Jom Jadi DJ !!

More
14 years 7 months ago #2645 by zik
Jom Jadi DJ !! was created by zik
This thread discusses the Content article: Jom Jadi DJ !!

fuq ... nanti buat tutorial macam maner nak edit server ... aku dah cuber install server tu but tak tahu nak edit ...sebab aku bace readme ...dier tulis gitu2 jer ...

aku nak tanye .... kalau aku nak jadi dj kat fungkur.fm ... tapi aku server kan dari comp aku bleh kan ... macam kau kater kat last skali tu kener edit bender dalam readme kan ....lepas install server tu ...!!!:silly: :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 7 months ago #2646 by zik
Replied by zik on topic Re:Jom Jadi DJ !!
tolong ajar skit bleh ... atau wat tutorial ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 7 months ago #2668 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Jom Jadi DJ !!
zik wrote:

This thread discusses the Content article: Jom Jadi DJ !!

fuq ... nanti buat tutorial macam maner nak edit server ... aku dah cuber install server tu but tak tahu nak edit ...sebab aku bace readme ...dier tulis gitu2 jer ...

aku nak tanye .... kalau aku nak jadi dj kat fungkur.fm ... tapi aku server kan dari comp aku bleh kan ... macam kau kater kat last skali tu kener edit bender dalam readme kan ....lepas install server tu ...!!!:silly: :silly:


aku dah update tutorial tu. ade cara nak install server kat pc sendiri. aku rekemenkan guna server sendiri dulu buat masa ni, sbb fungkur.dyndns tu kalu korang nak access mungkiin time tu aku off pc la, ade user lain tgh access la, itu la, ini la.. the best pasang server sendiri... :evil:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 6 months ago #3267 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Jom Jadi DJ !!
lupe lak nak bgtau... antara kriteria2 yang ditengok bile nak jadi dj

1. koleksi mp3 yang byk x ingat..
2. line tenet bukan cap kura2 ekspress
3. kalu x reti menDJ, kitorg bole tutor. jadi sape2 yang ade sifat fast learner, lagi kitorg suke..
4. ade gaya tersendiri. suara sengau pon bole jadi modal per... ekeke..

kalu ok atas suma tu, bole msg je aku utk info selanjutnya..

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #4198 by fahmishah
Replied by fahmishah on topic Re:Jom Jadi DJ !!
adeh...x jadi gak bro...
dah set dah sme2..dah buat port forward..
tp x jadi gak..wak gerem!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #4204 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Jom Jadi DJ !!
setiap ape yang tak jadi tu mesti ade error log die. citer le step detail camana ko bikin tu. jgn tinggal satu step pon. mana tau bole membantu.. hah! ko guna server shoutcast mana nih? :blink:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #4206 by fahmishah
Replied by fahmishah on topic Re:Jom Jadi DJ !!
kk...
aku follow ikot tutorial ko tu..
download n install

pasuh..aku edit sc_serv boh max port n pass..
pastu follow lak tutorial flash tu...
dah boh ip dah set port dah boh itu ini...
kira mmg dah isi sme...
pastu run shoutcast..
pastu klik connect
connecting...........tup! not connected

aku hengat aku nye portforward...aku pon buat..
dah siap..
run lagi..x jadi....
:blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #4318 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:Jom Jadi DJ !!
kene ingat yang ip pc kite ni berubah2, maknanya, tiap kali nak connect cek dulu ip pc kite ape. tapi kalu plugin deejay dan server shoutcast pada pc yg sama, tak payah guna no ip pc pon xpe. guna je localhost

address : localhost
port : 8000 (depend pada config ko)
password : password ko

kalu nak denga radio dari server shoutcast dari pc sendiri pon senang
http://localhost:8000/listen.pls

*localhost hanya bole di access oleh tuan punya pc sahaja.

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #9212 by iEn
Replied by iEn on topic Re:Jom Jadi DJ !!

4. ade gaya tersendiri. suara sengau pon bole jadi modal per... ekeke..


ni tak lain tak bukan suara fungkur yg hnss hnss hnsss ler niee.. ahak2 !!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #10124 by apih
Replied by apih on topic Re:Jom Jadi DJ !!
Oh ein... merdunya sora... anak sapo?Ein ni mcm dah terbiasa
jadi dj...eheheheh tak gusar skit pun... Tahniah.!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #10131 by iEn
Replied by iEn on topic Re:Jom Jadi DJ !!
glup apih! adeh deeh..

tiada gusar pekejadahnyaa.. time dj larr paling takut sekali.. takut kene kantoi kalau mak pak tahu.. uhuk2!

ape2 pon terima kasih atas sokongan semua.. fungkur.fm makin maju demi satu tapak ke satu tapak..

auw chak auw chak! :woohoo:<br><br>Post edited by: iEn, at: 2006/08/14 18:23

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #10237 by Awie
Replied by Awie on topic Re:Jom Jadi DJ !!
iEn wrote:

glup apih! adeh deeh..

tiada gusar pekejadahnyaa.. time dj larr paling takut sekali.. takut kene kantoi kalau mak pak tahu.. uhuk2!

ape2 pon terima kasih atas sokongan semua.. fungkur.fm makin maju demi satu tapak ke satu tapak..

auw chak auw chak! :woohoo:&lt;br&gt;&lt;br&gt;Post edited by: iEn, at: 2006/08/14 18:23


you the best..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.248 seconds