- Posts: 582
- Thank you received: 1
ULAM KEKAL RANGUP
15 years 10 months ago #24560
by khumaira
ULAM KEKAL RANGUP was created by khumaira
rendam ulam selama beberapa minit dlm air yg telah dicampurkan dgn sdikit
cuka dan perahan limau nipis.biarkan seketika barulah diangkat.ulam tetap
segar dan rangup biarpun telah lama dibeli.
BACA SAJA TARAK GUNA.:laugh:
PETUA NI UTK KEKALKAN KESEGARAN ULAM.SEKALIGUS KITA JUGA DPT HASIL YG BAIK
DARI ULAM YG KITA MAKAN INI.
cuka dan perahan limau nipis.biarkan seketika barulah diangkat.ulam tetap
segar dan rangup biarpun telah lama dibeli.
BACA SAJA TARAK GUNA.:laugh:
PETUA NI UTK KEKALKAN KESEGARAN ULAM.SEKALIGUS KITA JUGA DPT HASIL YG BAIK
DARI ULAM YG KITA MAKAN INI.
15 years 1 month ago #31513
by cik_mawar
Replied by cik_mawar on topic Ruj:ULAM KEKAL RANGUP
Bagi yang alah pada cuka @ air limau..ada Cara lain ..ambil ulam dan rendamkan dalam air , simpan dalam peti sejuk seperti biasa.. ulam @ sayur yang layu jua, akan segar semula jika menggunakan kaedah ini.. Selamat Mencuba..
Moderators: khumaira
Time to create page: 0.606 seconds