLAH SWT mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.\"

(al-Baqarah ayat 216)

hehehe..menyelit jab.
Semoga hidup kita semua diberkati..amin..:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #33940 by EvaRieNa De Sauza
EvaRieNa De Sauza replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
takyah la tgk tv kalo camtu.. erm kita tgk radio jerk la..
ermm kita dgr la FUNGKUR.FM.. Dgr la smpi tsungkur....!!! hoyeh2...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #34710 by neO de_natalie
neO de_natalie replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
apsal korg nk bising2 plak?
tawu nk comment je...
try r wt rncng tv sndr..bia korg tawu cmne nk perah otak kuar idea 2..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #34718 by missfasha
missfasha replied the topic: Ruj:Rancangan TV di Malaysia sudah ketandusan idea kah
neO de_natalie tulis:

apsal korg nk bising2 plak?
tawu nk comment je...
try r wt rncng tv sndr..bia korg tawu cmne nk perah otak kuar idea 2..


mana ade bising..just pendapat je... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.741 seconds