tukar saiz gambar??

More
12 years 11 months ago #16450 by jinki
tukar saiz gambar?? was created by jinki
slm...aku nk tanyer..ca,ne nk tukar saiz gmbar kt PS??maksud aku kecikkan saiz dier tp kualiti still ummph..camne eek??

aku nk kecikkan gmbar tu dr 30kb menjadi 10 kb....tlg eek:sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16454 by hondacup_89
Replied by hondacup_89 on topic tukar saiz gambar??
PS???? playstation ker? amende yang ko maksudkan ni. xpahamlah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16464 by shafique
Replied by shafique on topic tukar saiz gambar??
PS yang jinki maksudkan mesti la Photoshop. Singkatannyer PS. Worldwide pakai tapi kekadang keliru gak so kena tengok ayat. Hehehe... Nak kecikkan saiz gambow? Hmm. aku tak pandai sangat tapi kalo saiz kecik selalunya GIF. Mcm header blog aku asalnyer JPEG kualiti tinggi tapi bila save aku select Save Optimized As sebab gambo tue dah optimized tapi aku pakai default setting. Malas nak kaco setting GIF tue sebab aku tak pandai. Tak salah aku key dia kat Save Optimized As apa format yang kita nak.

Sesapa yang terer meh tulung jinki ok?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16469 by jinki
Replied by jinki on topic tukar saiz gambar??
aahhaa...photoshop leerr..playstation nk buat ape??tkde org yg tahu ke??urgent ni....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16471 by narutokun_92
Replied by narutokun_92 on topic tukar saiz gambar??
ERmm aku rasa la kan, sama ade ko kene kecikkan pic ko atau save as gif

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16472 by hondacup_89
Replied by hondacup_89 on topic tukar saiz gambar??
oooo.photoshop. sory for misunderstanding. aku pun nk tau gak. seseorang tolong eks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #16519 by jinki
Replied by jinki on topic tukar saiz gambar??
narutokun_92 wrote:

ERmm aku rasa la kan, sama ade ko kene kecikkan pic ko atau save as gif


aku dah cuber kecikkan tp kualitinya burukl laa...kalau save sbg gif,kualiti dier camne???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17318 by mindfreak
Replied by mindfreak on topic tukar saiz gambar??
er..kalau benda dah ada...dah save...cuba ko guna software yang bleh resize..contoh cam boome image resizer..or..image resizer pro..rasanya bley kot..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17440 by ColdFusion
Replied by ColdFusion on topic tukar saiz gambar??
Ok bukak file tu and run PS. lepas tu, copy gambar atau duplicate gambar dekat file/project baru. Last sekali pegey kat File > save save for web. Dekat situ ko godey godey ar, quality, progressive and so on sampai ko jumpa yg ko suke. Bytes file asal dan lame ade dipapar kan dalam tu gak. Semoga berjaya

contoh screenshot, aku dah tanda merah option yg ko leh ubah utk ikut sesuai ko.
img151.imageshack.us/img151/8725/tutusaveforwebgy8.jpg [/img]
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17469 by jinki
Replied by jinki on topic tukar saiz gambar??
tima kasih...dah bleh dah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.727 seconds