Fungkur down? Naper?

More
12 years 3 months ago #22388 by zion609
Replied by zion609 on topic Re:Fungkur down? Naper?
pola wrote:

dah ok ek...
pagi tadi aku xleh masuk...
ke aku sorg jek yg kena camtu :huh: huhuhu


aku pon camtu gak.. tAPI SKANG NI dah ok...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #22568 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Fungkur down? Naper?
kadang tu bile ramai pakai, load server naik tinggi, lepas suma blah, load turun balik. kadang2 x turun2 balik. website letak pada server. server ni plak ala2 macam pc gak kadang2 di hang. kene restart baru die mau jalan balik cam biase.

*salah satu cabang webmaster. optimize site supaya jd ringan utk pelawat yg ramai..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #22570 by fazdi
Replied by fazdi on topic Re:Fungkur down? Naper?
beli la server mahal sket..yg guna VISTA..haha..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #22575 by cybercop_malaya
VISTA? vista berat sgt la...aku rasa cmtu la...sbb makan memory sgt...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #22894 by whwm2020
Replied by whwm2020 on topic Re:Fungkur down? Naper?
meh kita cari server gedabak sejibik untuk site nih...
hehe....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #22898 by zik
Replied by zik on topic Re:Fungkur down? Naper?
Itu lah fungkur, apa lagi kumpul duit bulan-bulan kemudian angkut sebiji server khas untuk laman fungkur dan cabang-cabang! Senang nak monitor dan kalau ada duit lebih senang nak tambah RAM, hdd ke..

Tapi, kalau kurang pengalaman memang payah sikit. Masih boleh jimat lagi sebab bayar line bulan-bulan. Tengok fungkur pun bukan calang-calang semut dalam bab ni!

:D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago #22899 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Fungkur down? Naper?
yang sebenarnya fungkur.org dah pon berada atas sebuah VPS ( Virtual Private Server ) sejak awal tahun 2008. angkut dari shinjiru.com.my dan buat bayaran setahun sekaligus. ( uuhhh.. kelihatan duit2ku berterbangan... ) tapi xpe la, ade duit lebih sket hasil dari keje kilang ari tu. huhu.. x rugi, jadikan sebagai pelaburan. byk bende baru belajar sejak dapat manage server sendiri ni..

*sekarang VPS, mungkin kah akan ke dedicated server tahun hadapan? tepuk poket, tanya duit.. keokeokeok..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.302 seconds