Ruangan Tunjuk Bakat

More
11 years 2 months ago #25474 by thechrome
Salam untuk moderator.

TC mencadangkan supaya diadakan ruangan untuk menunjukkan bakat serta diadakan panel penilai dari moderator serta dapat memberikan rating untuk treats yang dihantar.

Serta komen dan penilaian forumer yang lain adalah terbuka.

Ruangan berkenaan boleh dihantar dalam bentuk nyanyian atau bermain alat muzik dalam bentuk mp3 serta link diupload ke file sharing untuk dikongsi bersama.

Sure gratis habis

\"Fungkor Best....Gratis Habis....\"

TQ

B)

Dipindahkan ke bahagian ini dan permohonan ubahsuai diskripsi topik akan diajukan kepada fungkur.

Sila Upload Lagu anda dalam format Mp3 ke File Upload Service.
Lagu hendaklah tidak menyentuh sensitiviti pihak lain.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25480 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic Ruangan Tunjuk Bakat
haha~~ guy setuju aje. dh gatal sgt mulut ni nk komen2... muahaha~~

TC, idea ni mmg dh ada.. tapi tu laa... peserta nyer x der... masing2 malu taik kucing... apa kata TC yg mula dulu.. miahaha~~

ermm apa kata mod dan ahli lain... dipersilakan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25482 by thechrome
Replied by thechrome on topic Ruangan Tunjuk Bakat
salam guy

benar tu guy

TC ada hantar tread lam share mp3 link lagu yang TC cipta dan tulis sendiri dan nyanyi sendiri serta masih ada lagi dalam simpanan.

chek it out guy

tqB)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25490 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic Ruangan Tunjuk Bakat
waaa ye ke TC.. gud job! macam ni la org nak.. bagus la ko TC... caya lah...
harap2 pasni ada la yg lain follow up...

pepon nanti guy singgah.. dengo lagu tu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25492 by shafique
Replied by shafique on topic Ruangan Tunjuk Bakat
menda kalo DIY mmg gua tunggu2 punyer... Sokong2! kalo leh ajak ar kengkawan ke apa ke lebarkan maklumat site dan leh promo sama korangnyer hasil karya. Aku sokong sgt semua nie kalo indie and DIY. tal semestinya komen ke apa ke tapi sebagai salah satu tapak korang mengetengahkan bakat yang ada.. syabas.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25499 by thechrome
Replied by thechrome on topic Ruangan Tunjuk Bakat
many thanks untuk guy ngan shafique

So kat sini TC nak suggest n ajak2 pada sapa2 yang ada bakat cam main gitar/piano dan menyanyi serta penciptaan dan penulisan lirik silakan tampil dan upload kan hasil karya korang.

Tips nak publish karya korang;

1.Untuk rakam korang punyer karya paling sesuai korang kena ada media perakam \"voice recorder\" paling sesuai mp3/i pod player yang ada banyak dipasaran.h/p pun bleh digunakan asalkan boleh merakam voice(hasil Karya yang korang ada dalam bentuk wav atau mp3

2.Untuk yang dapat rakaman hasil karya yang dalam file mp3 bolehlah terus di upload dalam file sharing cam rapid share atau usa upload dan banyak lagi korang bleh pilih.Untuk yang buat rakaman tadi dalam file wav maka korang gunakan software audio converter contoh:All Audio Converter tak perlu yang hi end cukup sekadar dapat konvert rakaman korang tu wave-mp3.evaluation copy pun ok mcm yang TC guna

3.Copy dan paste kan link yang korang dapat dari file sharing tadi kepada posting korang kedalam forum nih.jangan lupa nyatakan statement hakmilik anda dan mintalah untuk diberi komen

Selamat Berjaya

Disini ada 2 link

Lagu yg TC cipta sendiri,lirik tulis sendiri dan dinyanyikan sendiri dgn bmain gitar

1.Rintangan Naluri
www.usaupload.net/d/aqr0ior1mh6

2.Semoga ada ruang
www.usaupload.net/d/8rznq9ozheu

So korang copy ngan paste jer link kat atas n donload,serta dengar.

Komen dan pandangan korang adalah amat dihargai

TQ banayak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25500 by shafique
Replied by shafique on topic Ruangan Tunjuk Bakat
Thanks for the upload. nanti haku upload lagu rumet aku. tapi nanti aku akan move topic nie ke ruangan lain. Stay tune yaaa :) Korang semua cepat2 donlod dan dengar!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #25505 by thechrome
Replied by thechrome on topic Ruangan Tunjuk Bakat
Thanks a lot Shafique

dun wory TC pun ada lagi meterial n ngah ajak kengkawan join fungkor n port kat sini

Wish me luck

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #30261 by fazna_cute
Replied by fazna_cute on topic Ruangan Tunjuk Bakat
setiap org ada bakat laa..
cuma bakat tue,antara kita sedar @ tak
tok miliki jer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.243 seconds