Apa itu KARMA??

More
14 years 4 months ago #2129 by fungkur
Apa itu KARMA?? was created by fungkur
karma ni lebih kurang cam tunjuk camana korang punya popularity di kalangan user. kalu uaser lain suke ngan ko, die bole tambah karma ko. kalu die tak suka, die bole kurangkan karma ko. selalunya karma di naikkan berdasar pada contribution yg user tu buat kat forum...

tapi awas!! jgn naikkan karma sendiri, nanti ade la dapat sumtin yang besh! huhu..

korang bole naikkan karma kawan2 korang melalui forum dan juga page profile org tuh.

ni ha aku nak bgtau, rupenye ade yg tatau lagi camana nak guna sistem karma nih. bole plak ade yg ingat tu gamba tgn tgh salam. wahaha.. tu bukan logo nokia la..

klik image thumb up utk naikkan karma
klik image thumb down utk turunkan karma

*sistem karma kat page profile yg rosak ari tu sebenarnya saje pekena dari tuan punya skript php. saje die buat bile klik tambah, karma org tu akan dikurangkan. nasib baik aku dah usha coding die. aku tegur die punya tuan script, die gelak je. ampess tol.. haha.. apepon, suma dah ok skang... :laugh:<br><br>Post edited by: fungkur, at: 2006/03/04 09:04

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2136 by kaboo0m
Replied by kaboo0m on topic Re:Apa itu KARMA??
uh baru la nak kasitau amende tu karma. aku ingat ade info so aku main click la kat profile sekali kena tolak. isk isk. :S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2141 by delang
Replied by delang on topic Re:Apa itu KARMA??
B) erm skali karma aku pun jd negatif daaa...fungkur, ape kelebihan dia?takde nmpk sangat pun kelebihan dia...kalu aku klik lg ape jd? :lol: :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2173 by anakmelayu
Replied by anakmelayu on topic Re:Apa itu KARMA??
kira cam afundi arr...hahaha, bley buat fungkur fantasia nih :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2212 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Apa itu KARMA??
untuk undi anakmelayu, sila taip afungkursungkur anakmelayu . akakaka.. busuk je bunyik...

ni ha aku nak bgtau, rupenye ade yg tatau lagi camana nak guna sistem karma nih. bole plak ade yg ingat tu gamba tgn tgh salam. wahaha.. tu bukan logo nokia la..

klik image thumb up utk naikkan karma
klik image thumb down utk turunkan karma

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2222 by anakmelayu
Replied by anakmelayu on topic Re:Apa itu KARMA??
afungkursungkur :laugh: aku asyik salah baca je..aku fung tersunkur... hahahahahaeghzterrkk sorry sendawa plak...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2227 by *buBbLE*
Replied by *buBbLE* on topic Re:Apa itu KARMA??
arkk..karma..
mende baik dibalas baik..
mende jaat dibalas jaat..
lebey kurang camtuh la
kalo info kt forum yg korg kasik tuh b\'guna...kasik up la karma korg
kalo korg m\'ampeskn diri..wat hal kt chatroom contohnya..org nyampah..t\'kurang la karma korg(erk..tp kalo klik kt gambo cam salam tuh..bahye gaks ek :P )
tp..yg bley up karma..org len ja :laugh:
kalo gatai mo upkn karma diri sendirik..kirenyer mcm angkat bakul sendirik..
so...sistem ni nyampah org camnih....dier kasik tolak karma korg..
sekian..~
wasalam..
wakikiikikikikiki:laugh: :laugh: :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2329 by seladangganas
Replied by seladangganas on topic Re:Apa itu KARMA??
baru hari nih aku terada niat nak baca topik nih...huhuhu...hasil tak baca so akunyer karma dah drop sampai -28...so kepada sumer..berigt-igt lah yer...jgn main klik sambarono jerk kat site faq nih

by the way...hahahhaha...gewd to all...adois..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2354 by Codename47
Replied by Codename47 on topic Re:Apa itu KARMA??
owh..cam gitu yaaa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #2405 by fadlie
Replied by fadlie on topic Re:Apa itu KARMA??
Saya pelik apsal kat profile kita sendiri ada gambo thumbs tu jugak... Sepatutnya off la kat profile sendiri.. bila klik increase, tak pasal2 decrease... Tahniah untuk diriku.. Kalau klik decrease, pandai lak dia warning yer...
Jerangkap samar tul la...
B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 3 months ago #2452 by pendita
Replied by pendita on topic Re:Apa itu KARMA??
aku dah kompius la pulak pasal karma ni...sebelum ni karma aku ade 2 lepas tuh ade plak member kata dia dah tambah karma aku. skrg patutnya karma aku jadi 3 atau 4 tapi la ni dah tinggal 1 la plak. yang vote karma aku tu pun org yg dah bese dgn karma kat forum ni. tak mgkn dia turunkan karma aku tu bila dia kata tambah. adeh...ini karma ke hukum karma?.....eheks


P/S : susah woo...nak dpt karma:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 3 months ago #2454 by Gemo
Replied by Gemo on topic Re:Apa itu KARMA??
setelah di kaji siasat dijalankan, menunjukkan bahawa KARMA korang boleh diturunkan sebanyak -100 sahaja dan apabila koworang menekan KARMA&gt; INCREASE secara automatiknya KARMA koworang akan di tolak sebanyak -10. Dan ini bermakna aku telah menekan sebanyak 10 kali KARMA&gt; INCREASE.

p/s: cheh aku ingat amender lah KARMA nih ...
kire aku telah menjalan kajian yang amat berkesan!

*tapi fungkur KARMA tak penting kan ... (ko cakap je la tak)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.328 seconds