Jom Jadi DJ !!

More
13 years 6 months ago #10498 by iEn
Replied by iEn on topic Jom Jadi DJ !!
errk.. awie nanak jd dj ke ? umah ang kan belambak mp3.. hari tu dengor member ang pasang mic.. bleh dj gitu.. kekeke!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10501 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
iEn wrote:

errk.. awie nanak jd dj ke ? umah ang kan belambak mp3.. hari tu dengor member ang pasang mic.. bleh dj gitu.. kekeke!


buleh ko,macam mana nak mula jadi dj,payah tak kak ien tolong ajar lah...ye..nanti leh kite berbual melalui Online.:cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10503 by iEn
Replied by iEn on topic Jom Jadi DJ !!
tunggu ien balek peghok duluk ar.. kalau nak bleh mintak kat fungkur.. rasanya tutorial dj pon ada kat sini...

(nengok belah kiri ada pautan ke "Jom Jadi Deejay")

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10509 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
iEn wrote:

tunggu ien balek peghok duluk ar.. kalau nak bleh mintak kat fungkur.. rasanya tutorial dj pon ada kat sini...

(nengok belah kiri ada pautan ke "Jom Jadi Deejay")


lepas tu sy kena instal software tu ke,kalau tak instal tak leh ke kak ien.sebab my pc tak cukup power lah nak buat konti DJ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10515 by iEn
Replied by iEn on topic Jom Jadi DJ !!
software tu kecik jaa.. tak besar mana.. jgn risau.. :D

sebelum ni ien belajar shoutcast tu di sini..

Shoutcast Setup help

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10519 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
iEn wrote:

software tu kecik jaa.. tak besar mana.. jgn risau.. :D

sebelum ni ien belajar shoutcast tu di sini..

Shoutcast Setup help



shoutcast tu ape? software tu kecik ke berapa MB atau G ,apakah kelebihan jadi DJ ni kak ien.boleh jadi DJ kat radio ke...kalau leh boleh lah sy belajar dari sekarang...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10524 by iEn
Replied by iEn on topic Jom Jadi DJ !!
shoutcast tu lah software yg kita nak handle ketika kita nak on air ataupun playkan lagu melalui radio..

shoutcast tu kecik besaq semut ja..

kelebihan ?? errr.. ape eerk ?? ang kan dah penah dengaq dj2 fungkur on air, tentu segelintir ada yg menarik kan ?

actually berdeejay di radio online ni sesuai untuk golongan sukarelawan sahaja. kena ada minat jika kita nak menjadi penyampai. kalau nak berdeejay di radio sebenar kene lah hadir di ujibakat.. sentiasa nengok paper ruangan iklan2 dan lain2.. uhuk2!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10547 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
sy dah instal tapi yang no2 tu wak pe lah,tolong jelaskan kak ien..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10548 by apih
Replied by apih on topic Jom Jadi DJ !!
Em..Apih puin nak cuba lah...Jadi DJ...
mesti beskan...Dapat membawa siaran secara online...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10549 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
meh kite berdj bersama ye apis leh tak.sy kesorang ni boleh kite putarkan lagu bersama ye..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 6 months ago #10654 by iEn
Replied by iEn on topic Jom Jadi DJ !!

sy dah instal tapi yang no2 tu wak pe lah,tolong jelaskan kak ien..


rasanya dlm tutorial cik fungkur dah jelas secara detail.. kalau masih tak paham gak bleh ar wat secara praktikal.. jeng jeng jeng! :evil:

Rujuk:

Jom Jadi Deejay

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #10981 by Awie
Replied by Awie on topic Jom Jadi DJ !!
no masuk konti macam maner.?kena password ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.715 seconds