Fungkur down? Naper?

More
12 years 3 weeks ago #22388 by zion609
Replied by zion609 on topic Fungkur down? Naper?
pola wrote:

dah ok ek...
pagi tadi aku xleh masuk...
ke aku sorg jek yg kena camtu :huh: huhuhu


aku pon camtu gak.. tAPI SKANG NI dah ok...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #22568 by fungkur
Replied by fungkur on topic Fungkur down? Naper?
kadang tu bile ramai pakai, load server naik tinggi, lepas suma blah, load turun balik. kadang2 x turun2 balik. website letak pada server. server ni plak ala2 macam pc gak kadang2 di hang. kene restart baru die mau jalan balik cam biase.

*salah satu cabang webmaster. optimize site supaya jd ringan utk pelawat yg ramai..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #22570 by fazdi
Replied by fazdi on topic Fungkur down? Naper?
beli la server mahal sket..yg guna VISTA..haha..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 weeks ago #22575 by cybercop_malaya
VISTA? vista berat sgt la...aku rasa cmtu la...sbb makan memory sgt...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 hours ago #22894 by whwm2020
Replied by whwm2020 on topic Fungkur down? Naper?
meh kita cari server gedabak sejibik untuk site nih...
hehe....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 hours ago #22898 by zik
Replied by zik on topic Fungkur down? Naper?
Itu lah fungkur, apa lagi kumpul duit bulan-bulan kemudian angkut sebiji server khas untuk laman fungkur dan cabang-cabang! Senang nak monitor dan kalau ada duit lebih senang nak tambah RAM, hdd ke..

Tapi, kalau kurang pengalaman memang payah sikit. Masih boleh jimat lagi sebab bayar line bulan-bulan. Tengok fungkur pun bukan calang-calang semut dalam bab ni!

:D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 hours ago #22899 by fungkur
Replied by fungkur on topic Fungkur down? Naper?
yang sebenarnya fungkur.org dah pon berada atas sebuah VPS ( Virtual Private Server ) sejak awal tahun 2008. angkut dari shinjiru.com.my dan buat bayaran setahun sekaligus. ( uuhhh.. kelihatan duit2ku berterbangan... ) tapi xpe la, ade duit lebih sket hasil dari keje kilang ari tu. huhu.. x rugi, jadikan sebagai pelaburan. byk bende baru belajar sejak dapat manage server sendiri ni..

*sekarang VPS, mungkin kah akan ke dedicated server tahun hadapan? tepuk poket, tanya duit.. keokeokeok..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.215 seconds