Halaman load dalam masa ? saat

More
11 years 2 months ago #22270 by fungkur
hairan bin ajaib gak. kalau ikutkan aku ade gak surf site ni dalam kul 12 ke atas waktu malaysia, tapi xde plak jumpe page x bole load ke ape ke... hairan nih. kalau btullah site ni yg produce bugs tu, nak kene atasi cepat2 ni.. nanti lari suma user..

sape lagi yang kene?? :ohmy:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #24682 by OxeR
Replied by OxeR on topic Halaman load dalam masa ? saat
aku pla kdg2 je problm load.. :huh:
2saat mo load ni page pkai 1mbps tmnut steamyx ni,ekekekeke... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #24714 by fungkur
sejak 2 3 hari ni load server naik tinggi. x dapat dipastikan lagi punca utama. samada ramai yg access site atau kene serang. masih lagi dalam penyiasatan. kalau dulu frontpage dapat di bukak dalam masa bawah 5 saat, skang mungkin lebih kut.. lagi2 waktu peak hour time ramai masuk...

*surf masa x login lebih laju sbb guna cache, x load sql..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #24841 by guydacosta
huhu~~ semakin hari semakin berat plak nk bukak fungkur.org nie.. awat nie cik fung??? tambah2 lagi guy pakai wireless je skrang nie.. lagi la lembab nk mampuih.. ada la dlm 10 saat lebey.. adeh parah den cam ni...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago - 10 years 7 months ago #28200 by fungkur
website didapati mengalami gejala kelembapan pabila waktu peak di mana manusia berkumpul ramai di website fungkur.org. lebih2 lagi pabila ramai yg singgah di chatroom.. kalu gejala ni masih terjadi , sila hubungi admin ye...

*sape2 ade lubang x, bole dapatkan sponsor server? x dapat fully sponsor, separa sponsor pon jadi la.. miahahaha.. :blush:

<p>spit it out !</p>
Last edit: 10 years 7 months ago by fungkur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #28202 by zik
Replied by zik on topic Halaman load dalam masa ? saat
fungkur tulis:

website didapati mengalami gejala kelembapan pabila waktu peak di mana manusia berkumpul ramai di website fungkur.org. lebih2 lagi pabila ramai yg singgah di chatroom.. kalu gejala ni masih terjadi , sila hubungi admin ye...

*sape2 ade lubang x, bole dapatkan sponsor server? x dapat fully sponsor, separa sponsor pon jadi la.. miahahaha.. :blush:


Abe fungkur, cuba abe beritahu secara mendalam tentang server sekarang boleh? contoh keupayaan ram, saiz cakera keras, jenis pemproses, dan lain-lain. Nanti boleh tolong cari. Dari detail nanti boleh kaji atau bezakan dgn server lain di luar sana dan mungkin cuba minta sponsor.

rasalah web ni kena tweak lagi.. hehe

VPS hari tu berapa bayar untuk setahun?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #28211 by afzan
buat donation sudah....daripada donation dapat ler cari server baru.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #28240 by fungkur
zik tulis:

Abe fungkur, cuba abe beritahu secara mendalam tentang server sekarang boleh? contoh keupayaan ram, saiz cakera keras, jenis pemproses, dan lain-lain. Nanti boleh tolong cari. Dari detail nanti boleh kaji atau bezakan dgn server lain di luar sana dan mungkin cuba minta sponsor.

rasalah web ni kena tweak lagi.. hehe

VPS hari tu berapa bayar untuk setahun?


kat malaysia ni, x byk yg offer VPS, diorg lebih byk offer shared hosting dan juga dedicated server. VPS ni rugi sket kalu wat niaga sbb x ramai nak. setelah bandingkan suma pakej yg wujud kat malaysia ni, aku pon amek pakej dari shinjiru sbb die tawarkan harga paling murah dgn spec yg tinggi..

Centos
Virtuozzo Panel
WHM/cPanel
1GB RAM (RAM tinggi selari dengan penggunaan WHM/cPanel)
50GB storage
1000GB bandwidthlimit
rm199/month

x jumpe dah yg lagi murah dari ni. bercita2 utk mendapatkan dedicated sendiri, tp kewangan masih x mengizinkan... huhu...

afzan tulis:

buat donation sudah....daripada donation dapat ler cari server baru.


website ni x menawarkan apa sgt utk org buat donation. tiada byk mp3 utk didownload. dan konsep donlot mp3 ngan warez ni dah byk site komuniti lain pakai. tu yg jadikan web komuniti ni lebih kepada social networking seperti cari rakan, gathering.. (dan juga utk mencari jodoh.. haha.. jgn tatau, fungkur.org dah byk menjodohkan org.. haha)

skang ni nak tumpukan pada fungkurfm yg makin hari makin ramai pendengar. konsep radio online yg x ramai web komuniti lain pakai. silap aribulan radio online fungkurfm dipakai di web2 komuniti diorg. terima kaseh yg teramat sgt kepada para deejay yg byk membantu terutama kepada dj awie yg sponsor server.

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #28243 by zik
Replied by zik on topic Halaman load dalam masa ? saat

fungkur tulis:
afzan tulis:

buat donation sudah....daripada donation dapat ler cari server baru.


website ni x menawarkan apa sgt utk org buat donation. tiada byk mp3 utk didownload. dan konsep donlot mp3 ngan warez ni dah byk site komuniti lain pakai. tu yg jadikan web komuniti ni lebih kepada social networking seperti cari rakan, gathering.. (dan juga utk mencari jodoh.. haha.. jgn tatau, fungkur.org dah byk menjodohkan org.. haha)

skang ni nak tumpukan pada fungkurfm yg makin hari makin ramai pendengar. konsep radio online yg x ramai web komuniti lain pakai. silap aribulan radio online fungkurfm dipakai di web2 komuniti diorg. terima kaseh yg teramat sgt kepada para deejay yg byk membantu terutama kepada dj awie yg sponsor server.


mls nk tulis pjg, tgh pening tp still gatal nk menulis hehe.

first of all, fungkur[org] gempak bg aku! aku ikut perkembangan waktu sblm fungkur berubah guna skrip joomla lg dan I followed.. haha

cadangan derma tu aku setuju. tp kata fungkur (sbnr nk tulis -> mcm fungkur kata <- psiko :), tk menawarkn apa sgt. tp dari apa yg aku pandang ada cara & jalan. almost 3 years I followed, & tk bole kata tk ada apa? fungkur-network[net], fungkur[net], & now fungkur[org] gorgeous (kwakwakwa, kt myspace selalu jumpe ayat ni).

mungkin fuq dah lama dlm arena ni, mungkin sedikit bosan atau kepenatan. aku dah mamai nk tulis nanti la sambung kisah hati ke hati ni mihahaha.

info: aku ada usha-selidik server ni, kedudukkan datacenter bkn berada di semenanjung, tp dkt kepulauan borneo & capaian talian isp mungkin lemah. mungkin itu menjadi faktor load mkn masa.

Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #28244 by fungkur
kalau dulu fungkur network terkenal dgn koleksi2 artikel2 nya... tp skang mcm dah xde kan.. haha... dalam proses nak transfer ke site blog baru under domain lain. mungkin guna fungkur.info...

*server oh server datang lah padaku secara percuma.. la la la la...

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.316 seconds